INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DRAMA LUI NEŞU

SMS-ul misterios » Utrecht a pus un medic să stea 24 de ore din 24 la spitalul UMC

Suporterii pot achiziţiona eşarfă cu numele lui Neşu, pentru 5 euro +2   FOTO
Suporterii pot achiziţiona eşarfă cu numele lui Neşu, pentru 5 euro

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 mai 2011 00:00 / Actualizat vineri, 13 mai 2011 20:52

UPDATE 20:50 Jucătorii lui Utrecht nu reuşesc să îşi revină din suferinţa provocată de accidentarea lui Mihai Neşu, iar oficialii clubului caută soluţii disperate să îi remonteze înaintea meciului cu AZ Alkmaar din campionatul Olandei. În speranţa că echipa va putea să strîngă rîndurile pînă la meci, oficialii lui Utrecht au chemat de urgenţă un psiholog care să vorbească cu jucătorii şi să mai vindece din trauma resimţită la antrenamentul de marţi.

UPDATE 20: 15 Unul dintre cei doi ofiţeri de presă ai lui Utrecht, Marcel Paapst, a anunţat că la adresa de mail deschisă astăzi de clubul olandez, mihai. nesu@fcutrecht.nl, s-au strîns de la ora 14:00 cîteva mii de mesaje de susţinere pentru Mihăiţă Neşu. Majoritatea acestor mesaje au fost scrise de românii îngrijoraţi de soarta fostului fundaş al Stelei. Toate mesajele vor fi transmise familiei lui Mihai.

UPDATE 18:00 Suporterii pot cumpăra de la magazinele clubului eşarfe cu numele lui Mihai Neşu, scris peste tricolor. Preţul de achiziţie este de doar 5 euro. Încă de miercuri fanii lui Utrecht au anunţat că vor confecţiona pentru duminică un steag cu dimensiunile de 20X30 metri, pe care vor imprima chipul lui Neşu, iar tot stadionul va flutura eşarfe tricolore.

UPDATE 17:15 Utrecht are în permanenţă un medic la spitalul UMC, unde e internat Mihai Neşu. Decizia a fost luată pentru ca în cazul unei reveniri complete a românului după sedare să dea cu ochii şi de altcineva cunoscut în afara soţiei sale, Maria. La conferinţa de presă susţinută în această după-amiază la club s-a petrecut un lucru dezarmant pentru cei prezenţi în sală: directorul tehnic al lui Utrecht, Foeke Booy, a primit la un moment dat un mesaj pe telefonul mobil. L-a citit, apoi i l-a arătat şi preşedintelui Jan Willem van Dop. Ultimul a oftat, a dat din cap nemulţumit şi a părăsit sala. Nimeni nu a avut curaj să-l întrebe ce s-a întîmplat şi toată lumea a sperat că nu are nici o legatură cu Neşu.

În această după-amiază, clubul batav a pus de site-ul oficial şi adresa de mail a lui Mihai, unde cei care vor să-l încurajeze pe român îi pot trimite mesaje: [email protected]

UPDATE 15:20 //
Una dintre infirmierele de la UMC, spitalul la care a fost operat Mihai, a fost de acord să ofere pentru Gazeta Sporturilor cîteva detalii despre cazul Neşu. "Eu sînt obişnuită cu astfel de imagini, cu pacienţi după asemenea operaţii complicate, dar pentru alţii ar fi ceva horror. Lui Mihai i se văd doar ochii, are masca de oxigen pe faţă şi este legat de aparate cu zeci de fire. Are trunchiul corpului fixat total, iar capul e şi el fixat într-un cadru uriaş!", a povestit infirmiera.

UPDATE 15:10 // Acelaşi ton lipsit de optimism a fost evident şi la conferinţa de presă de azi în care s-a vorbit despre starea actuală la lui Neşu. Directorul tehnic al lui Utrecht, Foeke Booy, a afirmat că "dacă se prelungeşte actuala stare, e din ce în ce mai rău! Mihai nu poate fi coerent deoarece se află sub influenţa unor sedative deosebit de puternice şi e posibil să nu-şi dea seama de situaţia în care se află".

UPDATE 14:35 //
Cei de la Utrecht au ajuns la sală. "Antrenorul va vorbi despre meciul cu AZ, directorul tehnic despre stare lui Mihai pentru că el a discutat cu medicii", au precizat de la club. În mod surprinzător a venit şi preşedintele van Dop!

UPDATE 14:15 //
La 14:30 este programată o conferinţă de presă la cantonamentul echipei. "Vor fi oferite cîteva detalii şi despre situaţia lui Neşu", a precizat pentru GSP.ro ofiţerul de presă al lui Utrecht, Marcel Paapst.

UPDATE 13:30 //
Cei din Utrecht, dar nu numai, sînt impresionaţi de ceea se se întîmplă cu Neşu şi în ultimele două zile peste 100 de scrisori adresate românului au fost aduse de poştaş la sediul clubului. Deşi calculatorul nu lipseşte din nici o casă în Olanda, oamenii au ţinut ca pe lîngă mailurile de susţinere să trimită şi aceste scrisori!

UPDATE 12:30 //
Aceeaşi linişte sinistră, ca joi, este la stadion. Înaintea startului exerciţiilor, du Chatinier i-a strîns în jurul său pe toţi jucătorii şi a discutat cu ei vreme de cîteva minute. A pronunţat de mai multe ori "Mihai", iar pe faţa sa nu se vedea nici o urmă de optimism. Fotbaliştii de la echipa secundă convocaţi la şedinţa la pregătire şi care nu au fost de faţă la accidentarea de marţi ascultau înmărmuriţi. Portarul Vorm, unul dintre colegii mai apropiaţi de Neşu, asculta cu capul în pămînt.

UPDATE 12:00 // Antrenorul Ton du Chatinier stabilise ca antrenamentul programat azi pentru meciul de duminică, 15:30, cu AZ Alkmaar, să se desfăşoare la baza de pregătire a echipei Utrecht, acolo unde Neşu a fost accidentat grav de coechipierul său Ajle Schut. Pentru că jucătorii continuă să fie marcaţi de situaţie, tehnicianul a fost nevoit să conducă şedinţa tot pe stadionul clubului, aşa cum s-a întîmplat şi ieri. Decizia a fost luată în ultim moment, după ce fotbaliştii se adunaseră, astfel că nici măcar ofiţerul de presă al clubului nu ştia.

În această dimineaţă, la ora 9:00, situaţia lui MIhai Neşu nu suferise nici o modificare. Nici în rău, dar, din păcate, nici în bine. Existau aceleaşi probleme respiratorii, primeşte oxigen prin mască, iar despre mişcarea corpului încă nu poate fi vorba. Medicii rămîn în continuare rezervaţi şi încă evită să facă un prognostic legat de viitorul fotbalistului român. Iar acest lucru este mai degrabă de rău decît de bine! De la operaţia la care a fost supus marţi după-amiază, pentru a-i fi refăcută vertebra din zona cervicală, au trecut aproximativ 60 de ore.

Pentru că de la spital nu sînt oferite informaţii noi, iar stafful medical al lui Utrecht a fost sfătuit să nu mai dea declaraţii fără o bază solidă, trimisul special al Gazetei în Olanda pe perioada lămuririi situaţiei lui Neşu a discutat cu Edwin Goedhart, şeful staff-ului medical de la Ajax. Din păcate, opinia sa cade ca o ghilotină pentru cei care se roagă pentru Neşu: "Cu fiecare oră care trece de la operaţie şi pacientul nu se poate mişca deloc, şansele unei reveniri scad dramatic".

"De obicei nu îmi dau cu părerea despre cazuri care nu au legătură cu Ajax. Dar, văd că Mihai Neşu a devenit un caz de interes general la noi, chiar naţional la voi, în România, aşa că o să-mi permit să vorbesc.  Într-o situaţie cum e cea a lui Neşu, dacă nervii erau doar afectaţi, ar fi trebuit să existe semne minime de îmbunătăţire. Atunci recuperarea era posibilă deşi putea dura foarte mult. Aşa, mi-e teamă că nu din cauza secţionării lor!", a încheiat Goedhart.

Christof Smit, specialist in recuperare la Centrul Reade din Amsterdam, a declarat şi el, pentru cel mai important ziar din Olanda, De Teleegraf, că dacă nu apar îmbunătăţiri în primele 48 de ore de la operaţie e un semn rău. De-a lungul carierei mele am avut doar cîteva excepţii în care cei care şi-au revenit după mai multă vreme, cum e la Neşu acum, au reuşit să-şi mai folosească mîinile şi picioarele. Să sperăm că Neşu se află printre aceşti".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (34)
ravanelly
ravanelly  •  13 Mai 2011, 21:08

sa dea dumnezeu sa se faca bine! e de apreciat gesturile celor de la ultrecht. dau dovada de seriozitate si mult respect. e ceva foarte frumos conteaza extrem de mult sa ai pe cineva aproape in momentele grele iar ce de la ultrecht nu au dezamagit. dimpotriva! hai mihaita! noi suporteri suntem cu tine!!!

ascanyo
ascanyo  •  13 Mai 2011, 20:26

Doamne Ajuta !

rapidistular
rapidistular  •  13 Mai 2011, 20:08

sunt rapidist pur sange dar rar am vazut un jucator cu asa determinare si care sa traieasca pt fotbal spre deosebire de non sportivii care ai avem in campionat. nesu ma rog pt tine si vreau sa te vad acelasi pittbul in teren si aceeasi inima mare.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează