INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STUTTGART

Bild îl laudă pe atacantul român al lui Stuttgart: "Minunea Marica"

Ciprian Marica, Marica, Stuttgart
Ciprian Marica, Marica, Stuttgart

Articol de - Publicat miercuri, 24 martie 2010 00:00

Cel mai bine vîndut cotidian din Europa explică transformarea "tricolorului" din "Ucigaşul ocaziilor" într-un "golgeter adevărat"

La Stuttgart ziarele continuă să se minuneze de noul Ciprian Marica. În special Bild Zeitung, cel mai dur critic al său de-a lungul timpului. Ieri, de pildă, nu s-a mai legat de ghetele violet cu care "tricolorul" a reuşit sîmbătă prima "dublă" în Bundesliga. De data aceasta a comentat transformarea lui din "Ucigaşul ocaziilor", "Cîrpaciul" sau "Cel mai scump şi mai prost transfer făcut vreodată de VfB Stuttgart" într-un "adevărat golgeter".

E altul
"Îl cheamă Ciprian Marica, exact ca şi acum doi ani şi jumătate, cînd a fost cumpărat de la Şahtior cu 8,3 milioane de euro. Arată precum Ciprian Marica. Vorbeşte precum Ciprian Marica. Şi totuşi, e un alt Ciprian Marica acesta pe care-l vedem de trei luni încoace!", scrie Bild. Remarca are un suport concret. În intervalul menţionat, atacantul lui VfB a marcat mai multe goluri decît în perioada iulie 2007 - decembrie 2009 în Bundesliga!

Cal de curse
Managerul Horst Heldt explică: "Nu poţi scoate un cal de curse dintr-o mîrţoagă. Ciprian a avut întotdeauna calităţile necesare unui cal de curse. E robust, rapid, tehnic. I-a lipsit doar încrederea în forţele proprii. Cînd a venit, n-a putut juca niciodată cinci meciuri la rînd, pentru că Gomez şi Cacau, contracandidaţii lui în atac, se armonizau bine. Era şi foarte tînăr, nu vorbea germana, iar adaptarea i-a luat timp. Acum, toate aceste probleme au dispărut".

5 goluri marcase Marica în 56 de meciuri jucate în Bundesliga din iulie 2007 pînă-n decembrie 2009

6 goluri, 5 în campionat şi unu în Ligă, a înscris "tricolorul" de la începutul lunii decembrie

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
 •  24 Martie 2010, 10:53

sunt fan VFB din 79 Marica e slabut1!!!!

 •  24 Martie 2010, 10:28

Marica a avut intotdeauna probleme cu tehnica de lovirea mingiei,(asta pleaca de la copii si juniori)nu are nici o legatura cu ghinionul. E greu sa schimbi obijnuintele de mic ,daca a reusit felicitari Marica ,...daca nu e doar un foc de paie meciul asta.

 •  24 Martie 2010, 10:21

tot un ratat ramane.......a marcat doua gloluri dupa sapte saptamani de impotenta si acum il ridicam in slavi!? sa fim SERIOSI.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează