INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  OLYMPIAKOS

Antrenează juniorii lui Oly » Bărcăuan a preluat una dintre grupele de copii ale gigantului elen Olympiakos

Articol de - Publicat duminica, 02 octombrie 2016 00:00

În urmă cu 10 ani, Cosmin Bărcăuan, 38 de ani, a ajuns prima dată în Grecia, împrumutat de Șahtior Donețk lui PAOK Salonic, iar acest lucru i-a schimbat viața.

A evoluat pentru două formații de tradiție acolo, s-a recăsătorit și are doi copii la Petralona, lângă Salonic, a antrenat în ligile inferioare, iar de câteva săptămâni este tehnician la una dintre grupele de juniori ale celui mai puternic club din Elada, Olympiakos Pireu.

"Aș antrena în România"

"Oly are o forță incredibilă la nivelul Greciei, practic a monopolizat fotbalul de aici. Și-a deschis academii în toată țara, iar eu lucrez la o sucursală a lor, la Salonic, cu copii de 12 și de 13 ani. Viața mea este aici, dar aș fi deschis și unei aventuri în România sau în Europa. Doar că e ca la fotbaliști, dacă nu ai pe cineva care să te "împingă" în față, reușești mai greu", povestește Bărcăuan.

La nivelul lui Șahtior

Ex-dinamovistul susține că face ceva care-i place: "Sper să declar cu mândrie peste câțiva ani că am contribuit la formarea unor fotbaliști. Cu cât înaintezi în vârstă vrei să oferi ceva celorlalți. Condițiile în care lucrez sunt la nivelul a ceea ce am văzut la Șahtior, vorbesc de top class". Fostul internațional are și un bussiness lângă Salonic, o pensiune alături cu soția sa, Vaso.

6 trofeeare Bărcăuan ca fotbalist: trei cu Dinamo, trei cu Șahtior Donețk

2 echipe greceștisunt în palmaresul internațional al fostului fundaș: PAOK (30 de meciuri) și OFI Creta (2 goluri / 57 de meciuri)

43 de titluriinterne are Oly în Grecia, a dominat categoric anii 2000, cu 15 trofee. Plus 27 de Cupe ale Greciei

"Am lucrat în liga a cincea, a patra, aici, în Grecia, ca antrenor. Acum, cu copiii, vreau să continuu. Nu e nicio jenă că muncesc, important e să fac ce-mi place"
Cosmin Bărcăuan, antrenor juniori Olympiakos

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  02 Octombrie 2016, 09:14

...un mare oportunist ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează