INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CLAUDIU NICULESCU I-A ÎNNEBUNIT PE NEMŢI

"Klasse!"

Articol de - Publicat luni, 18 februarie 2008 00:00

Ex-dinamovistul a făcut senzaţie contra Stuttgartului cu "directele" sale, pe una transformînd-o în gol.

Trei meciuri în Bundesliga i-au fost de ajuns lui Claudiu Niculescu pentru a atrage atenţia asupra sa. Dacă în ianuarie, la transferul de la Dinamo la MSV Duisburg, jurnaliştii de la Bild îşi aduceau vag aminte de reuşitele lui "Claugol" în duelul cu Leverkusen (2-1), din grupele Cupei UEFA (2006-2007), acum nu mai au nici o îndoială: "MSV s-a ales cu un atacant de clasă".

Valoare dovedită atît la 1-2 cu Wolfsburg, etapa trecută, cînd a înscris un gol de senzaţie, cît şi sîmbătă, în confruntarea cu Stuttgartul lui Marica şi Sergiu Radu. Claudiu i-a cucerit pe suporteri şi l-a enervat rău de tot pe antrenorul campioanei, Veh, în special cu loviturile sale libere.

La cea dintîi, în prima repriză, doar capul unui fundaş advers a împiedicat balonul să se ducă sub "transversală". Dar pe a doua, imediat după reluare, a expediat-o peste zid, direct în vinclul din dreapta portarului Ulreich, pentru 1-2. "Klasse!", s-a entuziasmat Bild, "Ce rafinament!", a remarcat Tagesspiegel. Exact după acelaşi tipar, Claugol era cît pe ce să facă 3-2, numai că balonul expediat de el a muşcat bara.

CIFRE
3, adică "bine", este nota pe care i-a acordat-o cotidianul Bild lui Niculescu
256 de minute de joc în Bundesliga i-au fost de ajuns lui Claugol pentru două reuşite
5 au fost şuturile expediate spre poarta Stuttgartului de fostul dinamovist

La "şi alţii"
Dintre ceilalţi români prezenţi în meciul de la Duisburg, Marica, la Stuttgart, respectiv Tararache şi Filipescu, la gazde, nici unul nu s-a ridicat la nivelul lui Claudiu. Marica a fost mai activ în prima parte, după care, în minutul 69, antrenorul Veh l-a înlocuit. "Tara", la rîndu-i, a prins o zi extrem de slabă, în timp ce "Felipe" s-a remarcat prin faulturi. Arbitrul Rafati i-a tolerat durităţile înainte de a-i da un "galben", dar ulterior, de teama că va lua "roşu", antrenorul Rudi Bommer l-a înlocuit.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
 •  18 Februarie 2008, 10:45

am ramas si eu ca la dentist atunci cind am vazut cele trei lovituri libere. cu toate astea la nemti asa ceva nu ajunge. acolo trebuie si salahorie, si din alea ca ale lui filipescu-oase-rupe, iar nota 3 nu inseamna bine ci doar satisfacaret. bine este 2,5, foarte bine este 2, "klasse" vine de-abia de acolo in jos, ca asa au astia calificativele.

 •  18 Februarie 2008, 10:19

Sper sa il vedem pe cl.niculescu in lotul pt. Euro 2008,mai ales ca la lovituri libere e nr.1 in Romania... bv lui ,sper sa o tina tot asa...

 •  18 Februarie 2008, 01:35

BRAVO CLAUDIU!!!!! TINE-O TOT ASA DINAMO FOREVER

Vezi toate comentariile (3)
Comentează