INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

EXCLUSIV Eric Bicfalvi a recunoscut într-un interviu pentru GSP.RO: "Nu exclud să revin în Liga 1" » De ce n-a reușit în China

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 februarie 2016 14:26

Eric Bicfalvi (28 de ani) e liber de contract după plecarea de la Liaoning Whowin și nu exclude o revenire în România pentru a reveni în atenția selecționerului.

- Salut, Eric! Ți-ai reziliat contractul cu Liaoning Whowin, ce planuri ai pentru viitorul apropiat?
- E adevărat, nu mai sînt jucătorul lor. Încă nu m-am înțeles cu nimeni. Am avut cîteva oferte, dar am refuzat. Mai aștept 7-10 zile și iau o decizie.

- Rămîi în China sau te întorci în Europa?
- Europa clar! E clar că financiar nu va fi același lucru. Dacă e vorba de bani, doar Rusia poate oferi, dacă e pentru Euro, cred că România ar fi cea mai bună alegere pentru 6 luni. Și nu exclud să mă întorc.

- Există varianta Steaua?
- Nu, nu. Cu toate că Steaua e numărul 1 în România. Sînt cîteva discuții cu cineva, dar nimic concret pînă acum. Îmi doresc să joc undeva unde să fiu urmărit ușor.

- Să înțeleg că speri să ajungi la Euro.
- Normal! Toți vor la Euro, dar nu e deloc ușor. Sînt deja vreo 60 de candidați pentru 23 de locuri. Trebuie să fiu ipocrit să spun că nu vreau la Euro. Dar una e să îți dorești, alta să te autopropui, corect?

- Cum a fost în China, e la modă acum să mergi acolo.
- Am jucat în toate meciurile de cînd m-am dus. N-am dat gol, dar randamentul meu a fost bun. Am jucat mai retras, nu ca în Ucraina. Dar așa m-a vrut antrenorul. Voia să ajut mult linia de mijloc. Practic am jucat din nou mijlocaș, aproape cum era la Steaua. Uite, din 12 meciuri, în 9 am avut peste 13 kilometri alergați și cele mai multe mingi jucate.

- Antrenorul nu te-a mai vrut?
- Nu, chiar am avut o relație ok. Nu el a fost problema. Am avut o clauză în care ei puteau renunța la mine în 2016 în cazul în care nu ajung în top 6. Cică n-ar fi avut bugetul necesar altfel. Asta a fost vrăjeală ca să zic așa. Mi-am dat rapid seama despre ce e vorba. Și totuși ei au fost de acord cu o clauză a mea, altfel nu semnam de la început cu ei.

- Ce zicea clauza da?
- Păi ei îmi pot rezilia contractul oricînd doar dacă ambele părți sînt de acord. Ei trebuiau să mă anunțe din timp, n-am avut cînd să-mi caut echipă. Dar ei n-au ținut cont că acolo trebuia să semnez și eu. Așa că acum mă judec cu ei, trebuie să mă plătească pentru tot anul 2016, deși eu nu mai sînt jucătorul lor. A fost ușor să-mi dau seama cum stă treaba acolo. Ei rulează jucători străini ca pe șosete.

- Chiar nu poți rezista deloc ca fotbalist străin?
- Ba da, dar dacă ești nume mare precum Teixeira, pe care s-au dat acum 50 de milioane. Atunci da, stai 5 sau 10 ani. Dar trebuie să îți betonezi contractul. Asta e ideea. La mine și-au dat seama că au greșit cam tîrziu. E vina lor, asta e, plătesc pentru un jucător care nu e acolo. Eu sincer aș mai fi stat, chiar dacă nu era fotbalul mult visat.

- Au așa mulți bani precum demonstrează?
- Da, e adevărat, se învîrt mulți bani acolo în orice domeniu nu doar în fotbal. E puțin de nebunie ca să zic așa. Să vedem cît îi ține. Ei au bani, dar îi învîrt în piața lor internă.

- Fotbalul e în dezvoltare...
- Da, uite acum ei învață oarecum oamenii să vină la stadion sau să se uite la TV în fiecare weekend la fotbal. Asta e ideea, educă publicul prin fotbal. Asta ar trebui să se facă și în România. E nevoie de cîțiva jucători de mare valoare, cu nume important. Așa atragi publicul. Așa fac acolo cluburile bani.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
749913671784643
Razvan Marcel  •  07 Februarie 2016, 17:01

Ce jucatori avem,nu reusesc nici in China,unde fotbalu'e slab

Vezi toate comentariile (1)
Comentează