INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ZENIT

Anunț de ultimă oră: renunță Lucescu? » Românul e făcut praf: "Zenit e o echipă sătească, hidoasă în atac"

foto: fc-zenit.ru
foto: fc-zenit.ru

Articol de - Publicat duminica, 09 aprilie 2017 10:21

Întrebat de ziariștii ruși dacă rămâne până în sezonul viitor, Mircea Lucescu a spus că ”am venit să reconstruiec echipa, care să joace un fotbal spectaculos și să aibă rezultate. Tragem linie la vară”.

Mircea Lucescu e din nou în corzi după egalul chinuit scos de Zenit sâmbătă, 1-1 cu Anji. Antrenorul român nu renunță însă la luptă și a parat provocarea unui ziarist la conferința de presă, la întrebarea dacă se vede și în sezonul viitor la St. Petersburg: "Nu mă agăț de contractul semnat. Am venit să reconstruiesc echipa și să întineresc lotul. Am încercat să schimb jocul lui Zenit, să-l fac mai spectaculos și să obținem și rezultate. Timpul va decide, e prea devreme să vorbesc acum. Depinde de prea mulți factori. Vom trage linie la vară".

Il Luce și-a găsit alibiuri pentru actuala perioadă dificilă: "Jucăm ofensiv, avem posesia, dar, din nefericire, au apărut accidentările, mai ales ale rușilor, și trebuia să fac modificări, ce ne-au afectat evoluțiile. Zenit a fost o echipă, însă s-au vândut toți liderii. Când am venit în vară, media era 29 de ani. Există un ciclu și era nevoie să schimb. Mulți dintre jucătorii cu o anumită vârstă au acuzat efectele vremii, terenurilor artificiale și ritmului de pregătire. Până la un punct al stagiunii am avut rezultate, dar în prezent se vede un scurtcircuit evident".

"Hidoasă în atac, defensivă horror"

Presa rusă l-a făcut iar praf pe Lucescu. Editorialistul Sovețki Sport, Evgheni Lovcev, a criticat jocul echipei: "Zenit a părut o echipă fără unitate, cu jucători care acum se vedeau prima dată. Hidoasă în atac, defensivă de coșmar. Dacă Giuliano nu e în formă, jocul nu merge deloc. Zenit a jucat foarte prost, dar mai rău este că ceva s-a rupt, mai ales spre final, când a renunțat, evoluând ca o trupă sătească, iar Anji putea să câștige".

7 egaluri  făcut Zenitul lui Mircea Lucescu în 22 de etape, dintre care 3 acasă. Are cel mai prolific atac, 38 de goluri marcate

2 ani este contractul parafat de Lucescu, cu dreptul de prelungire pentru încă unul, în iunie 2016. Câștigă 4 milioane $ pe sezon

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
vlad.dracul
vlad.dracul  •  09 Aprilie 2017, 21:50

Ruşii au nepermis de mulţi arbitri care se comportă ca nişte vatmani în preajma "marelui Luce". Conducerea clubului ar trebui să ia măsuri drastice. Şi apropo, Valentin ăla tot nu se astâmpără, trăieşte în continuare...

adytza74
adytza74  •  09 Aprilie 2017, 19:48

Hai "tataie" acasa lasa aventurile . Incheie cu ceva rezultate si pentru nationala sau o echipa de club din Romania.

agentul0007
agentul0007  •  09 Aprilie 2017, 18:33

O echipa se formeaza in timp nu in 2 luni .la ucrainieni a avut mana libera si timp si a format o echipa puternica in campionat si in europa . daca un jucator are nevoie de un timp de adaptare oare antrenorii nu au nevoie ? Daca antrenor era un rus presa nu era asa vehementa .

Vezi toate comentariile (17)
Comentează