INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FIORENTINA

Fiorentina vrea să-l suspende pe Mutu pînă în iunie 2012! » Ostatic

Articol de - Publicat duminica, 09 ianuarie 2011 00:00

Dacă nu-şi găseşte o echipă din afara Peninsulei, unde să plece gratis, atacantul român riscă să nu mai joace pînă la finalul contractului cu Viola!


Mutu este pus cu spatele la zid de Fiorentina. Exclus din lot, însă şi de la antrenamente, atacantul român poate deveni ostaticul echipei viola. Şi nu numai pînă la sfîrşitul sezonului, ci chiar pentru tot restul contractului, adică pînă în iunie 2012! Singura scăpare a lui Adrian ar fi ca fraţii Becali să-i găsească repede un club în afara Italiei. "Este liber să plece, însă doar în străinătate", i-a transmis furios preşedintele Andrea Della Valle, care s-a simţit trădat de Mutu.

Patronul Fiorentinei a refuzat varianta de a-l lăsa la Cesena, Bologna sau altă echipă din Serie A, pentru că nu a dorit să repete povestea din 2005 a transferului românului la Juventus. "Parcat" formal la Livorno, după divorţul de Chelsea, Mutu a ajuns în cîteva zile liber la trupa lui Moggi, care în vara lui 2006 l-a vîndut chiar Fiorentinei cu 8 milioane de euro! Della Valle vrea să evite şi întărirea unei aspirante la titlu sau la Europa League, dar şi să dea exemplu, după modelul Cassano-Sampdoria, încercînd să-l facă pe Mutu să plătească şi sportiv, şi financiar!


"Mutu este un cal nebun şi un golan lipsit de talent, dar cu multă aroganţă"
Franco Zeffirelli, regizor italian

Regizorul este mare fan viola
Franco Zeffirelli (87 de ani) este un celebru regizor italian, ale cărui numeroase filme, între care "Iisus din Nazareth", "Romeo şi Julieta" şi "Traviata", au fost nominalizate de 14 ori la Premiile Oscar. Înfocat tifoso al echipei viola, artistul a criticat actuala conducere: "Fiorentina, echipa mea de suflet de mic copil, s-a transfigurat. A ajuns ceva comercial, care nu are legătură cu sportul".

Se judecă la Colegiul Arbitral
Fiorentina are termen pînă pe 21 ianuarie să depună la Ligă cererea de excludere din lot a lui Mutu. După care jucătorul poate solicita reprimirea în echipă. Cazul se judecă la Colegiul Arbitral, care va lua o decizie, cum a procedat recent în situaţia lui Cassano. Mattia Grassani, specialist în drept sportiv a dezvăluit care sînt cele două variante de soluţionare a conflictului:
- Dacă Fiorentina are dreptate, Mutu riscă reducerea salariului, suspendarea totală a acestuia sau rezilierera unilaterală a contractului.
- Dacă jucătorul are cîştig de cauză, clubul îi poate plăti despăgubiri de pînă la 20 la sută din valorea contractului.

"Voi purta o bătălie pentru a fi reintegrat în lot. Am nevoie să ştiu dacă mai continuu ori nu la Fiorentina. Prima mea opţiune e să rămîn aici"
Adrian Mutu

S-a felicitat cu Mihajlovici!
A doua zi după ruptura totală dintre Mutu şi Fiorentina, Mihajlovici a vorbit despre relaţia cu atacantul român. "Cînd jucam amîndoi, ne certam des. Ca antrenor în schimb, m-am înţeles bine cu el, apoi... Eu ştiu că e suspendat 10 zile, dar vedem ce va decide Colegiul Arbitral. Mutu era în lot pentru meciul cu Bologna, dar a plecat apoi şi a făcut un lucru inadmisibil. Nu ne-am îmbrăţişat la despărţire vineri, de Crăciunul ortodox pe stil vechi. Mi-a făcut urările de rigoare, mi-a strîns mîna, atît. Sîmbătă a fost ziua lui, dar cred că urările mele nu-l vor face să se simtă mai bine".

"Va semna contractul vieţii!"
Ioan Becali a confirmat ieri interesul manifestat de Juventus pentru Mutu. "E adevărat că m-au sunat cei de la Juve, dar cea mai aproape echipă este tot Cesena. La 32 de ani, Adrian va semna contractul vieţii lui, veţi vedea!", a spus agentul jucătorului la GSPTV. "Mutu riscă o amendă între 5.000 şi 10.000 de euro pentru c-a lipsit de la antrenament, dar comisia decide. M-a dat în judecată Fiorentina pentru calomnie? Risc să plătesc între 10 şi 1.000 de euro...".

Turcii nu renunţă la Mutu
Mutu ar fi aşteptat săptămîna viitoare la Istanbul ca să semneze cu Galatasaray. Site-ul turkspor.net susţine că preşedintele Adnan Polat şi-a dat acordul pentru transferul jucătorului: "Semnăturile s-au dat prin fax. Mutu nu se va alătura echipei în cantonamentul din Antalya şi va veni direct la Florya, luni sau marţi". Adrian ar primi un milion de euro pentru acest sezon, 2 milioane pentru fiecare din următoarele trei, plus 15.000 de euro bonus de fiecare meci. Ieri a mai apărut şi pista Fenerbahce, şi rivala Galatei fiind atrasă de varianta unui transfer gratis.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
ciupi0812
ciupi0812  •  09 Ianuarie 2011, 13:54

cred ca zefirelli se referea la faptul ca mutu este lipsit de talent ca actor, nu ca fotbalist. altfel se cheama ca l-a atins senilitatea, lucru scuzabil la varsta lui.

bgheorgheos
bgheorgheos  •  09 Ianuarie 2011, 11:28

Nu-l mai plangeti,el e jucator de valoare,multi il vreau,Fiorentina nu-i mai poate plati salariul si face fite.Nu se poate sa pui pe tusa o valoare ca Adi Mutu,dar Fiorentina ar vrea ceva bani.Cum Juventus miroase o afacere ,florentinii vreau sa se tina tare.De aici va iesi poate un transfer,cu ceva bani pentru Fiorentina.Daca nu Galata e solutia de avarieAsta e tot

brod
brod  •  09 Ianuarie 2011, 08:08

...asa e, rngade! nu este el un romeo etern, peste orice julieta ii iese-n cale, gata sa inghita cupa pe care o crede plina cu elixir, dar care are in ea cocaina, sibutramina, alcool? se sinucide incet, dar sigur. cat despre fonfleurile lui becali-fostul-agent-fifa... asta tot arunca pe piata minciuni, ca sa faca impresie. eu nu vad un club care sa-i mai dea atatia bani unui jucator de 32 ani, care da goluri putine si calca-n strachini, grav, la tot pasul. bastanii galtei i-au zis pas!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează