INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

Ioniţă are emoţii la Koln! » I-a lovit gripa porcină!

Articol de - Publicat vineri, 14 ianuarie 2011 00:00

Patru jucători şi secundul Hassler au fost "atinşi" de virusul AH1N1. Ei sînt izolaţi şi timp de o săptămînă n-au voie să facă efort fizic

Gripa porcină se întoarce! Şi, cum se întîmplă adesea, îi loveşte tot pe cei necăjiţi. FC Koln, clubul ex-giuleşteanului Alexandru Ioniţă, locul 16 în Bundesliga, e de ieri în alertă maximă. Patru jucători, Mohamad, McKenna, Brecko şi Giannoulis, precum şi secundul Thomas Hassler, fostul mare internaţional german, au fost infestaţi cu virusul AH1N1.

Ghinioniştii au fost rapid izolaţi de restul lotului. "E o boală ce necesită multă precauţie. Ei vor fi trataţi de medicul nostru şi, timp de o săptămînă, au interdicţie la efort fizic", a anunţat ofiţerul de presă Christopher Lymberopoulos.

Deşi îndeamnă la calm, "nu trebuie să intrăm în panică!", antrenorul Frank Schaefer va avea probleme mari în a încropi o echipă redutabilă pentru confruntarea de duminică, din campionat, cu FC Kaiserslautern. Trei dintre bolnavi, Mohamad, McKenna şi Brecko, se numărau printre posibilii titulari.

Luni la vaccin!
Alex Ioniţă era bine ieri, dar încă n-a scăpat de griji. Fostul atacant al Rapidului şi ceilalţi coechipieri urmează să fie consultaţi de medici şi luni, după meciul cu FC Kaiserslautern, vor fi vaccinaţi. Conducătorii clubului s-au alarmat, pentru că nu e prima oară cînd se întîmplă la Koln: anul trecut s-a îmbolnăvit de gripă porcină şi fundaşul Christopher Schorsch. Acesta a fost, practic, primul caz din Bundesliga.

Betis a avut 13 cazuri o dată!
Anul trecut, peste tot în campionatele Europei au fost semnalate cazuri de gripă porcină. La noi, de pildă, primele lovite de virusul AH1N1 au fost Poli Iaşi şi Pandurii. Iar de "afară", cel mai grav a fost atinsă Betis Sevilla, care la un moment dat a avut nu mai puţin de 13 cazuri!

Se transmite de la om la om
Gripa porcină e o maladie respiratorie. Nu se transmite mîncînd carne de porc, ci de la om la om. Fie direct, prin picăturile răspîndite de o persoană infectată cînd tuşeşte sau strănută, fie indirect, prin picăturile sau secreţiile din nas şi gît care ajung pe mâini ori alte suprafeţe ce sînt atinse de alte persoane, care îşi duc apoi mîna la gură sau nas. Simptome: dureri generalizate (în special dureri musculare), cefalee, frisoane, oboseală, vomă sau diaree.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
stefan_dinamo
stefan_dinamo  •  14 Ianuarie 2011, 14:34

poate asa joaca si ionita mai mult de 5 minute pe meci

Vezi toate comentariile (1)
Comentează