INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  AUDIERE

Audierile s-au încheiat, verdictul se va da peste aproximativ o lună

adrian mutu
adrian mutu

Articol de , - Publicat miercuri, 03 martie 2010 00:00

UPDATE 20:52 - Audierea lui Mutu şi a avocaţilor săi în faţa Procraturii Antidoping a durat azi cît un meci de fotbal, terminîndu-se la 17:30. Oficialii CONI au stabilit ca în 15 zile să primească o nouă documentaţie de la avocaţi pentru a putea stabili dacă jucătorul e sau nu recidivist şi pentru a demonstra că pastlele de slăbit n-au avut efect de ameliorare a performanţelor sportive.

Membrii Procuraturii au luat o mostră din cutia folosită de Mutu ca probă şi aşteaptă din partea apărătorilor jucătorului un raport ştiinţific avizat de un specialist în farmaceutică. "Adrian a fost foarte lucid şi a explicat clar cum s-a întîmplat şi că pe cutie era specificat că este vorba despre un produs 100% natural. Cred că a fost convingător în a-şi susţine buna credinţă", a declarat avocatul Nino D'Avirro.

Care a detaliat şi problema recidivei: "Am făcut o contestare preliminară, dar ne lipsesc acte pentru a proba că nu e recidivist. În timpul audierilor, procurorii au făcut referire şi la acest aspect. Sentinţa se poate da pînă la finele lunii, dar la fel de bine se poate depăşi şi data de 28 martie, cînd expiră suspendarea temporară. Totul se învîrte în jurul recidivei. Cazul e însă deschis oricărui rezultat, de la cîteva luni la mai mulţi ani. M-am întlnit cu Becali şi am discutat despre cum vom aborda această chestiune".

UPDATE ora 19:30 - Audierile s-au încheiat. Ioan Becali: "Între 10 şi 15 aprilie vom avea un verdict. Credem într-o suspendare de pînă la şase luni"

UPDATE ora 17:30 - În aşteptarea terminării audierii lui Mutu la Procuratura Antidoping, tifosii Fiorentinei sună si dau mesaje la posturile de radio locale, exprimîndu-şi pesimismul în legătură cu sentinţa ce va fi dictată în cazul de doping cu sibutramină.

Unul dintre aceştia a lansat acum cîteva minute, în direct, ipoteza că atacantul român ar putea deveni victima unei răzbunări a Romei. Teoria lui se bazează pe faptul că judecata se face la CONI, care are sediul în capitala Italiei, chiar în interiorul stadionului unde evoluează acasă AS Roma. Tocmai echipa care a fost foarte aproape de a-l transfera pe Mutu în vara lui 2008, cînd clubul viola a acceptat 20 de milioane de euro, dar afacerea a căzut din cauza antrenorului Prandelli. Care a ameninţat că pleacă dacă i se dă drumul lui Mutu la Roma.

UPDATE ora 16:50 - Procesul de audiere, iniţiat la ora 16:05, la Foro Italico din interiorul stadionului Olimpico din Roma, va dura, după informaţiile presei italiene, cam cît o partidă de fotbal fără pauză. La ieşirea de la confruntarea cu preşedintele Procuraturii Antidoping, Ettore Torri, Mutu nu va da nici o declaraţie, aşa cum a procedat şi la intrarea la audieri.

De altfel, de mai bine de o lună, atacantul Fiorentinei a intrat într-un silenzio stampa impus de clubul toscan, imediat ce a fost depistat pe 28 ianuarie pozitiv cu sibutramină evitînd orice contact cu presa şi fanii viola. Tocmai de aceea, la recomandarea antrenorului Prandelli a şi fugit acasă la socri, pentru o vacanţă în mijlocul familiei. Cei care ar trebui să ofere detalii despre cum a decurs audierea şi susţinerea apărării sînt avocaţii italieni ai jucătorului.

UPDATE ora 16:00 - Fierbere mare în faţa arenei "Olimpico", unde Adrian Mutu a coborît din maşină, un SUV BMW, la 15:45, însoţit de cei trei avocaţi italieni. A fost întîmpinat de o armată de ziarişti, fotoreporteri şi alţi trimişi speciali ai posturilor de televiziune şi de radio şi avea o expresie optimistă pe faţă.

Mutu s-a deplasat apoi în interiorul stadionului pînă la Peluza Sud, acolo unde stau de obicei tifosii echipei lui Claudio Ranieri, şi a intrat într-unul dintre birourile Comitetului Olimpic Naţional Italian. De cîteva minute a început audierea în faţa unei comisii a Procuraturii Antidoping prezidate de Ettore Torri. Trimisul cotidianului Giornale di Toscana a declarat ca audierea lui Mutu va dura, cel mai probabil, intre o ora si doua. Deci, in jurul orei 18:00, Mutu ar trebui sa iasa din sediul CONI.

UPDATE ora 15:00 - Atacantul Fiorentinei a ajuns la Roma şi se pregăteşte să-şi susţină apărarea la Foro Italico în faţa Procuraturii Antidoping şi a şefului acestui for Ettore Torri. E însoţit de cei trei avocaţi ai săi, Nino D'Avirro, Michelle Ducci şi Paolo Rodella.

Mutu nu va afla însă azi cît şi dacă va fi suspendat. Sentinţa se va comunica în jurul datei de 20 martie.

Ora 12:00 - De la 16:00, ora României, Adrian Mutu va fi audiat la Roma de procurorii antidoping în cazul "sibutramina".

"Tricolorul" e pregătit psihologic, dar şi strategic, după ce ieri a avut o lungă întrevedere cu avocaţii săi Nino D'Avirro şi Michele Ducci. Aceştia îl vor însoţi astăzi la sediul Procuratorii Antidoping, unde li se va alătura şi al treilea avocat, Paolo Rodella.

Planul e clar. Ei vor susţine că atacantul Fiorentinei nu e recidivist şi că n-a ştiut faptul că pastilele de slăbit pe care le-a luat conţin sibutramină, substanţă interzisă depistată în testele efectuate pe 10 şi 20 ianuarie.

Cel mai greu va fi de demonstrat că testul din octombrie 2004, în urma căruia Mutu a fost găsit pozitiv la cocaină, nu a fost cerut de federaţia engleză, deci nu poate fi considerat un precedent.

Ce riscă Mutu? Ziarele italiene apărute astăzi avansează două ipoteze:

1. De la avertisment la 1 an de suspendare dacă reuşeşte să-i convingă pe procurori că n-a ştiut de existenţa sibutraminei în pastilele de slăbit pe care le-a luat. Există precedentul unui baschetbalist testat pozitiv la sibutramină care a scăpat cu 3 luni de suspendare.

2. De la unul la patru ani de suspendare dacă judecătorii consideră că în cazul lui a fost vorba de recidivă, după precedentul Chelsea, şi de neglijenţă gravă, de vreme ce a luat pastilele de-a lungul mai multor zile fără să-l informeze pe medicul Fiorentinei. 

Decizia în cazul lui Mutu va fi luată pînă pe 20 martie. 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (17)
 •  03 Martie 2010, 23:16

CURAJ ADI-)) SPERAM SA ITI DEA MINIM 1 AN SI SA NE LASI IN PACE DE TOT-))) MARS SI PLATESTE DATORIA RUSULUI,,,,,O SA AJUNGI UN SARAC....UN FOST DROGAT CAM ATAT

 •  03 Martie 2010, 23:07

Draga Ady, Toata suflarea fotbalistica, in frunte cu lucescu, are conceptia urmatoare: jos Mutu! drept urmare au pierdut doar cu 2-0!!! Urraaa... suntem fericiti! daca juca Mutu poate baga vreun gol! Asa...fara el.... suntem fara griji!

 •  03 Martie 2010, 22:42

Mai Sorine mai. Tu nu te droghezi cu bere sau vin, poate chiar cu tuica? Sau tu iei medicamente din farmacie fara preie medicala sa iti tratezi diversele baiuri, o raceala etc?. Inchide magazinele de vrei in trecut oameni stateau in cort. in prezent stau in vile cu piscina. I-a mai vezi tu pe unde suntem noi oamenii si apoi fi uracios. E dreapta lumea asta? . Din pacate toti sportivii ..ca si oamenii (si atentie si sportivii sunt tot oameni) se "drogheaza" Sigur ca, cu judeci usor

Vezi toate comentariile (17)
Comentează