INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Italienii iau măsuri radicale după dominația românilor » Revoluție în Serie A Primavera

Rareș Burnete, golgheterul lui Lecce / FOTO: Imago
Rareș Burnete, golgheterul lui Lecce / FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 02 mai 2023 17:30 / Actualizat miercuri, 03 mai 2023 17:36

Italienii schimbă regulile din campionatul Primavera pentru a favoriza promovarea propriilor jucători. Asta în contextul în care liderul Lecce U19 are 4 români în echipa-tip și niciun peninsular.

Modificări majore în liga italiană de tineret, notează goal.com. În primul rând, începând cu următoarea stagiune, 2023/24, Serie A Primavera va fi un campionat și pentru fotbaliști U20, nu doar U19, cum este acum, astfel încât bazinul de tineri internaționali italieni să crească. 

Cristiano Ronaldo vrea să plece! Unde s-ar fi decis să se transfere de la Al-Nassr
ARABIA SAUDITĂ
Cristiano Ronaldo vrea să plece! Unde s-ar fi decis să se transfere de la Al-Nassr

Serie A Primavera, reguli anti-străini

Apoi, tot din sezonul viitor, fiecare echipă din Primavera trebuie să aibă în lot 5 fotbaliști locali și 5 fotbaliști eligibili naționalelor Italiei. Din ediția 2024/25, numărul va crește la 8 pentru ambele categorii, iar din campionatul 2025/26 grupările din Primavera vor fi obligate să aibă în lot 10 jucători locali și 10 fotbaliști eligibili selecționerilor din Peninsulă!

Ce înseamnă jucător local? După împlinirea vârstei de 12 ani trebuie să fi evoluat cel puțin doi ani, nu neapărat consecutivi, la juniorii unui club din Italia.

Cum echipele din Primavera au voie să convoace pentru un meci 22 de jucători, 11 titulari și 11 rezerve, asta înseamnă că, începând cu campionatul 2025/26, în lot se vor regăsi maxim doi străini. 

Românii fac legea la liderul din Primavera

Pantaleo Corvino, directorul tehnic al lui Lecce, a creat o adevărată multinațională și a dus-o pe Lecce U19 aproape de titlu în campionatul Primavera. Cu 5 etape rămase de disputat din acest sezon, avansul față de urmăritoarea Torino U19 este de 7 puncte.

Echipa standard a lui Lecce Primavera: Borbei (România) - Munoz (Spania), Hasic (Suedia), Pașcalău (România), Dorgu (Danemarca) - Samek (Cehia), Vulturar (România), Berisha (Albania) - Corfitzen (Danemarca), Burnete (România), Salomaa (Finlanda).

Italienii sunt îngrijorați: „Asta arată problemele naționalei noastre”

„Lecce, primul loc din campionatul Primavera, are ZERO italieni în echipa de start. Doar 7 dintre 27 de jucători din lot au cetățenia italiană. Asta arată încă o dată problemele naționalei Italiei. Tinerii noștri nu joacă nici măcar la echipele de nivel inferior.

Înainte de venirea lui Corvino, Lecce evolua în liga secundă Primavera și avea doar localnici. Acum au o șansă bună să câștige titlul”, scriau în urmă cu câteva săptămâni jurnaliștii de la Italian Football TV.

Cine sunt „tricolorii” de la Lecce Primavera

Alexandru Borbei (19 ani), portarul titular al lui Lecce Primavera. A fost transferat în octombrie 2020, de la Poli Timișoara. Borbei a fost titular în cel mai recent meci al naționalei U20 a României, eșecul 0-4 cu Norvegia U20.

Răzvan Pașcalău (18, fundaș central), adus de la U Cluj, în 2020. A fost integralist în toate partidele disputate de România U19 la Turul de Elită pentru calificarea la EURO 2023.

Cătălin Vulturar (19, închizător), venit în 2020, de la UTA. Și el a jucat în toate meciurile de calificare pentru EURO 2023 destinat naționalelor U19.

Rareș Burnete (19, atacant), transferat tot în 2020, de la Colțea. A marcat 18 goluri în acest sezon, fiind golgheterul campionatului Primavera. Titular în toate meciurile naționalei U19 din luna martie.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Patronul lui Napoli, înainte ca trupa de lângă Vezuviu să devină matematic campioană: „Titlul onestității”
NAPOLI
Patronul lui Napoli, înainte ca trupa de lângă Vezuviu să devină matematic campioană: „Titlul onestității”
Rio Ferdinand atacă un manager din Premier League: „Trezește-te la realitate și vezi care e locul tău!”
MANCHESTER UNITED
Rio Ferdinand atacă un manager din Premier League: „Trezește-te la realitate și vezi care e locul tău!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ILLdiamond
ILLdiamond  •  02 Mai 2023, 21:04

Vrajeli ieftine, inseamna ca nu au italieni de calitate! ce vina avem noi ca suntem mai buni decat ei? stati linistiti ca daca vine un Chiesa la primavera o sa joace nu il tine nimeni pe banca. Pe banca te tine valoarea acolo.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează