INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BULGARIA

FOTO Legendele s-au reunit ieri pentru a-l prezenta pe el! Edi Iordănescu și-a început aventura la ȚSKA Sofia

Iordănescu jr, prezentând tricoul sofiot. E încadrat de Stoicikov și Plamen Markov // Foto: sportal.bg +6   FOTO
Iordănescu jr, prezentând tricoul sofiot. E încadrat de Stoicikov și Plamen Markov // Foto: sportal.bg

Articol de - Publicat vineri, 26 august 2016 00:00

Edi Iordănescu, 38 de ani, a devenit oficial antrenor la ȚSKA Sofia. I-au fost alături la prima conferință Hristo Stoicikov, Dimităr Penev și Plamen Markov, trei nume mari ale fotbalului bulgar.

Edward Iordănescu nu va uita prima zi la ȚSKA. Ziua când a fost prezentat de legende. De cel mai mare jucător și de cel mai mare antrenor din istoria fotbalului bulgar. Hristo Stoicikov și Dimităr Penev, semifinaliști la Mondialul din 1994.

Primul e acum acționar la clubul sofiot, un apropiat al proprietarului Grișa Gancev. Al doilea, președinte de onoare al roș-albilor. Lângă ei, alt nume important, Plamen Markov, fost selecționer, actualul director sportiv.

"Nu ne vom amesteca în munca antrenorului"

Hristo a luat microfonul, confirmând: "Am discutat cu Hagi și Gică Popescu, colegii mei cândva, oameni care au fost apropiați de Edi și de tatăl său. Ei m-au ajutat cu toate informațiile, de aceea am ales acest tehnician tânăr străin. Iordănescu știe ce vrea de la jucători și poate disciplina, organiza echipa".

Cel supranumit "El Pistolero" în perioada dream-team-ului Barcelonei marca Johan Cruyff a precizat: "Nu ne vom amesteca în munca antrenorului. El alege jucătorii, el îi pregătește, iar formația va juca așa cum se antrenează".

" Filosofia se naște din istoria clubului. Vom ataca!"

Edi, 38 de ani, a acceptat provocarea cu încredere maximă: "Așteptări mari? Sunt gata! Sunt pregătit! O echipă tânără, nouă, nu va fi ușor, dar va fi o poveste frumoasă și interesantă".

La final, un mesaj pentru suporteri: "Jobul meu începe din clipa asta. Nu pot să le promit fanilor că voi schimba jocul ȚSKA de la o zi la alta, însă le promit că vom ieși pe teren să câștigăm. Meci de meci. Filosofia se naște din istoria clubului. Stilul defensiv nu e emblema ȚSKA, așa că vom ataca".

Fuziune cu Litex, și-a păstrat palmaresul

În 2015, ȚSKA era într-o situație disperată. Avea datorii de 15 milioane de euro, fiind retrogradată în liga a treia. Atunci, a fost preluată de milionarul Grișa Gancev, care era patron și la Litex. În acest an, după ce a cucerit Cupa Bulgariei (prima formația din D3 cu o asemenea performanță în țara vecină), clubul a fuzionat cu Litex, păstrându-și numele și palmaresul. În același timp, ȚSKA a primit o invitație de la federația sofiotă, promovând direct în prima ligă.

"Știu că am venit la un club fantastic, însă mai știu că avem o muncă incredibil de dură în fața noastră"
"Am o mare responsabilitate, dar sunt pregătit, am umeri puternici. Voi dedica echipei toate cunoștințele mele, toată energia mea"
"Suntem gata de luptă. Ținta mea: să creez o echipă care să se bată la primele locuri. Pentru titlu, în fața lui Ludogoreț, trebuie să ridicăm mult nivelul"
Edward Iordănescu, antrenor ȚSKA

"Nimeni nu se îndoiește de calitățile noului antrenor. E ușor când ai un profesor precum tatăl lui. Sper ca la sfârșitul sezonului să fim la fel de bucuroși ca acum"
Hristo Stoicikov, acționar ȚSKA Sofia

300.000 €este salariul anual al lui Edi Iordănescu la ȚSKA

4este locul ocupat de ȚSKA: 7 puncte după 4 etape, golaveraj +5

5jucători străini are echipa sofiotă: trei portughezi și doi columbieni

31de titluri de campioni au cucerit roș-albii (plus 20 de Cupe ale Bulgariei)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1060933040644224
Gabby Ursu  •  26 August 2016, 15:58

Mult succes Edy

Vezi toate comentariile (1)
Comentează