INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Jurnaliștii unui cotidian belgian au vizitat satul natal al lui Stanciu: "Mergea 12 kilometri pentru a juca fotbal"

Ziaristul belgian la intrarea în Craiva +1   FOTO
Ziaristul belgian la intrarea în Craiva

Articol de - Publicat marti, 13 septembrie 2016 00:00

Jurnaliștii cotidianului belgian Het Laatste Nieuws au vizitat Craiva, satul natal al lui Stanciu.

Transferul lui Stanciu la Anderlecht pe o sumă-record i-a făcut pe ziariștii de la Het Laatste Nieuws să vină până-n România pentru a-i scana trecutul.

Au descoperit povești din satul Craiva, de unde fostul decar al Stelei făcea naveta până la Alba Iulia pentru a juca fotbal. Asta i-a inspirat și pentru titlu: "Mergea 12 kilometri pentru a juca fotbal!".

Jurnalistul Niels Vleminckx a jonglat cu mingea pe terenul din satul natal al mijlocașului, a trecut și pe la Alba Iulia, unde a vorbit cu antrenorii și juniorii clubului, iar la final a urcat pe dealurile ce străjuiesc Craiva. "Totul de o liniște extraordinară, la fel ca alinierea pomilor pe dealul ce urcă spre biserică".

"A fost o experiență incredibilă. Oamenii sunt minunați, săritori, iar satele, pentru un belgian venit de la oraș, arată ca o localitate belgiană de la 1916"
Niels Vleminckx, jurnalist HLN, pentru Gazeta Sporturilor

"Provenit dintr-o familie rurală, Stanciu a crescut fără a avea banii necesari, ajungând azi cel mai scump transfer din istoria campionatului belgian"
Niels Vleminckx, jurnalist HLN

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
bogdangeorge84
bogdangeorge84  •  13 Septembrie 2016, 17:59
Postat de ion.ionescu pe 13 Septembrie 2016, 10:27

Adică o localitate belgiană...lovită de bombe la 1916 ?! Autorule, atât ai reuşit să scoţi din această întâmplare ? Normal, dacă faci articole din birou, cu copy paste...

Bre asa e, avioanele in primul razboi mondial au fost folosite mai mult pentru recunoastere, dar a existat si flota natista -vanatoare de bombardat. Articol bun cu informatii neverificate.

ion.ionescu
ion.ionescu  •  13 Septembrie 2016, 10:27

Adică o localitate belgiană...lovită de bombe la 1916 ?! Autorule, atât ai reuşit să scoţi din această întâmplare ? Normal, dacă faci articole din birou, cu copy paste...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează