INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCOŢIA

Guinness Goian » Rangers poate bate azi recordul mondial de audienţă la un meci de liga a 4-a

Aşa ar putea arăta stadionul lui Rangers la meciul de astăzi.
Aşa ar putea arăta stadionul lui Rangers la meciul de astăzi.

Articol de - Publicat sambata, 18 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 17 august 2012 20:01

Clubul aşteaptă peste 40.000 de fani la prima apariţie a echipei acasă în acest sezon, o cifră care ar depăşi-o pe cea înregistrată în 1961, 37.774, la partida Crystal Palace - Millwall.

Continuă nebunia la Rangers. Deşi echipa a fost retrogradată de federaţie, sau poate tocmai de aceea, fanii se înghesuie pe Ibrox Park la fiecare meci.

Dacă în Cupa Ligii, cu East Fife (4-0), Dorin Goian a fost încurajat de 38.100 de fani, astăzi, la primul meci acasă din campionat, contra lui East Stirling, clubul se aşteaptă la peste 40.000 de spectatori. Ceea ce ar însemna un nou record mondial de audienţă pentru o partidă de liga a 4-a! Actualul e de 37.774 şi a fost înregistrat în 1961, în Anglia, la confruntarea Crystal Palace - Millwall.

Goe are şi explicaţia acestei afluenţe neobişnuite: "În momentele dificile, suporterii vin alături de echipă. Iar de cînd federaţia ne-a expediat în liga a 4-a, din cauza datoriilor, nu ştiu ce să mai facă să ne ajute. Deşi Ibrox are 51.000 de locuri, clubul a primit cereri pentru 100.000 de abonamente".

Cît Premier League la un loc
Dacă astăzi bate recordul mondial de audienţă pentru liga a 4-a, Rangers va pune într-o postură extrem de jenantă liga de elită a Scoţiei. Cu peste 40.000 de suporteri în tribune la un meci, alb-albaştrii ar putea depăşi audienţa înregistrată etapa trecută de toate cele 5 partide din Premier League la un loc: 40.383 spectatori.

"Cu East Fife am fost impresionat să văd stadionul aproape plin. Suporterii au cîntat mai cu patos decît în Premier League. Atmosfera a fost de Liga Campionilor" (Dorin Goian, fundaş Glasgow Rangers)

"Într-o asemenea atmosferă e o plăcere să joci. Ai un chef nebun de fotbal. Doar o ofertă fabuloasă cred că m-ar putea determina să plec" (Dorin Goian, fundaş Glasgow Rangers)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează