INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCOŢIA

Glasgow Rangers e în faliment, dar Goian e liniştit: "Nu sînt speriat"

Dorin Goian, sub contract pînă în 2014 la Glasgow, spune că trecerea sub control judiciar va însemna reducerea datoriei pentru Rangers pînă la 10 la sută
Dorin Goian, sub contract pînă în 2014 la Glasgow, spune că trecerea sub control judiciar va însemna reducerea datoriei pentru Rangers pînă la 10 la sută

Articol de - Publicat miercuri, 15 februarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 14 februarie 2012 22:54

Apărătorul spune: "Banii sînt plătiţi la zi, acum nu-mi fac griji. Totuşi, dacă aş fi ştiut că Rangers va ajunge în această situaţie, n-aş mai fi plecat de la Palermo".

La 31 de ani, Dorin Goian descoperă o situaţie nouă: Glasgow Rangers, clubul său, unul dintre cele mai vechi din lume, fondat în 1872, a fost pus ieri sub administraţie judiciară de tribunalul din Edinburgh. Criza financiară - 60 de milioane de euro datorate fiscului britanic (s-ar putea transforma, din cauza amenzilor, în 90 de milioane) - nu i-a lăsat nici o speranţă. Patronul Craig Whyte, care a cumpărat gruparea albastră pentru o liră în mai 2011, obligîndu-se să restituie un împrumut de 22 de milioane de la banca Lloyd, a cerut ajutorul statului.

- Dorin, regreţi că te-ai transferat la Rangers?
- Dacă aş fi ştiut că va da faliment, nu aş mai fi plecat de la Palermo. Am aflat de problemele financiare ale clubului acum cîteva luni. Am tot sperat că lucrurile se vor rezolva, dar nu s-a putut. Ieri dimineaţă, patronul ne-a anunţat inevitabilul. E o zi neagră pentru Rangers. Totuşi, clubul nu se desfiinţează. Va fi sub controlul unei firme specializate în restructurarea companiilor.

- Ce înseamnă asta pentru tine?
- Deocamdată, banii sînt plătiţi toţi, în ultima joi a lunii au intrat mereu în cont. Şi, din cîte ştiu eu, salariile sînt asigurate pe tot sezonul. Cluburile sînt obligate să garanteze că, şi în cazul unui colaps financiar, jucătorii îşi primesc banii. Nu am intrat în panică, nu-mi fac griji. Asta e situaţia acum. Dacă se va hotărî să fim declaraţi liberi de contract, voi pleca. Aş fi fost speriat dacă nu mi-aş fi văzut salariul de două-trei luni. Nu e cazul.

- Rangers va fi penalizată...
- Cu 10 puncte. Adică vom fi la 14 puncte în spatele lui Celtic. Lupta pentru titlu s-a terminat. Va fi un sezon alb, fără nici o performanţă la club.

800 de mii de euro este salariul anual al lui Goian la Rangers, care l-a cumpărat cu un milion de la Palermo

140 de ani împlineşte în 2012 clubul scoţian Glasgow Rangers

114 trofee a cucerit Rangers în Scoţia: 54 de titluri, 33 de Cupe şi 27 de Cupe ale Ligii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
alexhaiducu
alexhaiducu  •  15 Februarie 2012, 11:01

nasoala treaba! a doua echipa din campionat in faliment?? ciudata treaba! management prost!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează