INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCOȚIA

Ianis Hagi așteaptă convocarea la națională în iunie: „Nu sunt în stare să joc 90 de minute, dar progresez zilnic”

Ianis Hagi, Rangers
Ianis Hagi, Rangers

Articol de - Publicat vineri, 05 mai 2023 19:27 / Actualizat vineri, 05 mai 2023 20:03

Într-o perioadă complicată pentru el, în care încearcă să revină la cel mai bun nivel după accidentarea la genunchi care l-a ținut departe de teren un an, Ianis Hagi (24 de ani) a susținut o conferință de presă în care a comentat mai multe subiecte, de la forma sa fizică la cum va aborda finalul sezonului.

Revenit pe teren în ianuarie după mai bine de un an petrecut pe tușă, în care s-a refăcut după ruptura ligamentelor încrucișate de la genunchi, Ianis nu a reușit să-și recapete locul de titular la Rangers.

A jucat rar și puțin de atunci, de obicei în finalul partidelor, dar speră că va primi mai multe minute în finalul sezonului, mai ales că Rangers nu mai are un obiectiv concret pentru care să lupte. Cupa a fost pierdută, în campionat mai sunt șanse infime.

Hagi admite că nu poate juca 90 de minute momentan, dar și în aceste condiții speră că va fi convocat la echipa națională în iunie, pentru meciurile din preliminariile EURO cu Kosovo și Elveția.

De altfel, absența lui de pe lista stranierilor convocați pentru precedentele partide ale naționalei, cu Andorra și Belarus, l-a provocat pe tatăl Gică Hagi să pornească un scandal de proporții.

Messi, mesaj public pentru PSG după ce a fost suspendat două săptămâni: „Sincer, asta am crezut”
FRANȚA
Messi, mesaj public pentru PSG după ce a fost suspendat două săptămâni: „Sincer, asta am crezut”

Ianis Hagi: „Mai am 5 meciuri la Rangers, să sperăm că încă două la echipa națională”

„Am revenit în ianuarie și de atunci lucrurile arată bine la antrenamente, simt că progresez de la o zi la alta. Ăsta era scopul, să fiu sănătos, să intru în formă ca să pot juca mai mult de la o săptămână la alta.

În ceea ce privește echipa, cred că există o dezamăgire evidentă în prezent, dar mai avem 5 meciuri până la finalul sezonului, eu sper că voi mai avea încă două la echipa națională, doar pe asta mă concentrez acum.

Accidentările la ligamentele genunchiului nu sunt o glumă. E cu adevărat complicat, treci prin multe stări și atunci când revii e greu. Am revenit la mijlocul sezonului, când toți ceilalți jucători sunt la cel mai înalt nivel fizic, în timp ce eu am pornit de la zero.

Practic, sunt ca la începutul pre-sezonului. Nu e timp mult de antrenament, joci o dată la 2-3 zile, așa că nu e mult timp pentru antrenamente.

Dacă trebuie să joci, trebuie să o faci bine, nu te așteaptă nimeni. Este complicat, trebuie să lupți, să aduni minute pe teren, să comunici constant cu antrenorul”, a transmis Ianis astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Ianis Hagi: „Nu sunt încă în stare să joc 90 de minute”

„Nu sunt obișnuit să nu joc, să nu fiu titular, eram obișnuit să fiu tot timpul. Am încercat să lupt, dar în același timp să accept situația și să înțeleg că am lipsit un an întreg. Nu o lună, nu două, ci 12. Nu este o scuză, mă împing la limită pentru a ajunge unde vreau să fiu.

Genunchiul este OK încă din ianuarie, altfel nu aș fi putut să mă antrenez și să joc. Dar în ceea ce privește efortul aerobic, nu sunt în stare să joc 90 de minute, dar cu siguranță stau mai bine decât acum 3 luni.

Am jucat 75 de minute la echipa a doua, am intrat 10-15 minute la prima echipă. Mă bucur din ce în ce mai mult de fotbal, este păcat că sezonul se va încheia curând. Dar mai am 5 meciuri aici, să sperăm că încă două cu echipa națională, voi încerca să scot totul”, a adăugat mijlocașul lui Rangers.

Ianis Hagi: „Nu îmi voi lua o vacanță mare”

Ianis și-a anunțat planurile pentru sezonul următor. Vrea să profite la maximum de pauza de vară și de meciurile rămase în această stagiune și să revină la nivelul care l-a consacrat:

„Toată lumea știe că vor fi schimbări mari în vară. Pot vorbi doar despre mine și despre ce pot controla eu. Vreau să am un pre-sezon foarte bun, nu îmi voi lua o vacanță mare, probabil doar o săptămână, apoi mă voi concentra pe fotbal.

Relația mea cu antrenorul este foarte bună, știe ce tip de jucător sunt și ce pot aduce. Contribui cu goluri, pase decisive și chiar dacă nu e mereu vizibil în numere, aduc creativitate.

Cele mai mari calități ale mele sunt viziunea și cunoștințele mele pe teren. Trebuie să-mi revin din punct de vedere fizic, dar nu mi-am pierdut calitățile”.

Citește și: 

Florinel Coman e gata să plece de la FCSB! De ce depinde transferul atacantului: „Sunt pregătit pentru pasul afară!”

Acord în Liga 1! Clubul a bătut palma cu antrenorul dorit: „Avem o înțelegere. Are toată încrederea noastră”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (8)
compagno
compagno  •  06 Mai 2023, 13:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  06 Mai 2023, 11:17

Asa a zis imitatia asta de fotbalist ca nu este in stare sa joace fotbal ?...pai si atunci ce vrea?...titular n a fost niciodata ...cu el in echipa am pierdut cu Germania ca a dat gol si pe urma n a mai facut nimik ...nu ne trebuie neputinciosi la nationala avem copilul lui Iordanescu si copilul lui Marin ...stop ...

fibra
fibra  •  06 Mai 2023, 07:29

Cand nu stii ce inseamna limita bunului simt.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează