INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANTRENORI

Familia Lucescu, la poli opuşi: Răzvan, dat afară de El Jaish, Mircea continuă jocurile puterii la Şahtior

Mircea Lucescu e lider cu Șahtior în Ucraina după 18 etape, cu 5 puncte avans față de Dinamo Kiev și Metalist
Mircea Lucescu e lider cu Șahtior în Ucraina după 18 etape, cu 5 puncte avans față de Dinamo Kiev și Metalist

Articol de , - Publicat vineri, 17 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 16 ianuarie 2014 21:36

În noiembrie, cînd El Jaish juca bine şi era pe locul 1, Luce jr. a primit 500.000 $ în plus la salariu. Ieri, după 5 eşecuri la rînd, i s-a reziliat contractul.

Venit la El Jaish în iunie 2012, pentru un salariu stagional de un milion de dolari, Răzvan Lucescu, 44 de ani, a avut două furtuni de înfruntat în Qatar. Pe prima a depăşit-o. Pe a doua, nu!

În decembrie 2012, clipe critice. După 4 înfrîngeri, cînd se afla pe locul 6, şeicii au vrut să-l demită, dar antrenorul i-a convins să-l păstreze: "Jucăm bine, rezultatele trebuie să apară". A terminat pe locul 3 şi a cîştigat Cupa Stelelor.

Acest sezon a început perfect. În noiembrie, El Jaish era lider şi în campionat, şi în grupă la Stars Cup. Atunci, şefii clubului i-au oferit 0,5 milioane în plus la salariu.

Totuşi, ascensiunea s-a întrerupt brusc, echipa pierzînd 5 meciuri la rînd în ligă între 6 decembrie şi 14 ianuarie. Şi, de pe poziţia a 3-a, Lucescu jr. a pierdut tot. Ieri, i s-a reziliat contractul.

41 de victorii a adunat Răzvan Lucescu la El Jaish în 72 de meciuri

1 trofeu a cucerit Lucescu jr. în Qatar: Stars Cup, pe 24 martie 2013

Proiecte cu banii patronului

Antrenorul, 68 de ani, l-a convins pe Ahmetov să-i ofere lui Lewandowski 8 milioane euro, cel mai bun salariu după Bayern, şi i-a propus să cumpere Brescia.

Mircea Lucescu nu-i doar antrenor la Şahtior, ci îl influenţează pe patronul Ahmetov la investiţii. În transferuri sau chiar în cluburi.

Il Luce a încercat să-l deturneze pe Lewandowski din drumul către Bayern. Antrenorul care l-a dorit şi în 2008 pe atacantul polonez, înainte să vină la Dortmund, a licitat cu granzii Europei, reuşind să bată ofertele făcute de Real, Man. City, Man. United şi Chelsea!

Potrivit Sport Bild, Lewa a fost curtat în ultimele luni de 11 cluburi, pe listă aflîndu-se şi Arsenal, Tottenham, Juventus, Inter, Roma şi Zenit. Londonezii i-au propus cîte 5 milioane salariu net, United 6, City şi Real s-au aruncat la 7, dar polonezul a preferat Bavaria şi un milion peste Şahtior.

Lucescu se implică şi în afacerile patronului. I-a sugerat miliardarului ucrainean să cumpere Brescia, echipa de pe locul 9 din Serie B a bunului prieten Corioni şi pe care a pregătit-o între 1991 şi 1996.

67 de milioane de euro a cheltuit Şahtior în acest sezon pentru achiziţii, bani obţinuţi din vînzările lui Fernandinho şi Mhitarian

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  17 Ianuarie 2014, 10:20

Ar putea sa l ia secund pe fi su ...apoi sa i predea stafeta cand o sa se retraga ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează