INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

VIDEO EXCLUSIV Alibec s-a săturat! Denis a răbufnit în interviul pentru GSP din cauza criticilor: „Mi se pare exagerat că li se permite oamenilor de la TV să vorbească în ultimul hal despre un fotbalist”

Denis Alibec // FOTO: Imago
Denis Alibec // FOTO: Imago

Articol de , - Publicat sambata, 02 iulie 2022 12:23 / Actualizat sambata, 02 iulie 2022 12:33

Denis Alibec a vorbit într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor despre criticile pe care le-a primit de-a lungul anilor.

Acuzat de multe ori din cauza grăutății sale și a modului în care își petrecere viața extrasportivă, Denis Alibec se declară deranjat de modul în care fotbaliștii sunt tratați.

Alt nume important spune clar că s-a gândit la retragerea din națională: „Da, de ce să mint? Mi-a trecut prin cap, tocmai pentru a scăpa de o presiune în plus”
RETRAGERE
Alt nume important spune clar că s-a gândit la retragerea din națională: „Da, de ce să mint? Mi-a trecut prin cap, tocmai pentru a scăpa de o presiune în plus”

Denis Alibec: „Când aveam 5 kilograme în plus și dădeam goluri toată lumea uita de greutate"

- Ai făcut greșeli, apoi ai primit anumite etichete, crezi că au contat în vreun fel toate lucrurile ce-au apărut despre tine?
 - Normal. Mai ales că lucrurile astea le-au spus niște oameni cu influență în fotbal. Probabil și ei s-au gândit că dacă le spune Mircea Sandu înseamnă că așa e. Tocmai, că n-a prea fost așa. Sigur, am avut și perioade în care n-am arătat bine. Din păcate, au fost și perioade în care eram criticat degeaba.

- Și cum resimțeai toată chestia asta? Bănuiesc că intervine și o frustrare... 
- Placa aia cu faptul că sunt gras se folosește doar când nu joc bine. Când dau goluri și totul e OK, se uită. De exemplu, la Astra aveam 5 kilograme mai mult decât în prezent. Totuși, nu îmi zicea nimeni că sunt gras. Dar așa e la noi, când joci prost, se caută tot felul de motive să-ți dea în cap. Sunt jucători care s-au pierdut din acest motiv. 

- Și...
-În România e o modă asta. Mi se pare exagerat că li se permite oamenilor de la TV să vorbească în ultimul hal despre un fotbalist. Dacă au văzut că merge... Toată lumea dădea în noi. Prin străinătate, jucătorii apar prin presă cu imagini dintr-un club doar din vacanțe, în rest sunt lăsați în pace. Înțeleg critica, însă nu pot să înțeleg jignirile.

 - Uite, îți lansez o provocare! Te-ar tenta un post de analist după retragere? 
- N-aș exclude. Dacă aș merge n-aș vorbi niciodată vreun fost coleg de breaslă de rău. OK, spun dacă greșește în meci, însă nu îi dau în cap în continuu. Nu înțeleg cum foști fotbaliști fac asta. Au fost acolo, în iarbă, știu ce înseamnă. Sunt foarte mulți care fac lucrul acesta. 

- Denis, ce crezi că ar trebui să se schimbe pentru a avea un restart în fotbal? 
- Cred că la mentalitate e problema. Mă uitam și la Muntenegru, merg undeva și joacă. Și noi avem calitate, dar mentalitatea e o problemă. Nu mai jucăm nici afară, ni s-a pus o etichetă. Îi avem pe Chiricheș, pe Man, pe Cicâldău, Răzvan Marin. Mai sunt și alții. Însă e nevoie de continuitate. Și de mai multă încredere.

Citește și:

Denis Alibec a recunoscut că a discutat cu giuleştenii: „Rapid sună bine, dar n-am cum să trec peste asta” + Ce-l împiedică să facă acest pas şi ce spune despre experienţa de la CFR Cluj

„E de mare interes pentru Parma” » Un jucător român ar putea deveni coleg cu Man și Mihăilă!

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (16)
cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  03 Iulie 2022, 02:57

Avem antrenori de chiftele,jucatori de muzica usoara,presedinti primari, conducatori suferinzi de iluzia competentei si lista poate continua. Tr3buie sa inclini televizorul la unele meciuri sa vezi un atac sau ceva mai special! Niste glume proaste

dragdim
dragdim  •  03 Iulie 2022, 01:16

Denis dacă te-ai uita la înregistrările meciurilor in care ai jucat in ultimii 2 ani, le-ai da dreptate criticilor tai.

dobrin
dobrin  •  02 Iulie 2022, 19:18
Postat de 22robert03 pe 02 Iulie 2022, 15:46

Mergi in China asa nu intelegi criticile macar.

Prin Liga 4 mai e loc si pentru el. Faci un sprint, te opresti, aprinzi o tigara, termini meciul, faci un gratar la mijocul terenului, etc.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează