INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM 2-2

Basarab Panduru a urmărit debutul lui Radu Drăgușin la Tottenham și a prezentat concluziile: „Dacă va face asta, nu are cum să nu joace la orice echipă din lume”

Articol de - Publicat duminica, 14 ianuarie 2024 21:40 / Actualizat duminica, 14 ianuarie 2024 23:54

Transferat în cursul săptămânii, de la Genoa, Radu Drăgușin și-a făcut debutul, duminică, la Tottenham. Managerul Ange Postecoglou l-a introdus în minutul 85 al partidei cu Manchester United (2-2), de pe Old Trafford. 

Fostul internațional român Basarab Panduru crede că dacă Radu Drăgușin se impune la Tottenham, poate juca la orice echipă din lume: „Este un stil al naibii de greu la Tottenham!”.

Radu Drăgușin a debutat oficial pentru Tottenham pe Old Trafford, la 2-2 cu Manchester United » Cum s-a descurcat românul
MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM 2-2
Radu Drăgușin a debutat oficial pentru Tottenham pe Old Trafford, la 2-2 cu Manchester United » Cum s-a descurcat românul

Mai întâi pe postul de fundaş central dreapta, apoi, după accidentarea lui Micky van de Ven, Drăgușin i-a preluat postul de fundaş central stânga. Pe poziţia sa anterioară a trecut Emerson Royal, introdus în locul lui Van de Ven.

Apărătorul în vârstă de 21 de ani a evoluat fără greșeală, opt pase reușite din opt, iar fostul internațional român Basarab Panduru a tras concluziile.

Basarab Panduru: „Dacă Drăgușin se impune la Tottenham, poate juca la orice echipă din lume”

„Este un stil al naibii de greu la Tottenham. Dacă el reuşeşte să se impună la Tottenham, poate juca la orice echipă din lume. Tottenham are un stil complicat. Portarul are mingea, pleacă fundaşii laterali în mare viteză.

Fundaşii centrali sunt obligaţi să vină spre centrul terenului. 60-70% din meciul cu United, toată linia a stat la centrul terenului. În toată perioada asta, orice minge în spatele lor te face să fugi spre poartă, ceea ce-l face pe el puţin vulnerabil”, a analizat Panduru, la Orangesport.

Basarab Panduru: „Cel mai greu pentru un fundaș este să alerge spre propria poartă”

„Pandi” crede că Drăgușin „este bun când stă cu faţa, vede adversarul, mingea şi poate să o atace. Să dea cu capul, unde el este foarte bun. Dacă el se acomodează la stilul ăsta, la presingul ăsta, dacă joacă, dacă e titular în echipa asta, nu are cum să nu joace la orice echipă din lume”.

Fostul internațional a explicat că „cel mai greu, pentru un fundaş, e să fugă de la centru spre poarta sa. Să fugi spre poarta ta şi să întâlneşti jucători de calitate, precum Rashford. Când îi ai pe aceşti oameni, tu să fugi, ei să primească mingea, tu să te opreşti, să te redresezi, să iei o poziţie bună şi ăla să nu te dribleze, care de obicei driblează de nouă ori din zece, e un lucru fantastic”.

Basarab Panduru: „În trei, îl văd puternic pe Radu Drăgușin”

Panduru știe și cum l-ar putea integra mai ușor Postecoglou pe Drăgușin în mecanismul echipei: „Mie mi-ar plăcea să joace în trei fundași centrali. De ce? Pentru a se acomoda.

În trei îl văd puternic. E altceva pentru el. S-ar acomoda. Învaţă fotbalul, stilul. Dup-aia, dacă trece în doi, e altceva”.

Mai puteți citi:

Faza care a împărțit fanii în două » A greșit sau nu Drăgușin în Manchester United - Tottenham?

Ce a postat iubita lui Drăgușin, chiar în momentul debutului stoperului în Premier League

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
VardyParty
VardyParty  •  14 Ianuarie 2024, 23:23
Postat de Catalynn_14 pe 14 Ianuarie 2024, 22:52

Doar atât!? Nu bre! Dragusin Președinte!!! PS: au ieșit fcsbistii să își apere Ciolacul!? Ca sunt unii pe la Afumați, pe la Casa Poporului, pe la Constanța șamd care cică s-au cam săturat de guvernarea lui iar omul si-a trimis jandarmii de zici ca joacă FC Fcsb in Ghencea … :-)))

Și eu sunt mândră de Radu. De fotbalul românesc. De Florin Manea, cum am spus. De Claudiu Florică, care l-a format. De avocatul Marian Mihail, de Florin Răducioiu, care l-a antrenat și care a fost alături de mine când am negociat acest transfer între cluburi. Dar, repet, ca să poți să faci asemenea afirmație trebuie să ai multă minte, înțelepciune, caracter, forță mare interioară. Cu asta am închis această discuție care nu face cinste nimănui.

Copenhaga1970
Copenhaga1970  •  14 Ianuarie 2024, 22:53

Nică, consumator de mămăligă, vorbește în calitate de...?

Catalynn_14
Catalynn_14  •  14 Ianuarie 2024, 22:52
Postat de creeperno534 pe 14 Ianuarie 2024, 22:35

Dragusin merita sa fie capitanul nationalei!

Doar atât!? Nu bre! Dragusin Președinte!!! PS: au ieșit fcsbistii să își apere Ciolacul!? Ca sunt unii pe la Afumați, pe la Casa Poporului, pe la Constanța șamd care cică s-au cam săturat de guvernarea lui iar omul si-a trimis jandarmii de zici ca joacă FC Fcsb in Ghencea … :-)))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează