INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA : INTER - LIVORNO 2-0

Fără pată

Articol de - Publicat luni, 18 februarie 2008 00:00

Integralist sîmbătă în centrul apărării, Chivu a fost printre cei mai buni jucători ai liderului

Chivu a sprintat decisiv spre titlu cu Inter. Campioana a învins sîmbătă pe Livorno (2-0) şi, profitînd de cadoul oferit de Juventus (1-0 cu AS Roma), s-a desprins la 11 puncte la şefie.

Antrenorul Mancini a menajat mai mulţi titulari pentru "optimea" de Ligă cu Liverpool, nu însă şi pe căpitanul "tricolorilor". Cristi a fost retras în centrul defensivei, făcînd cuplu inedit cu Burdisso. Şi n-a dat deloc emoţii tifosilor milanezi. Ba chiar a contribuit decisiv la primul gol al lui Suazo, centrînd ideal din lovitură liberă. Jocul slab de etapa trecută a fost doar un accident.

"Chivu a etalat eleganţă şi tehnică. Mulţi mijlocaşi trebuie să fie invidioşi pe român pentru ieşirile sale din apărare cu mingea la picior. În centrul defensivei se simte în largul său, în timp ce pe stînga e un sacrifiu să-l vezi", a comentat agenţia Goal.com, care l-a notat cu 7. Laude a primit Cristi şi din partea "Datasport": "Fără greşeală. Apreciat pentru loviturile libere şi ocazia avută în startul jocului". Şi "Gazzetta dello Sport" (nota 6,5) l-a remarcat: "L-a invitat pe Suazo să înscrie cu capul, desenînd o centrare perfectă. În centrul apărării, Chivu a jucat fără cusur".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
 •  18 Februarie 2008, 18:10

boboin esti roman sau tie rusine ca esti. cum se zice la voi in italia ma vaffanculo.

 •  18 Februarie 2008, 15:57

Cel mai bun roman.

 •  18 Februarie 2008, 11:50

lipsea materazzi din echipa :D

Vezi toate comentariile (6)
Comentează