INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Fiorentina s-a săturat de Mutu şi l-a dat afară » Şut în fund

Articol de - Publicat sambata, 08 ianuarie 2011 00:00

Ieri, clubul florentin a anunţat oficial că se desparte de român, nu înainte ca patronul Della Valle să-l numească "măr stricat" sau "cancer" al echipei

Atacantului român i s-a interzis oficial să se mai antreneze cu prima echipă şi va suporta acţiunile legale ale clubului pentru daune grave aduse imaginii

Ieri, clubul florentin a anunţat oficial că se desparte de român, nu înainte ca patronul Della Valle să-l numească "măr stricat" sau "cancer" al echipei

Atacantului român i s-a interzis oficial să se mai antreneze cu prima echipă şi va suporta acţiunile legale ale clubului pentru daune grave aduse imaginii

Conflictul dintre Mutu şi Fiorentina s-a transformat într-un război deschis. Scos din echipă la meciul de joi, cu Bologna (1-1), atacantul român a aflat ieri că e exclus de tot din lotul Violei! Mai mult, Adrian nici nu se mai poate pregăti cu jucătorii lui Mihajlovici, ci doar de unul singur. E consecinţa comunicatului clubului, care i-a dat şi o hîrtie oficială dimineaţă, cînd Mutu a venit normal la pregătiri. "A încălcat grav obligaţiile contractuale, punctele 10 şi 11 din articolul 11 al Acordului Colectiv, aducînd daune economice importante, şi vom lua măsuri legale contra lui".

Insultat de şefi
Ultima sancţiune înaintea rezilierii unilaterale a angajamentului a venit după ce Mutu a refuzat să se mai antreneze miercuri, consecinţa telefonului primit de la Giovanni Becali. Care a dezvăluit motivul rupturii la conferinţa de presă de ieri, organizată simultan cu prezentarea noului sponsor viola: "Marţi am fost la Pantaleo Corvino, directorul sportiv, ca să vorbesc direct cu preşedintele Della Valle. În faţa lui Mencucci, Corvino şi Della Valle am auzit cuvinte grele rostite la adresa lui Adrian. L-au făcut «bastard, nenorocit şi cancer» şi m-au anunţat că nu face deplasarea la Bologna. Eu l-am sunat hazardat, explicîndu-i că nu-i dau drumul liber decît în străinătate. Deci, Cesena era exclusă! De-aici şi tot scandalul. A fugit de la antrenament imediat şi a venit la mine la hotel".

CONFERINŢĂ NEBUNĂ CU BECALI. Circ cu Giovanni
Fostul impresar i-a mitraliat pe oficialii Fiorentinei, într-o oră în care a dat cărţile pe faţă În prezenţa unui important grup de ziarişti, Giovanni Becali a oferit un veritabil spectacol la hotelul "Four Seasons" din Florenţa, de unde a lipsit însă Mutu. O oră în care s-a dezlănţuit în stilul caracteristic, dezvăluind culisele ultimei săptămîni şi atacîndu-i pe oficialii Fiorentinei.

Ţinta favorită a fost directorul sportiv Pantaleo Corvino. "M-a sunat după Crăciun să-mi spună că Mutu nu mai are viitor acolo. Aşa că i-am căutat echipă la Galatasaray, Dinamo Moscova şi Zenit, însă nu a zis că trebuie să fie din afara Italiei. Cînd l-am anunţat că îl vrea Cesena, m-a asigurat că 99,99% poate pleca, restul decide Della Valle. Care a fost surprins şi a transmis că Mutu nu trebuie să meargă în Italia, mai ales la o contracandidată la retrogradare".

"Trebuie să inventez"
Giovanni a vorbit şi despre celelalte variante. "Şi Bologna îl vrea, m-a sunat Malesani. De afară însă nimic, trebuie să inventez ceva. Cu Galatasaray am vorbit şi azi, dar nu-l vor pe Mutu. După «cazul sibutramina», Corvino mi-a zis că vrea 4-5 milioane de euro ca să-l vîndă în străinătate. Curajul nu e de ajuns, trebuie legi. Mutu trebuie să joace, Fiorentina nu vrea să priceapă. De-acum încolo, se poate numi «Partizan Belgrad Fiorentina». Corvino are bani doar pentru jucătorii sîrbi, cînd îi propun un român zice că 3 milioane de euro e mult".

AVOCAT. Rodella: "Înverşunaţi pe Mutu"
În deschiderea conferinţei, Mutu a fost apărat şi de Paolo Rodella. "N-am văzut în viaţa mea o asemenea înverşunare a unui club faţă de un jucător. Au declanşat zece proceduri disciplinare contra lui în ultimul an, dintre care 3 au fost complet respinse, 3 executate la 50%, una la 60%, una la 20%, iar două se judecă. Cererile, mergînd de la 3.400 de euro pînă la tăierea integrală a salariului pe 9 luni, sînt consecinţa atitudinii prea aspre a clubului. Mutu nu-i un sfînt, dar climatul intern la club nu e unul plăcut pentru jucătorul meu", a spus avocatul.

REACŢIA FIORENTINEI

"Ne-a înfipt pumnalul în spate"
Un atac dur la adresa lui Mutu a avut administratorul-delegat Sandro Mencucci. "Situaţia lui e mai rea decît a lui Cassano. Răbdarea noastră s-a terminat, a comis-o de prea multe ori. El ne-a băgat pumnalul în spate, s-a autoexclus. Noi am făcut multe pentru el, l-am înţeles, l-am iertat şi aceasta este recunoştinţa lui. Dar nu putem fi mieluşei la infinit. Nu-i mai tolerăm nimic şi trebuie să dăm un exemplu clar şi să educăm fotbalul", a declarat oficialul viola.

CHELSEA. Se judecă la Curtea Europeană
Becali a atins şi problema despăgubirii de 17,2 milioane de euro, pe care Mutu ar trebui să i-o achite lui Chelsea după "scandalul cocaina" din octombrie 2004. "Amenda e suspendată în momentul de faţă şi Dumnezeu ştie cîţi ani durează procesul. Noi am făcut recurs la Curtea Europeană pentru Justiţie şi la cea pentru Drepturile Omului. Abramovici nu renunţă, pentru că patronul lui Chelsea s-a simţit trădat de Mutu", a declarat fostul agent FIFA.

Insider. "Nu-l vedeam bine pe Mutu dacă-mi punea mîna-n gît"
Gazeta a stat de vorbă cu un apropiat al lui Sinişa Mihajlovici, căruia antrenorul Fiorentinei i-a destăinuit că e extrem de dezamăgit de Mutu: "L-am apărat mereu, am spus tot timpul că îl înţeleg, dar toate au o limită. Oare ce-o să mai urmeze dacă trec şi peste asta?", a spus Mihajlovici, care a zîmbit cînd a aflat versiunea că s-ar fi împins cu Mutu înainte de antrenament. "E cea mai mare prostie. Păi, dacă apuca Mutu să-mi pună mie mîna-n gît, nu-l vedeam bine!". (Andrei Nourescu)

"Dacă fraţii Dalle Valle au ajuns să se teamă că Fiorentina o să retrogradeze, mai bine fac doar pantofi şi îi lasă pe alţii să se ocupe de fotbal"

"Antrenorii n-au ouă în fotbalul italian. Mihajlovici vrea să-şi apere clubul. După meciul cu Bologna, el zicea că Mutu s-a autoexclus pentru ca a doua zi să se pupe cu el la antrenament"
Giovanni Becali, impresar Mutu

"De-acum încolo, ne vom mai întîlni cu Mutu doar în sălile organismelor federale"
Sandro Mencucci, administrator delegat Fiorentina

"Mutu a făcut tot ce se putea în ultima perioadă pentru a pleca gratis de la Fiorentina. Dacă ar fi să decid eu, l-aş exclude din echipă şi nu l-aş mai lăsa să joace pînă la finalul contractului"
Eugenio Giani, reprezentant CONI

16 luni a fost suspendat Mutu pînă la decizia de ieri a Fiorentinei: 7 luni pentru că a luat cocaină la Chelsea în octombrie 2004 şi alte 9 luni pentru sibutramină în ianuarie 2009


A plecat, dar n-a plătit
Într-o caricatură ironică apărută pe site-ul fiorentinanews.com, Mutu este comparat cu un individ care pleacă fără să plătească după o vizită la o casă de toleranţă, sugerînd că jucătorul a profitat de bunăvoinţa Fiorentinei.

"Fiorentina nu merita un astfel de tratament..."
"S-a îmbrăcat la loc, a plecat şi nici măcar n-a lăsat banii pe canapea"

VARIANTĂ. Are acord cu Cesena
Becali a întărit ieri că ajunsese deja la o înţelegere cu Cesena pentru un contract pe 3 ani şi jumătate pentru Mutu. "Preşedintele Igor Campedelli a venit la Bucureşti să se intereseze de Stancu, dar m-a întrebat de Adrian, aflînd din ziare că poate pleca liber. Cesena are un proiect şi ar face un efort financiar să-l aducă pe Mutu", a zis fostul impresar. Fiorentina i-ar da drumul românului pentru 3 milioane de euro, iar Cesena oferă jucători la schimb: Parolo şi Schelotto.

DINAMO. Mutu i-ar costa 550.000 de euro
Cristi Borcea l-a însărcinat pe Giovanni Becali să afle cît vrea Fiorentina pentru împrumutul pe 5 luni al lui Mutu în Ştefan cel Mare. Italienii vor de la Dinamo 550.000 de euro pentru transferul temporar, însă, momentan, roş-albii nu-şi pot permite banii. Borcea i-a transmis lui Becali: "Adu-l gratis pe Adrian şi ne înţelegem noi cu el la salariul lui pentru cele 5 luni!".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
christiano0
christiano0  •  08 Ianuarie 2011, 11:29

Acum cand citesc articolul ascult DJ Project - Prima noapte...sincer, mi-e mila de Fiorentina. L-au luat cu 8 milioane de la Inter, si-au pus obrazul in joc si i-au acordat o a doua sansa, iar el asa intelege sa plateasca "nota" Are dreptate mircea_deca, tara de coarde masculin/feminin. Nu zic ca sunt altfel, si eu fac greseli, poate mari, dar.....repet : Fioretina nu merita asta :(

tristar
tristar  •  08 Ianuarie 2011, 10:42

"Asa cum iti asterni, asa vei dormi!" Smecheria romaneasca s-a lovit de smecheria italiana. Mutu (cu Becali) a incercat sa fenteze clubul italian si sa plece liber de contract. Nu i-a mers! Dupa ce a beneficiat de intelegerea Fiorentinei, acum voia sa le dea teapa. De ce Chivu nu are astfel de probleme?!? MUTU TREBUIE SA INTELEAGA CA TOTUL S-A SFARSIT IN ITALIA. Se poate scoate cu un contract-beton la arabi. Atat!

biid
biid  •  08 Ianuarie 2011, 09:55

,,vasilescugeo",de Radu Stefan ai auzit? Ma indoiesc.Voi santeti,,facuti" pentru a critica ,pentru a jigni,de cele mai multe ori din patima,din ura,rautate,fara o cunoastere profunda si reala a problemei.I-ati dat voi lui Mutu o bucata de paine?L-ati ajutat in vreun fel?NU! Si atunci, cine va da dreptul sa-l criticati,sa-l jigniti? Santeti voi cumva mai breji ?Ma indoiesc.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează