INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Bara care i-a stricat ziua! » Bănel a ratat un penalty tocmai cînd a împlinit 27 de ani

Bănel Nicoliţă şi mingea sa care a izbit bara porţii lui Carrasso în Cupa Franţei
Bănel Nicoliţă şi mingea sa care a izbit bara porţii lui Carrasso în Cupa Franţei

Articol de - Publicat luni, 09 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 09 ianuarie 2012 11:45

Sîmbătă, St. Etienne a fost eliminată de Bordeaux din Cupa Franţei (1-1, 2-4 la penaltyuri), după ce Nicoliţă şi Ebondo au greşit de la 11 metri.

Vezi rezumatul VIDEO cu ratarea penaltyului de către Nicoliţă. A tras direct în vinclu, dar în bară!

Era trecut de miezul nopţii la Bucureşti, cînd Bănel se îndrepta spre careul lui Bordeaux. Fanii gazdelor îl încurajau, scandîndu-i numele. Părea sigur pe el, chiar dacă Ebondo, coechipierul său, tocmai ratase, iar adversarii conduceau deja cu 2-1 la penaltyurile de departajare. Mîinile nu-i tremurau cînd îşi aşeza mingea pe punctul fierbinte de la 11 metri. Era conştient că încă o eroare îi poate fi fatală lui St. Etienne: ar fi fost eliminată din "32"-imile Cupei Franţei!

A privit arbitrul, să aibă acceptul său, s-a uitat plin de el spre portarul Carrasso, apoi s-a lansat. Picioarele nu-i tremurau. A şutat bine, cu ristul interior al piciorului drept. Carrasso fusese păcălit, plonjînd spre stînga sa, exact pe colţul opus celui ales de român.

Balonul a avut forţa ideală, dar precizia nu a fost cea visată de Bănel. Transversala a fost lovită în plin, la cîţiva centimetri de vinclu! Dezolat, Nicoliţă şi-a prins mîinile la ceafă, privind în gol. Apoi, s-a retras încet spre centrul terenului. Nu era cel mai potrivit cadou pentru ziua în care împlinise 27 de ani. Totul se sfîrşise din acel moment. Bordeaux a profitat şi a învins cu 4-2 la penaltyuri, după ce, în timpul regulamentar, scorul fusese 1-1.

I-a calmat pe bătăuşi!
După meci, pe culoarul ce duce la vestiare, s-au plătit nişte poliţe. Henrique, fundaşul lui Bordeaux, l-a insultat pe Sinama-Pongolle (St. Etienne), apoi l-a lovit cu pumnul în faţă. S-a declanşat o bătaie generală şi, potrivit presei franceze, Bănel s-a implicat. Dar nu pentru a împărţi lovituri, ci numai pentru a calma o situaţie scăpată de sub orice control.

În campionat, cel mai bun
Exact în ziua în care ASSE se pregătea de meciul cu Bordeaux, cotidianul local Le Progres a publicat rezultatele unui sondaj în care fanii votaseră pentru cei mai în formă şi cei mai slabi jucători ai "verzilor" în Ligue 1. Iar Bănel Nicoliţă era primul în Top 3, cu 99 la sută voturi pozitive! Înaintea lui Aubameyang şi Lemoine, ambii cu 97%.

3 goluri a marcat Bănel Nicoliţă pentru Saint-Etienne, numai în Ligue 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dan
dan  •  09 Ianuarie 2012, 10:37

A fost un meci foarte frumos!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează