INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  COMPARAŢIE

ANUL BRILIANTULUI? Mutu îl surclasează pe Hagi în Italia şi se pregăteşte să-l detroneze şi de la naţională

Mutu a marcat în Italia aproape dublu faţă de cît a reuşit Hagi în Turcia
Mutu a marcat în Italia aproape dublu faţă de cît a reuşit Hagi în Turcia

Articol de GSP - Publicat marti, 07 februarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 07 februarie 2012 16:13

Adrian e fotbalistul român care a înscris cele mai multe goluri într-un campionat străin. Are 101 reuşite în Serie A, aproape dublu decît a izbutit Hagi în Turcia. În septembrie încep preliminariile CM 2014 şi pînă la sfîrşitul anului se vor disputa patru partide, în care Mutu poate deveni cel mai bun marcator din istoria ”naţionalei”. El are 34, iar Gică a dat 35


Hagi e cel mai iubit fotbalist român din istorie. A cîştigat 3 titluri de campion cu Steaua şi a fost liderul celei mai de succes generaţii a echipei naţionale, cu care a ajuns pînă în "sferturi" la Campionatul Mondial din 1994. Plus Real Madrid, Barcelona şi patru titluri în Turcia cu Galatasaray. Tot cu turcii a mai luat Cupa UEFA şi Supercupa Europei, un trofeu pe care îl mai cîştigase şi în tricoul Stelei. Între toate aceste date din CV, mai există şi "Brescia romena", doi ani cu Lucescu antrenor în Italia. Bilanţul: o retrogradare şi o promovare imediată.

Goluri mai multe pentru Mutu
Mutu a fost clar mai important pentru Serie A decît el: are deja 101 goluri în prima ligă italiană, o competiţie în care Hagi a marcat doar de şase ori. Gică a petrecut doar un sezon cu Milan şi cu Juventus ca adversare, faţă de Adrian, care e la al 10-lea sezon în această competiţie. Dar "Regele" n-a dat 101 goluri în toate campionatele străine în care a jucat! În total, el a strîns 11 ani în Spania, Italia şi Turcia, în care a înscris de 96 de ori. Deci Mutu are doar în Italia cu 5 goluri în plus faţă de el. Şi i s-ar mai adăuga alte şase marcate pentru Chelsea.

Gică a fost mai important pentru "naţională"
În spatele cifrelor strălucitoare ale lui Adrian mai există însă doar un titlu cu Dinamo, pentru care el a jucat doar o jumătate de sezon, şi unul cu Juventus, dar în acel sezon, 2004-2005, venea după o suspendare pentru doping şi a prins doar un meci în tricoul "Bătrînei doamne". Torinezii au terminat pe locul 1 şi în stagiunea următoare, cu Mutu printre oamenii importanţi, cu 32 de prezenţe şi 7 goluri, dar titlul le-a fost retras ca urmare a scandalului "Calciopoli".

Mai rămîn suspendările pentru cocaină şi pentru sibutramină, în total 17 luni petrecute pe margine, 34 de goluri date la "naţională", cu 5 mai puţine decît are Hagi, pe care încă mai are ocazia să-l depăşească. Dar şi sub "tricolor", golurile lui Adrian au contat mai puţin decît ale lui Gică. "Naţionala" lui Hagi a jucat la 3 Mondiale şi la 3 Europene, Mutu a fost doar de două ori la Euro. Un turneu final l-au prins împreună, Euro 2000, ultimul din cariera "Regelui".

Cum a marcat Hagi în străinătate:
Spania (Real Madrid şi Barcelona): 22 de goluri/98 de meciuri
Italia (Brescia): 15/61
Turcia (Galatasaray): 59/132

Cum a marcat Mutu în străinătate:
Italia (Inter, Verona, Parma, Juventus, Fiorentina, Cesena): 101 goluri/260 de meciuri
Anglia (Chelsea): 6/27

Ce au făcut cei doi în Liga 1:
Hagi (Farul, Sportul, Steaua): 141 de goluri/222 de meciuri
Mutu (FC Argeş, Dinamo): 33 de goluri/74 de meciuri

25 de ani avea Hagi în 1990, cînd a fost achiziţionat de Real Madrid de la Steaua
19 ani avea Mutu în 2000, în momentul transferului său de la Dinamo la Internazionale

7 titluri de campion are Hagi în CV, trei cu Steaua şi patru cu Galatasaray. Mutu are numai două, unul cu Dinamo şi unul cu Juventus

35 de goluri a dat Hagi în 125 de meciuri sub "tricolor". Mutu are un procentaj mai bun: 34 de goluri în 69 de jocuri

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
petru_stelistu
petru_stelistu  •  08 Februarie 2012, 00:04

Bravo Mutule, tine-o tot asa. Nationala are nevoie de tine. Si inca ceva Mutule. Nu citi acest articol.Un dement te-a comparat cu regele Hagi si probabil iar i-ti v-a creste tensiunea si o sa ai nevoie de ceva tablete. Bineinteles, tu nu stii ce substante contin acele "medicamente".

cristi_mold
cristi_mold  •  07 Februarie 2012, 23:28

Mutu are si un titlu cu Chelsea, el apucand sa joace de 2 ori parca in anul cand a fost suspenda pentru dopaj.

skippy5gr
skippy5gr  •  07 Februarie 2012, 22:54

puteti discuta pe aceasta tema mult si bine intre cei doi nu exista comparatie defapt intre mutu si oricare din "generatia de aur" nu exista comparatie nici fotbalistic nici real life.mutu na castigat nimic in fotbal si nici in real life totul a fost praf alb in ochii patronilor de club.mutu ar trebui sa le pupe mana celor 2 becali ca datorita lor a ajuns pe unde a ajuns cat despre hagi EU si o LUME intreaga ne inclinam deci nota unu pentru articol si pentru titlul acestuia

Vezi toate comentariile (32)
Comentează