INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  MUMBAI

În curtea prințului Kapoor » Lucian Goian începe o experiență exotică în liga indiană, la Mumbai City, club patronat de cel mai în vogă actor de la Bollywood, Ranbir Kapoor, nepotul lui Raj Kapoor

Articol de - Publicat vineri, 09 septembrie 2016 00:00

Mirajul campionatului indian, devenit colecţie de staruri internaţionale, l-a cuprins şi pe Lucian Goian, care a devenit al doilea fotbalist român în Super League, după Adrian Mutu.

"Briliantul" a evoluat în 10 meciuri sezonul trecut pentru Pune City, în timp ce fundaşul de 33 de ani a ajuns în curtea lui Mumbai City.
"Am semnat aici datorită antrenorului brazilian Alexander Guimaraes, cu care am mai lucrat şi în China, la Tianjin Teda. Mi-a făcut o ofertă, mi-a convenit mai mult decât liga secundă din Germania, de unde mai aveam o variantă de transfer. E o experienţă nouă pentru mine", explică Goian traseul către India.

"Tragem la titlu"

Fostul stoper de la Dinamo şi CFR Cluj spune că a descoperit la Mumbai "un club bine organizat, cu condiţii excelente şi cu o potenţă financiară însemnată. O echipă care-şi permite un cantonament de o lună în Dubai are o anumită anvergură. Am decis să fac acest pas şi pentru că sezonul durează numai vreo trei luni, dar şi-aşa îmi este greu să stau departe de soţie și de fiul meu de cinci ani. O să vină însă şi ei pentru o perioadă lângă mine".

Lucian povesteşte că patronul lui Mumbai City este Ranbir Kapoor, nepotul celebrului Raj Kapoor: "L-am întâlnit personal. E cel mai în vogă actor de la Bollywood, poate o ia şi fi-miu pe urmele lui, că e talentat foc. A vrut să ne cunoască, ne-a explicat că ne oferă toate facilităţile, iar obiectivul de anul acesta este cucerirea titlului. Campionatul indian a început deja să crească, urmează a treia ediţie, sunt mult mai atenţi la alegerea stranierilor, fiindcă au înţeles repede unde au greşit la început".

Salariu de 200.000 de dolari

Nu-şi face probleme că nu va rezista la temperaturile din India: "Am înţeles că ne aşteaptă deplasări lungi, vom juca în oraşe cu clime complet diferite. Dar nu mă tem din punct de vedere fizic. Suport foarte bine şi antrenamentele din Dubai, seara, la 41 de grade. Corpul meu încă reacţionează bine, am avut toată cariera doar o accidentare la genunchi. Ştiu când să mă odihnesc sau când să beau o bere".

A semnat acum pentru un singur sezon, dar "sunt dispus să rămân în continuare dacă vom avea rezultate aici. O revenire în ţară, fie şi la 34 de ani, ar însemna un regres".

Recunoaşte că în "India nu sunt încă banii din China, dar mai vorbim în patru, cinci ani". La Tianjin, Lucian avea circa 330.000 de dolari anual, iar acum, la Mumbai, ajunge pe la 200.000 de dolari.

"E timpul ca Dinamo să ia campionatul"

Chiar dacă trăieşte acum în colţul opus al mapamondului, Goian e în continuare cu ochii pe Liga 1: "Mi se pare că Dinamo arată din ce în ce mai bine. Urmăresc fiecare meci pe internet. Ar cam fi timpul să ia un titlu şi cred că e şi un context favorabil în acest sezon. Îmi place mult ascensiunea lui Rotariu, Vali Lazăr e prezent în fiecare partidă, Steliano a devenit titular şi la naţională, poate îşi mai ponderează un pic pornirile lui mai agresive".

"Va fi greu pentru Dorin să promoveze"

De la mii de kilometri depărtare, Lucian urmărește traseul Forestei Suceava, din oraşul natal, unde fratele său, Dorin, a devenit preşedinte şi forţează deja promovarea în L1: "Am mare încredere în calităţile lui, fiindcă vine cu o experienţă internaţională bogată şi e un băiat deştept. Îi va fi însă dificil să tragă la prima divizie având susţinere doar din partea autorităţilor, fără un investitor privat. Suceava ar merita însă o echipă în Liga întâi. Îmi aduc aminte şi acum stadionul plin pe care jucam acolo cu vechea Foresta. Era o atmosferă incredibilă".

10 stranierise află în lotul lui Mumbai City, iar vedeta, argentinianul Diego Forlan (37 ani), e cel mai bine plătit jucător din liga indiană: un milion de dolari pe an

"Am făcut un tur ghidat al Mumbaiului împreună cu echipa. E un oraş fascinant, cu o istorie bogată şi, ca peste tot în lume, descoperi şi locuri strălucitoare, dar şi străduţe întunecate, cu oameni săraci"

"Refuz să cred că a fost ceva în neregulă la celebrul meci cu Lazio. S-a mers prea departe cu speculaţiile. Ar fi păcat să aflăm că s-au întâmplat alte lucruri. Cum îl cunosc însă pe Borcea, mă îndoiesc că ar fi dat la o parte o calificare în grupele Champions League"

8 staruri în Super League 2016

  • Eidur Gudjohnsen (37 ani) - Pune City
  • Helder Postiga (34 ani) - Atletico de Kolkata
  • Diego Forlan (37 ani) - Mumbai City
  • Didier Zokora (35 ani) - Northeast United
  • Aaron Hughes (36 ani) - Kerala Blasters
  • John Arne Riise (35 ani) - Chennaiyin
  • Florent Malouda (36 ani) - Dynamo Delhi
  • Lucio (38 ani) - FC Goa

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close