INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA

Aripi frînte » Nicoliţă, pus la colţ de Nantes. A fost trimis la echipa a doua!

Contra lui Evian, pe 5 octombrie, Bănel (stînga) a suferit în faţa unor adversari agresivi // Foto: MediafaxFoto/AFP
Contra lui Evian, pe 5 octombrie, Bănel (stînga) a suferit în faţa unor adversari agresivi // Foto: MediafaxFoto/AFP

Articol de - Publicat duminica, 01 decembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 30 noiembrie 2013 21:12

Împrumutat un sezon de St. Etienne, mijlocaşul de 28 de ani m-a mai jucat la "canari" din 25 octombrie. De 4 meciuri!

Bănel a fugit de St. Etienne pentru a juca, enervat să mai vadă meciurile "îngerilor verzi" de pe bancă, însă nici la Nantes nu e mai bine. Chiar deloc.

Deşi debutul a fost pozitiv la noua echipă, cu pasă de gol la 1-0 în faţa lui Sochaux, pe 14 septembrie - "Iată de ce l-am adus pe Nicoliţă!", spunea atunci, bucuros, antrenorul Der Zakarian -, "tricolorul" a suferit imediat o altă leziune musculară (sezonul 2012-2013 a fost plin de asemenea accidentări).

A pierdut 3 meciuri, apoi a fost de două ori la rînd titular. Dar, din 25 octombrie (cînd a prins ultimele 10 minute), n-a mai fost folosit deloc.

Trei partide a fost rezervă. Iar acum, acelaşi Der Zakarian, deloc impresionat de el, nu l-a inclus în lotul pentru deplasarea de la Guingamp, trimiţîndu-l să joace în acest week-end la echipa secundă!

1 assist are Nicoliţă la Nantes în Ligue 1, singura sa reuşită la "canari"

4 meciuri a jucat Bănel la galben-verzi în 11 etape (doar 196 de minute)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
max9
max9  •  02 Decembrie 2013, 06:17

las ca e bun la echipa nationala a romaniei

mikadoo73
mikadoo73  •  01 Decembrie 2013, 15:28

Doar pseudo-fotbalul propus de Pipita bretonata a permis penibilului Balanel sa adune un numar de selectii la care talente uriase nici n-au putut spera.Sa ne-amintim ce jucatori a preferat Pipita sa joace la Euro 2008,la mijlocul terenului:Radoi,Codrea,Ov.Petre,Cocis,Banel Nicolita.Fara exceptie,jucatori care nu stiau decat sa joace mingea cu ,,latul'',cum altfel decat de-a ,,latul'',incapabili de verticalizare,de pasa filtranta,de patrundere incisiva,de joc creativ! Radoi se mai scotea prin combativitate si dezinvoltura,dar faptul ca juca simultan cu macar4 dintre ei spune totul despre marea Pitipoanca barbugioaica!Si lui Mutu ii ceream minuni in atac cu-acesti ,,necalificati'' in carca!

mikadoo73
mikadoo73  •  01 Decembrie 2013, 15:13

Doar jalnica presa sportiva din Romania poate fi surprinsa de esecul lamentabil al acestui urias anti-talent Balanel.Baiatul n-a avut in viata lui treaba cu fotbalul de performanta,eu cred ca nici in curtea scolii nu prindea banca de rezerve inainte de '89.E un produs de top al contraperformantului sistem frf-ist,cel care a girat inevitabila catastrofa in care a sucombat fotbalul romanesc.Numai antrenori execrabili precum Piturca si R.Lucescu puteau comite fantezia bolnava a convocarii lui in echipa nationala.Nicolita imi pare un caz flagrant de discriminare pozitiva,acest baiat de etnie roma,de altfel un tip OK,intr-un fotbal macar modest neavand ce cauta mai sus de divizia B.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează