INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Cum s-a asigurat Fatih Terim că merită să-l ia pe Chivu la Galata: l-a sunat pe Hagi!

Faith Terim şi-l doreşte neapărat pe Chivu la Galatasaray.
Faith Terim şi-l doreşte neapărat pe Chivu la Galatasaray.

Articol de - Publicat miercuri, 30 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 30 mai 2012 14:35

Ziariştii turci susţin că "leii" din Istanbul, convinşi de Hagi, îl consideră acum o prioritate pe fundaşul lui Inter Milano.

Luni, Gazzetta dello Sport a scris că, "nemulţumit de oferta lui Galatasaray, Chivu şi-ar prelungi contractul cu Inter". Totuşi, ieri, ziariştii de la Istanbul au fost şi mai hotărîţi: "«Leii» vor face sacrificii financiare pentru a-l aduce pe român". Şi au dezvăluit cum a fost convins antrenorul Fatih Terim că transferul apărătorului în vîrstă de 31 de ani ar fi o bună afacere pentru Galata.

Potrivit postului turc Radio Spor, Terim l-a căutat pe Hagi, cel mai bun jucător al său pe "Ali Sami Yen", alături de care a cucerit 9 trofee (inclusiv Cupa UEFA) în perioada 1996-2000. Cuvîntul său era extrem de important pentru tehnician.

- Gică, îl ştiu pe Chivu ca fotbalist. Spune-mi cîteva ceva despre el ca om, despre caracterul său. Mă pot baza pe el?
- Mister, garantez pentru Chivu! E familist, liniştit, un om de cuvînt şi legat trup şi suflet de echipa la care joacă. Cu el nu vei avea nici o problemă.

Galata nu mai aşteaptă acum decît o singură confirmare: dacă UEFA nu va lua pe 31 mai o decizie drastică împotriva fotbalului turc din cauza scandalului meciurilor trucate, dacă prezenţa roş-galbenilor în grupele Ligii Campionilor nu va fi afectată, atunci Chivu va fi primul pe lista sa de achiziţii.

3,5 milioane de euro ar fi gata să-i ofere acum Galatasaray lui Chivu ca salariu anual şi un contract pe 3 sezoane

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
bstefan
bstefan  •  30 Mai 2012, 18:53

O pseudovedeta care de ani buni papa banii de pomana. Cate etape a jucat pentru Inter in ultimul campionat si care este media notelor sale? Cel putin an patru meciuri s-au pierdut puncte pretioase prin greselile sale personale. La aceasta ora, cred ca n-are loc nici in Romania la echipele care joaca in cupele europene.

leroiv72
leroiv72  •  30 Mai 2012, 16:06

"Cum s-a asigurat Fatih Terim că merită să-l ia pe Chivu la Galata: l-a sunat pe Hagi!" hahahaha! inseamna ca si asta se va inscrie pe lista tepelor marca "hagi" luate de galata! asta chiar e buna...sa gireze hag-groparul-transferurilor pt un jucator la galata! =)) =)) =)) p.s.: sau poate ca terim, baiat inteligent cum e, sta stramb si judeca drept: "daca hagi zice ca'i ok, e clar: nu'l luam!" ;) :D

gabonne1982
gabonne1982  •  30 Mai 2012, 15:11

fie ca ne place sau nu,Chivu a fost cel mai bun fundas produs de campionatul intern in ultimii 10-11 ani.Faptul ca nu mai joaca ce juca,asta-i alta poveste.Nu mai are 20 de ani ...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează