INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DEPENDENT DE SCANDAL

Interzis la Tirana » Mutu e avertizat să nu vină cu naţionala în Albania!

Articol de - Publicat marti, 26 octombrie 2010 00:00

Un apropiat al ospătarului bătut de Mutu susţine că românul l-a lovit cînd a auzit că e albanez şi avertizează "să nu vină la Tirana cu naţionala".

Nici după trei zile de la incidentul petrecut în barul Full Up din Florenţa, unde Adrian Mutu l-a bătut pe ospătarul albanez Berat Racaj, nu sînt clare motivele care au declanşat conflictul. Ultima variantă, apărută ieri, e a unui apropiat al victimei, care a sunat din Albania la redacţia Gazetei şi a ţinut să-şi păstreze anonimatul.

Acesta pretinde că atacantul Fiorentinei ar fi început să-l lovească pe Racaj "în momentul în care a auzit că e albanez. Berat nu l-a provocat în nici un fel". Şi, plecînd de aici, sugerează că "ar putea ieşi un scandal monstru dacă Mutu vine cu <naţionala> României la Tirana" pe 11 octombrie 2011, cînd e programat returul cu Albania din preliminariile Euro 2012: "Suporterii noştri nu i-ar ierta gestul".

"Berat n-a făcut plîngere!"
Altfel, prietenul ospătarului susţine că acesta n-a depus plîngere penală împotriva "tricolorului". După ieşirea din spital, Recaj s-a întors acasă, la Pristina (Kosovo), acolo unde locuieşte familia lui.

"Cer scuze tuturor, clubului, coechipierilor, staffului tehnic şi suporterilor. Nu-mi iert faptul că m-am lăsat atras în acest conflict. N-am dat un bun exemplu nici colegilor mei, într-un moment dificil al sezonului"
Adrian Mutu

"A fost atacat în mod surprinzător, inexplicabil şi sălbatic. Îşi vedea de treaba lui cînd a fost lovit, a fost ceva premeditat. El nu l-a provocat pe Mutu!"
Luca Spaziani, avocatul tînărului agresat

"Mă aştept ca Mutu să fie sancţionat drastic de club. Comportamentul lui nu e cel al unui profesionist. Sportul trebuie să fie un exemplu pentru societate"
Eugenio Giani, reprezentant Comitetul Olimpic Naţional Italian

ALTE VARIANTE
"Mutu a fost provocat"
Ziarele italiene Gazzetta dello Sport şi Corriere Fiorentino au prezentat ieri varianta atacantului Fiorentinei, făcută publică de avocaţii lui, Nino D'Avirro şi Michele Ducci: "Mutu a fost provocat. A reacţionat la o serie de ofense rasiste şi la ameninţarea că va sfîrşi ca infirmiera română ucisă la Roma". La Repubblica, la rîndu-i, descrie incidentul din perspectiva victimei. Potrivit ospătarului, în momentul în care patronul localului l-a chemat ca să clarifice situaţia, el şi-a cerut scuze pentru neînţelegere. "Dar a existat o dispută verbală în care fotbalistul l-ar fi ofensat pe ospătar. La un moment dat, Mutu l-ar fi lovit cu pumnul în sprînceană", scrie cotidianul citat.

"Chelnerul încerca să-l fotografieze"
Sursele cotidianului Click susţin că totul a început de la faptul că victima, ospătarul Berat Recaj, voia să-l fotografieze pe Mutu. "Berat a încercat pe moment să-şi ceară scuze, nu credea că se va ajunge pînă aici. A fost bătut mişeleşte. Mutu l-a lovit în timp ce el făcea poze", e citat un prieten al ospătarului.

"A fost înjurat de atacantul Fiorentinei"

Conform surselor Evenimentului Zilei, primul care a înjurat a fost Mutu: "Enervat, kosovarul a replicat tot cu o înjurătură, fapt ce l-a scos din minţi pe <Briliant>. Acesta a sărit la bătaie, lovindu-l pe ospătar cu pumnii şi cu picioarele".  

"L-aş lua pe Mutu la Krasnodar. Şi mîine, dacă s-ar putea. Cred că m-aş descurca cu el"
Dan Petrescu, antrenor Kuban Krasnodar

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
hofer
hofer  •  28 Octombrie 2010, 20:47

Saraci Albanezi sint victimele Europei, ei sint asa de cuminti.

luciano86
luciano86  •  28 Octombrie 2010, 08:39

Eu cred ca Albanezu ala a zis ceva de Romania si inca cateva despre el si de asta s-a atacat Mutu... Nu cred ca ar fi sarit el sa-l rupa pe ala doar pentru niste poze... mai ales ca Mutu are o gramada de probleme. This shit stinks...

pedrogar
pedrogar  •  27 Octombrie 2010, 12:49

Sunt de acord cu tin e, Mutu da gol in Albania (in speranta ca Razvan il cheama).

Vezi toate comentariile (24)
Comentează