INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCOŢIA

Catastrofă: Rangers retrogradată în liga a 4-a » Dorin Goian pleacă!

900 de mii de euro era salariul anual al lui Dorin Goian la Glasgow Rangers // Foto: Reuters
900 de mii de euro era salariul anual al lui Dorin Goian la Glasgow Rangers // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 14 iulie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 13 iulie 2012 20:52

Excluşi din Scottish Premier League din cauza gravei crize financiare, albaştrii au fost trimişi în ultima ligă profesionistă. Iar "tricolorul" va fi liber de contract!

Miercuri, 4 iulie. Începutul dezastrului. Cluburile din prima ligă scoţiană au votat împotriva lui Glasgow Rangers (fondat în 1872), excluzîndu-l din SPL. Nu au acceptat proiectul lui Charles Green, care i-a cumpărat pe albaştri, falimentari şi în scandal cu Fiscul, trecîndu-i apoi pe o nouă societate.

În acel moment, se credea că "protestanţii" vor juca în liga secundă. Caz în care "Dorin Goian nu va pleca. Dacă nu i se schimbă contractul, va rămîne să ajute echipa să promoveze", spunea atunci Florin Manea, impresarul apărătorului în vîrstă de 31 de ani.

"Nu în România"

Vineri, 13 iulie. 25 din cele 30 de grupări din SFL (Scottish Football League, ligile 2-4) au hotărît ca Rangers să fie trimisă în ultima ligă profesionistă: a 4-a! La cîteva minute după dezvăluirea deciziei, agentul lui Goian a anunţat: "Nici nu se pune în discuţie ca Dorin să mai evolueze la Glasgow în liga a patra. Rangers n-ar putea să-i plătească salariul". Şi ar deveni liber de contract. Oferte? "Deja mai multe cluburi din Spania, Germania şi Turcia s-au interesat de el". Este posibilă o întoarcere acasă? "Aproape sigur, nu!".

Totuşi, managerul lasă o portiţă deschisă la Rangers: "N-ar fi exclus ca luni să aveţi o surpriză". Se referea la o ipotetică restructurare a ligilor scoţiene luată în calcul de federaţie pentru ca albaştrii să intre în liga a doua.

115 milioane de euro este datoria lui Glasgow Rangers la Fiscul britanic; datoria totală ar fi de 166 milioane de euro

"Fotbalul scoţian va suferi pierderi financiare colosale cu Glasgow Rangers în liga a patra. Fotbalul scoţian va muri" (Stewart Regan, directorul executiv al federaţiei scoţiene)

"Dacă aceasta este hotărîrea definitivă, iar Rangers va juca în liga a patra, Dorin Goian nu va mai rămîne în Scoţia. Avem oferte" (Florin Manea, impresar Dorin Goian)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
skrilla
skrilla  •  14 Iulie 2012, 12:10
Postat de booba pe 14 Iulie 2012, 05:17

Ieri era liga a treia, maine o fi a cincea?

Third Division e liga a 4-a.

tyby_ysak07
tyby_ysak07  •  14 Iulie 2012, 10:00

tot respectul GOE!!! un fundas de o valoare mult peste media campionatului nostru, pacat ca a evoluat in liga 1 in acelasi timp cu alde Moti, ori Constantin si nu a putut fi desemnat cel mai bun fundas central, fiind net inferior gloabelor stravezii :)

adrianorbi
adrianorbi  •  14 Iulie 2012, 09:06

://hunyadinorbertphotography.blogspot.ro/

Vezi toate comentariile (7)
Comentează