INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Efectele ”salutului nazist”: Ştefan Radu va fi judecat de Comisia de Disciplină

Ștefan Radu și gestul său care a produs multă polemică
Ștefan Radu și gestul său care a produs multă polemică

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 20 iunie 2012 12:16

Fundaşul lazial Ştefan Radu a fost deferit Comisiei de Disciplină a Federaţiei italiene pentru că a salutat galeria formaţiei romane cu un gest asemănător salutului nazist, la meciul cu Napoli, din sezonul trecut.

"Procurorul Federal l-a deferit Comisiei de Disciplină pe fotbalistul echipei Lazio, Ştefan Radu, pentru că şi-a salutat fanii cu mîna dreaptă ridicată şi întinsă, la fel ca salutul nazist. De asemenea, şi împotriva clubului a fost declanşată o procedură disciplinară pentru responsabilitatea avută în acest caz", se indică în comunicat.

Pe 7 aprilie 2012, Ştefan Radu a salutat galeria echipei romane cu un gest asemănător salutului nazist, după meciul cu Napoli, scor 3-1, din etapa a 31-a din Serie A. "Printre atîtea gesturi de bucurie, a fost fotografiat şi salutul fundaşului Ştefan Radu către Curva Nord. Românul i-a salutat pe tifosi cu braţul drept ridicat, într-un fel de salut roman", a scris agenţia Ansa la momentul respectiv.

La 8 aprilie, Lazio Roma a emis un comunicat în care susţinea că gestul lui Ştefan Radu nu face apologia fascismului, fundaşul doar sărbătorind victoria alături de fani. Radu a fost audiat, în 18 aprilie, timp de o oră şi jumătate, de procurorul federal Stefano Palazzi în legătură cu acest caz.

În 2006, căpitanul de atunci al lui Lazio, Paolo Di Canio, a fost suspendat pentru un meci şi amendat cu 10.000 euro, în urma
salutului nazist de la meciul cu Livorno. Pentru un salut asemănător, Di Canio fusese suspendat o etapă şi în urma partidei Lazio - Juventus, scor 1-1. De asemenea, atacantul italian a fost amendat cu 10.000 euro în martie 2005, pentru un gest similar la derbyul cu AS Roma.

Di Canio afirmase atunci că modalitatea de a-şi manifesta bucuria în teren nu are nici o legătură cu politica. Comisia de Disciplină a considerat însă că un salut în acest fel nu poate fi interpretat ca un element de bucurie.

Citește și:

„Divorț” de ultimă oră la Universitatea Craiova » Gâlcă nu l-a vrut! Jucătorul, devastat de decizie: „Scriu aceste cuvinte cu ochii în lacrimi, nu îmi vine să cred!”
Superliga
„Divorț” de ultimă oră la Universitatea Craiova » Gâlcă nu l-a vrut! Jucătorul, devastat de decizie: „Scriu aceste cuvinte cu ochii în lacrimi, nu îmi vine să cred!”
Transfer de răsunet pentru Dennis Man după Euro 2024?! Două cluburi uriașe au trimis scouterii la cel mai bun meci al românului
Nationala
Transfer de răsunet pentru Dennis Man după Euro 2024?! Două cluburi uriașe au trimis scouterii la cel mai bun meci al românului
Chițu a plecat de la FCU Craiova și rămâne în Liga 1 » Contract pe doi ani
Superliga
Chițu a plecat de la FCU Craiova și rămâne în Liga 1 » Contract pe doi ani

L'Equipe contrazice UEFA » Surpriză: francezii au anunțat „omul meciului” în România - Ucraina 3-0

Edi Iordănescu, inginerie în detaliu » Am descompus punct cu punct tactica perfectă din România - Ucraina 3-0, meciul unei generații


Comentarii (6)
costeaua
costeaua  •  20 Iunie 2012, 21:13

Eu nu vad de ce va certati pe aici aiurea :)) In italia este interzis acest salut pe stadion . Punct !!! Di Canio mereu facea acest salut doar ptr a da satisfacere suporterilor laziali !!! Nu uita-ti ca toate aceste amenzi pe care Di Canio le-a luat ,el nu a platit nici macar 1 Euro ,Au platit mereu suporterii amenzile lui Di Canio ..Sa vb de stefan radu ? Un lache care ii pupa in fund pe suporterii ,o vrea omul sa ajunga si el o legenda pe la ei ..Deci era constient si nu avea voie sa fac acest gest ,se crede Di Canio ? hai sa vedem daca ii platesc si lui suporterii amenda ....un Lache :=))

bandoleros
bandoleros  •  20 Iunie 2012, 14:36

bai, printre altele acesta este si un salut "fascist". salut nazist,fascist tot ala e. iar pentru Italieni sa faci salutul fascist, e ca si cum ai vorbi de funie in casa spanzuratului! au mai fost unele precedente, si de fiecare data au fost pedepsite. deci cu siguranta si Radu va primi o pedeapsa. care va fi aia, ramane de vazut. poate ca in alte parti nu ar fi o problema acest salut, dar in Italia chiar este o problema. asa ca numai vorbiti in nestiinta de cauza.

had3s89
had3s89  •  20 Iunie 2012, 13:24

tziganii de ce au voie sa se salute intre ei? asta e salutul legiunilor romane, nicidecum cel al nazistilor. oare pana unde poate ajunge prostia umana?!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează