INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

Continuă mineriada! » Nu e Inter, PSG, Anji, nici ”naţionala” Turciei: Lucescu rămîne la Şahtior pînă în 2015!

Mircea Lucescu a ajuns cel mai sus în Ligă în
Mircea Lucescu a ajuns cel mai sus în Ligă în "sferturi", în ediția 2010-2011, fiind eliminat de Barca. Patronul Ahmetov ar vrea mai mult

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2013 00:00 / Actualizat luni, 25 martie 2013 20:29

Antrenorul român s-a înţeles ieri cu patronul Rinat Ahmetov pentru prelungirea acordului scadent în vară şi va cîştiga în total 7 milioane de euro în următoarele două sezoane.

Adio, dar rămîn cu tine! După trei săptămîni de zvonuri şi oferte, care de care mai tentante, din toate colţurile Europei, Mircea Lucescu a făcut lumină în privinţa viitorului său. Tehnicianul român, care va împlini 68 de ani peste 4 luni, a hotărît să continue la Şahtior, clubul unde lucrează din vara lui 2004.

Granzii pot să mai aştepte
"Mereu am prelungit contractul cînd am ajuns aproape de scadenţă. E posibil orice", declara deunăzi Il Luce. Care succesiv eliminării din "optimile" Ligii, 2-5 la general cu Dortmund, a avut şase variante de a pleca din Ucraina. Interesul italienilor de la Inter şi Napoli a fost iute temperat: "Nu mă întorc acum în Serie A, deşi acolo m-am format".

Pista PSG, cea mai atractivă financiar, s-a răcit înaintea unei propuneri concrete. La fel s-a întîmplat cu destinaţia Anji, care-l dorea ca înlocuitor al lui Hiddink. Şi "naţionala" Turciei l-a dorit, era gata să-i asigure 6 milioane de euro anual, însă Lucescu nu mai voia selecţioner!

Cel mai comod a fost să meargă mai departe cu proiectul Şahtior. Patronul Rinat Ahmetov l-a convins oferindu-i 500.000 de euro peste actualul salariu de 3 milioane.

"Nu banii sînt importanţi pentru mine, nici pentru Mister. M-a interesat un singur lucru: echipa a ajuns la maximul său ori mai poate face un pas în faţă? Mister a răspuns simplu, noul acord fiind semnat pe 2 ani", anunţă miliardarul ucrainean.

"Îi iubesc pe fanii şi pe jucătorii noştri. Cred în asistenţii mei. Sînt convins că, adunîndu-ne eforturile, vom reuşi să cucerim noi culmi cu acest club" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

15 trofee a cîştigat Mircea Lucescu la Şahtior din 2004: 6 titluri, 4 Cupe şi 4 Supercupe ale Ucrainei, plus Cupa UEFA (2009)

384 de partide oficiale are Lucescu în toate competiţiile cu Şahtior, avînd o medie de 2,22 puncte pe meci; a folosit 89 de jucători

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
blue_sky
blue_sky  •  26 Martie 2013, 09:01

Era normal sa ramana aici, are liniste, un patron foarte bogat cu care se intelege foarte bine, cunoaste echipa si are si un salariu foarte mare.Daca ar fi fost mai tanar, probabil ar fi ales din nou Inter, dar ar fi trebuit sa reconstruiasca echipa si dura, iar patronul si fanii italieni nu au rabdare cum a avut Ahmetov.Bravo Luce, ai ales varianta cea mai buna si cred ca la anul cu putina sansa vei duce Sahtiorul mai sus in Liga Campionilor.Pacat ca nu mai antrenezi nationala Romaniei sau o echipa romaneasca de club!

euoltean
euoltean  •  26 Martie 2013, 05:06

Un palmares impresionant! Si nu unul pompieristic, ca la altii - un trofeu intamplator si gata- palmares valoric!RESPECT!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează