INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CIPRU

EXCLUSIV Bogdan Andone și Florin Bratu au reușit în Cipru: „Banii sunt plătiți la zi, iar condițiile de pregătire sunt decente”

Bogdan Andone și florin Bratu
Bogdan Andone și florin Bratu

Articol de - Publicat joi, 04 mai 2023 15:59 / Actualizat joi, 04 mai 2023 16:08

Florin Bratu, 43 de ani, a reușit s-o mențină în prima ligă pe Karmiotissa, o formație care era într-o situație disperată atunci când a preluat-o ex-dinamovistul. Bogdan Andone (48), fostul antrenor de la FCSB, a calificat-o pe Apollon în play-off aproape miraculos și e pe locul al 5-lea

Doi antrenori români au reușit să impresioneze în sezonul acesta din Cipru. Bogdan Andone a ajuns primul în insulă, Apollon Limassol l-a angajat cu trei etape înainte de încheierea sezonului regulat. 

Negocieri finalizate: a semnat pe 3 ani cu FCSB! » Gigi Becali a reușit să-l convingă până la urmă
FCSB
Negocieri finalizate: a semnat pe 3 ani cu FCSB! » Gigi Becali a reușit să-l convingă până la urmă

Șansele ca Apollon să mai prindă un loc în play-off erau minime, însă Andone a reușit să obțină performanța aceasta, echipa a câștigat toate cele trei meciuri care mai erau de jucat și a intrat în turneul pentru calificarea în cupele europene. Trupa din Limassol a mai câștigat și primele două jocuri din play-off, așa că Bogdan a avut, după instalare, o serie cu cinci victorii la rând!

Florin Bratu și Bogdan Andone, la modă în Cipru

Alt club cipriot, Karmiotissa, a apelat la Florin Bratu într-un moment în care era amenințat foarte serios să retrogradeze. Parcursul care a urmat a fost unul formidabil pentru o codașă: patru victorii, un egal și o singură înfrângere. 

Karmiotissa e acum a patra în play-out, cu 15 puncte peste Enosis, prima aflată pe loc retrogradabil. Când venise Bratu, echipa avea 30 de puncte și era exact la granița dintre salvare și retrogradare.

Florin l-a înlocuit pe bancă pe Kerjakov, fostul internațional rus care a jucat și pentru Sevilla. Clubul avea o reputație clară de "monstru mâncător de antrenori", după ce schimbase șase în nouă luni.

Florin Bratu: „Sunt obosit, dar de acum vor fi meciuri frumoase”

Ex-dinamovistul povestește despre aventura din Cipru: "Mi-am asumat un risc atunci când am acceptat postul, fiindcă pericolul retrogradării chiar exista. Acum mă simt fericit și obosit. Fericit pentru rezultatele foarte bune, mai ales că am câștigat și meciul de miercuri, a fost 2-1 cu Doxa. Sunt obosit pentru că nu a fost ușor deloc, a fost o perioadă stresantă. Echipa e salvată în proporție de 99 la sută acum și sunt încântat că vom mai avea de jucat câteva meciuri frumoase până la final".

Florin e mulțumit de ceea ce a găsit în Cipru, unde-l are în lot și pe Răzvan Grădinaru, extrema fostă la FCSB și la Dinamo: "Banii sunt plătiți la zi, iar condițiile de pregătire sunt decente. Vor fi și mai bune în viitor, am înțeles de la conducători că vor fi investiții în vara aceasta"

Înainte să meargă în Cipru, Bratu condusese naționala de tineret, cu care apucase să joace doar meciuri amicale. După o colaborare de un an, Federația a ales să nu extindă acordul cu el și l-a angajat pe Emil Săndoi pentru Campionatul European care va avea loc în iunie. Datorită rezultatelor foarte bune pe care le-au înregistrat, sunt șanse foarte mari ca și Florin, și Bogdan să continue în insulă și în stagiunea următoare.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Recordmanul Haaland: „Mă antrenez la jocuri video și mă culc. Mi se urcă la cap!” » O legendă a Angliei, în delir: „E cât Kane, Rooney și Ronaldo la un loc!”
ANGLIA
Recordmanul Haaland: „Mă antrenez la jocuri video și mă culc. Mi se urcă la cap!” » O legendă a Angliei, în delir: „E cât Kane, Rooney și Ronaldo la un loc!”
Dennis Man, văzut de italieni drept „emblema Parmei”: „Prestații și goluri formidabile, dar nu are continuitate”
ITALIA
Dennis Man, văzut de italieni drept „emblema Parmei”: „Prestații și goluri formidabile, dar nu are continuitate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
inshallah
inshallah  •  05 Mai 2023, 15:57

de clasa mondiala

Vezi toate comentariile (1)
Comentează