INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANALIZĂ

Benzină de 90 » Din primii 5 marcatori ai sezonului unul singur e în circuitul selecționatei lui Contra

Articol de - Publicat duminica, 23 decembrie 2018 09:00

Atâtea goluri au marcat în acest sezon stranierii noștri răspândiți în Europa, dintre care 43% în doi jucători, Liviu Antal și Claudiu Keșerü! Dar fruntași în campionate modeste, ca Lituania și Bulgaria.

Echipa națională nu se mai califică la turneele finale, nici în Nations League nu rupem gura târgului, la fel cum cluburile din Liga 1 nu mai reușesc nici să ajungă în grupele Ligii Europei. Iar în campionatele de top ale continentului nu mai avem decât 7 reprezentanți, dintre care 2 sunt portari și doar trei titulari de drept. Așa că cine să mai dea goluri? Ne consolăm cu atacanții din întreceri modeste ale Europei, dar din primii 5 marcatori ai sezonului unul singur e în circuitul selecționatei lui Contra.

Claudiu Keșerü se luptă cu Liviu Antal pentru titlul de golgeter al stranierilor, după ce-au fost și adversari în preliminariile Ligii Campionilor, cu mențiunea că atacantul lui Zalgiris a încheiat deja competiția, programată în sistem primăvară-toamnă.

Petre peste Stanciu!

În primii zece cei mai prolifici marcatori nu mai regăsim decât doi "tricolori" pe care ne bazăm în calificările pentru CE 2020: Nicolae Stanciu și Eric Bicfalvi, ambii cu 4 goluri în Cehia și Rusia. Surprinzătoare sunt în această ierarhie prezențele lui Latovlevici, reîncărcat la Bursa, și Morar, fostul vârf al Viitorului, pe locul 5 în topul golgeterilor Greciei. La fel Adrian Petre, ce prinde podiumul, având un sezon bun în Danemarca.

Andone, debut târziu

Florin Andone, în top în stagiunea trecută la Deportivo, a așteptat multe luni, din cauza accidentărilor, să debuteze în Premier, reușind să puncteze în două etape consecutive pentru Brighton. Alex Maxim, ajuns rezervă la Mainz, are numai un singur gol, Chipciu două la Sparta, la fel Băluță (nici el titular), la Slavia. Mai mult decât ei au reușit în Serie B italiană George Pușcaș (Palermo) și Mogoș (Cremonese), câte 3!

TOP 5 MARCATORI

Jucător* / Echipă / Goluri / Meciuri
1. Antal Zalgiris 23 28
2. Keșerü Ludogoreț 16 20
3-4. Ad. Petre Esbjerg 6 20
         Morar Paneitolikos 6 11
5. Popadiuc Irtiș Pavlodar 5 26
6-7. Stanciu Sparta Praga 4 17
          Bicfalvi Ural 4 16
8-9. Latovlevici Bursaspor 3 10
          Gavrilă FC Valletta 3 9
* S-au luat în calcul doar primele ligi

TOP COTE DE PIAȚĂ

Jucător / Echipă / Sumă*
1. R. Marin Standard 7
2.-3. Șt. Radu Lazio 6
           Fl. Andone Brighton 6
4-5. Chiricheș Napoli 5
          I. Radu Genoa 5
6. Stanciu Sparta Praga 4,25
7. Tătărușanu Nantes 4
8. Keșerü Ludogoreț 3,5
* Cifrele aparțin transfermarkt.de și sunt exprimate în milioane de euro.

63de români joacă în cele 30 de campionate de primă ligă din Europa, cei mai mulți activând în Turcia și în Bulgaria, câte șase

23de jucători din totalul de 63 au marcat cel puțin o dată în campionat în actuala stagiune. Ultimul intrat pe listă e Tamaș, în Israel

3goluri au reușit stranierii din campionatele de top ale continentului în acest sezon: Andone are două în Premier și Maxim 1 în Bundesliga

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează