INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Corriere Romagna face radiografia lui Mutu la jumătatea sezonului: ”Mutu indispensabilul. Insuportabilul Mutu”

Adrian Mutu
Adrian Mutu

Articol de - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 24 ianuarie 2012 21:35

Cotidianul italian vorbeşte despre un oraş divizat şi acum din cauza românului


S-a scurs jumătate de sezon în Serie A şi Cesena e tot împărţită în privinţa lui Adrian Mutu. "Ca două linii paralele destinate să nu se întîlnească niciodată", apreciază ziarul local Corriere Romagna, care a scris ieri despre "eterna dezbatere" din jurul Briliantului. O dezbatere ce a generat, începînd din iunie, două curente de gîndire: cei care-l iubesc şi cei care-l contestă.

Această divizare, susţine cotidianul citat, "era valabilă în vară, cînd se vorbea despre «visul Mutu» şi «hazardul Mutu». Nu s-a rezolvat peste toamnă şi «încălzeşte» acum iarna unei Cesena ce nu reuşeşte să se înalţe nici în clasament, nici ca moral. Totul se învîrte în jurul românului: genial contra unora, iritant contra altora, decisiv cu piticii, modest contra granzilor". Corriere Romagna pune sub lupă evoluţia Briliantului în cele 7 luni de cînd e la club şi-i descoperă pe "Indispensabilul Mutu" şi pe "Insuportabilul Mutu".

INDISPENSABILUL. "Românul e golgeterul. A semnat jumătate dintre cele 12 reuşite ale echipei. Şi, ce e mai important, a adus puncte. Nouă dintre cele 15 strînse de Cesena în tur i se datorează. Simte mai bine poarta decît toţi ceilalţi atacanţi din lot. Totodată, Mutu a spulberat una dintre necunoscutele care au însoţit transferul său. Stă foarte bine din punct de vedere fizic. N-a pierdut nici o partidă din cauza vreunei leziuni, nici intrarea de killer a lui Rinaudo, la 3-1 cu Novarra, nu l-a făcut KO".

INSUPORTABILUL. "Randamentul lui Mutu împotriva granzilor e copia randamentului Cesenei. Dacă echipa a pierdut cu primele şapte clasate, nici el n-a reuşit să-şi pună amprenta. A fost complet pierdut şi n-a intrat deloc în joc cu Milan, Juve, Udinese şi Roma. N-a punctat niciodată cînd Cesena a fost condusă sau în deplasare, excepţie reuşita care a adus victoria de la Palermo. Nu e locomotiva echipei. De asemenea, a displăcut eliminarea cu Milan, care l-a costat trei etape de suspendare".

"Sînt cei care-l aplaudă şi cei care-l fluieră, aceia care ţi-au spus că va face diferenţa şi cei care au zis că transferul lui nu va servi la nimic. Partizanii lui «da» şi cei ai lui «nu»"
Corriere Romagna, jurnal italian

"Sîmbăta trecută, contra Romei, s-a predat cu 45 de minute înaintea colegilor. N-a fost un semn bun"
Corriere Romagna, jurnal italian

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
spectatorul
spectatorul  •  25 Ianuarie 2012, 11:15

Nici Mutu nu este Maradona sa ridice de unul singur o echipa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează