INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SERIE A

Ionuț Radu va pleca de la Cremonese în această iarnă: „A dispărut de pe radar”

Ionuț Radu, portarul în vârstă de 25 de ani, și-a pierdut postul de titular de la Cremonese, foto: Imago
Ionuț Radu, portarul în vârstă de 25 de ani, și-a pierdut postul de titular de la Cremonese, foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 05 ianuarie 2023 12:41 / Actualizat joi, 05 ianuarie 2023 12:43

Ionuț Radu, portarul în vârstă de 25 de ani, și-a pierdut postul de titular de la Cremonese în favoarea lui Carnesecchi. Se confruntă și cu o accidentare la cot. 

Când credea că și-a găsit, în sfârșit, o echipă în care să joace constant și să recupereze timpul pierdut pe bancă, Ionuț Radu are din nou probleme. După un început bun și câteva evoluții apreciate de fani și de presă, portarul român a ajuns pe margine și e în pericol să fie cedat. 

„A dispărut de pe radarul lui Cremonese după zece etape și Carnesecchi i-a luat locul între buturi. Radu are valizele pregătite și în următoarele săptămâni va pleca. Aventura lui a durat puține luni", e previziunea sumbră făcută de agenția Cuoregrigiorosso.com.

Fostul jucător al lui Liverpool, prins când vindea casete de adulți cu celebra lui soție, are o nouă iubită: „Vreau să facem mulți copii”
PREMIER
Fostul jucător al lui Liverpool, prins când vindea casete de adulți cu celebra lui soție, are o nouă iubită: „Vreau să facem mulți copii”

Ionuț Radu, trecut pe bancă din cauza concurenței de la Cremonese

Subiectul a fost abordat și de Ariedo Braida, consultantul strategic al clubului: 

„Ionuț Radu s-a descurcat foarte bine la noi și trebuie să spun că s-a și comportat bine. Este bun și acest lucru l-a și demonstrat, dar uneori la echipă este și concurență și se poate întâmpla să existe un rival care face și mai bine. În acest moment, Carnesecchi este titularul, dar trebuie să spun că atunci când a apărat, Radu a făcut-o bine. Apoi s-a accidentat și a intrat în poartă celălalt, care n-a mai cedat locul". 

Oficialul lui Cremonese susține că „tricolorul" nu a trecut însă pe margine din cauză că și-a pierdut postul, ci din pricina unei accidentări la cot.

Agentul Oscar Damiani: „Ionuț Radu vrea să joace"

Acest scenariu părea inevitabil, pentru că o dată cu recuperarea căpitanului U21 al Italiei după o accidentare la umăr (care i-a stricat transferul la Lazio) era clar că situația celor doi se va schimba. 

Radu a dispărut și de pe banca de rezerve, mai întâi din cauza problemelor medicale, apoi din rațiuni sportive. De aproape trei luni n-a mai prins foaia de joc. A fost o experiență sub așteptări, chiar dacă nu doar din vina lui. 

Chiar agentul său, Oscar Damiani, a admis ruptura: „Nu va mai rămâne la Cremona, clubul a făcut altă alegere și el vrea să joace". În acest mercato va încerca să-și găsească o variantă în Italia sau în străinătate, "regăsindu-și normalitatea pierdută în aprilie, la acel Bologna - Inter", scrie presa locală.

Rezervă la Parma și Inter

Două sezoane și jumătate a făcut tușa înainte să fie împrumutat la Cremonese. Un retur întreg la Parma și apoi două campionate a fost rezerva lui Handanovici, prinzând doar trei meciuri, ultimul cu gafa care a contribuit la titlul pierdut de Inter în favoarea lui Milan. 

Cel mai bine i-a mers portarului de 25 de ani la Genoa, unde l-a scos din poartă pe Marchetti și a bifat 50 de meciuri în Serie A. Așa a ajuns să câștige și trofeul GSP pentru cel mai bun fotbalist al anului 2019, iar cota de piață să "explodeze" către 15 milioane de euro, conform transfermarkt.de. Acum nu mai valorează decât 3,5 milioane, la nivelul din toamna lui 2018, când debuta la Genoa.

9meciuri, toate ca integralist, are Ionuț Radu în Serie A la Cremonese. A apărat ultima oară la 1-4 cu Napoli, pe 9 octombrie. A mai jucat și un meci în Cupă

344de minute a adunat în total portarul român în două stagiuni la Inter, cu care și-a trecut în palmares un titlu de campion, o Cupă și o Supercupă ale Italiei

Fost jucător la Arsenal și Liverpool, prins când vindea casete de adulți cu celebra lui soție

Considerat unui dintre cei mai petrecăreți jucători din fotbalul recent, Jermaine și-a risipit adesea averea. În 2018, a fost concediat în Zaragoza pentru că a înregistrat și a vândut videoclipuri sexuale cu celebra sa soție, Alice Goodwin (galerie foto).

Alice Goodwin
Alice Goodwin
Alice Goodwin
Alice Goodwin
Alice Goodwin
+32 FOTO

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Cea mai apreciată imagine din istorie conține un FALS! Ce nu știa Lionel Messi când a făcut poza

Francesco Totti, anchetat pentru spălare de bani într-o afacere cu case de pariuri și cazinouri! Detalii de ultimă oră

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (7)
baubau77
baubau77  •  05 Ianuarie 2023, 19:14
Postat de Hagicianul pe 05 Ianuarie 2023, 14:06

Desigur ca un campionat nu se poate pierde exclusiv din cauza unei singure faze de joc, insa in acea partida Bologna - Inter nerazurii dominau copios jocul pana la gafa din minutul 82. La cum evolua partida era de asteptat ca milanezii sa reuseasca totusi sa inscrie in cele 10-15 minute ramase, caz in care treceau pe primul loc. Dupa gol, situatie in care mai aveau nevoie de 2 goluri, echipa s-a prabusit complet, interistii dandu-si seama ca nu mai este suficient timp sa indrepte ceva. Nu e o certitudine, insa fara acea gafa soarta campionatului ar fi putut fi alta. La fel cum soarta noastra la Mondialul din 94 ar fi putut fi alta daca Prunea nu iesea hazardat, la fel cum Franta ar fi putut fi campioana mondiala daca jucatorul lui Eintracht Frankfurt, Kolo Muani, nu ar fi ratat singur cu Dibu Martinez in minutul 120. Sunt anumite momente care raman in mentalul colectiv si care vor bantui pentru o lunga perioada de timp un jucator.

Daca dominau copios cum de au inscris 1 gol in 80 min? Daca era asa trebuia sa fie 4-1 pt Inter si daca se termina 4- 2 luau titlul!!! Cite ocazii au ratat in tot meciul??? Nu jucau la Bayern asa ca... in fine fotbalul e plin de surprize dar mi s a parut nedrept sa fie el vinovatul pt un campionat! N au mai pierdut alte meciuri sau punctr in camp ala??? Si serios daca macar erau la conducere...mai intelegeam dar asa...

lec11
lec11  •  05 Ianuarie 2023, 18:39

Da, Radu a gresit la primul meci cu Fiorentina dar apoi a avut evolutii decente. La Cremonese a avut ghinion ca s-a accidentat, altfel era si acum in poarta. E de inteles de ce nu mai are rabdare sa astepte. Carnesecchi promite cum promitea si Radu cand era pe la Genoa. Desi aseara la golul lui Milik a plonjat ca unul de 40 de ani.

befree
befree  •  05 Ianuarie 2023, 14:20

Scorpie, chiar crezi ca noi nu urmarim meciurile de fotbal? Pai cum poti sa scrii: ''După un început bun și câteva evoluții apreciate de fani și de presă, portarul român a ajuns pe margine și e în pericol să fie cedat.''? Pai Radu a gresit aproape in fiecare meci jucat, incepand cu primul, cu Fiorentina: https://www.gsp.ro/international/stranieri/ionut-radu-in-genunchi-gafa-fiorentina-cremonese-3-2-671865.html

Vezi toate comentariile (7)
Comentează