INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Florin Andone nu trece prin cea mai bună formă, dar nu se descurajează: "La început, am fost ultimul rahat din fotbalul spaniol. Cum să mă îndoiesc de mine?"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 11 aprilie 2017 16:39

Andone e în cădere, are 0 șuturi în 3 din ultimele 8 meciuri, ajungând pe 44 într-un top al finalizărilor. "Am plecat de la zero și joc azi în LaLiga. Niciodată nu m-am îndoit de mine", spune atacantul lui Depor.

Azi, în ziua în care Florin Andone a împlinit 24 de ani, La Voz de Galicia a scris o jumătate de pagină despre el. "Ce se întâmplă cu golgeterul nostru?", a titrat cotidianul iberic, făcând o analiză a căderii "tricolorului" în primele luni din 2017.

De pe 4 pe 44!

În decembrie, când reușise 3 goluri și două assisturi, era declarat jucătorul lunii în LaLiga, întrecându-l pe Messi. Tot atunci, era pe 4 într-un top al șuturilor (48 de încercări, 54% cadrate). Cristiano, Messi, Rubén Castro și el. Golgeterul lui Deportivo urca pe 2 la șuturi din interiorul careului, după Ronaldo!

De când Pepe Mel a venit antrenor, regresul vârfului e evident. A ajuns pe locul 44 în aceeași ierarhie. În ultimele 8 meciuri, a adunat doar 9 șuturi (50% bine țintite). În 3 partide din această perioadă, nu a tras nici măcar o dată la poartă. În acele jocuri, toate înfrângeri, a intrat ca rezervă: 45 de minute cu Leganés (0-4), 24 cu Celta (0-1) și 18 cu Sevilla (2-4).

8 goluria marcat Florin Andone în LaLiga 2016-2017, dar numai două în 2017; are 6 meciuri la rând fără reușite

"Nimeni nu mi-a făcut niciun cadou. Niciodată"

Și totuși, Andone nu și-a pierdut încrederea. "Niciodată nu m-am îndoit de mine. Am plecat de la zero, am jucat în rahatul fotbalului spaniol și am urcat numai pe propriile forțe. Nimeni nu mi-a făcut niciun cadou. Niciodată", a declarat Florin jurnalului galician. "La început, am fost ultimul rahat și iată-mă în Primera. De ce? Pentru că am avut încredere și am muncit. Cum să mă îndoiesc de mine?".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
132331260571303
Popa Basca  •  11 Aprilie 2017, 21:37

Florine,ramai baiatul modest si serios care ai fost si vei avea rezultate in continuare.Nu te lasa ametit de succes,fiindca au facut-o si altii si s-au ars.

unulobisnuit
unulobisnuit  •  11 Aprilie 2017, 19:19

Când unul de-ai noștri are realizări personale,indiferent de nivelul atins,nu se-nghesuie prea mulți să-l laude pt munca lui,sau măcar pt sinceritatea dovedită. Nu,mai bine privim la fotbalul mioritic și-i împroșcăm cu noroi pe cei de la echipa adversă. Florin Andone vreau să te felicit pt ținuta morală și forța de a merge înainte. Mult succes.

942662995853378
Bunul Samaritean  •  11 Aprilie 2017, 17:36

intradevar ai evoluat, si acuma esti penultimul...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează