INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANDERLECHT

L-a depășit pe Scifo » Mesaj pentru antrenor: "Lasă-l pe bancă pe Stanciu!"

Enzo Scifo, la 20 de ani, într-un duel cu Pițurcă în Ghencea, la returul semifinalei CCE: 3-0 pentru Steaua
Enzo Scifo, la 20 de ani, într-un duel cu Pițurcă în Ghencea, la returul semifinalei CCE: 3-0 pentru Steaua

Articol de - Publicat vineri, 28 octombrie 2016 00:00

Trei meciuri la rând, ca o durere de cap pentru Stanciu. Jucase slab, mult sub nivelul lui, fiind schimbat de fiecare dată fix după o oră. Și aceeași notă în presa flamandă: 4!

Jucătorii l-au vrut titular

Mulți analiști belgieni, foști fotbaliști cunoscuți, i-au cerut antrenorului violeților să-l lase pe bancă, pentru a se liniști și a elibera un strop presiunea extraordinară creată în jurul lui. "M-am gândit să-l țin rezervă, dar n-am făcut-o", recunoștea Rene Weiler după "turnirul" cu Bruges. Tehnicianul lui Anderlecht s-a sfătuit apoi cu jucătorii importanți ai echipei. A vrut să afle și părerea lor. Căpitanul Hanni i-a răspuns: "De ce să stea Nico pe bancă? E fotbalist de top. Și nu e obosit".

I-au scandat numele

Miercuri, în fața lui Mechelen, a fost din nou titular. Și nivelul său de joc a crescut. Colegii i-au fost aproape. "Am încercat să combin cât mai mult cu Stanciu", a declarat Hanni. Iar fanii l-au susținut și ei. "I-au scandat numele de mai multe ori", a remarcat Het

Nieuwsblad, care a comentat malițios: "După o oră, românul s-a speriat când a auzit vocea crainicului care anunța o schimbare. Era însă a lui Mechelen".

"De săptămâni nu mai evoluase atât de bine"

A jucat 90 de minute și a influențat decisiv partida. Înaintea pauzei, a provocat eliminarea lui Bjelica, fundașul stânga al oaspeților. Spre final, a obținut un penalty, și golul lui Tielemans a încheiat meciul. 2-0. "De săptămâni nu mai evoluase atât de bine", a scris Het Laatste Nieuws.

Dar nici acum n-a punctat. Și a rămas singurul playmaker faimos de la Anderlecht din ultimii 40 de ani care nu a marcat în primele 11 întâlniri în tricoul bruxellezilor. Scifo a înscris fix la al 11-lea său meci. Ulterior, Enzo a devenit o legendă a violeților. Și a adunat 46 de goluri în 194 de partide în campionat.

4 meciuridin 11 a fost Stanciu integralist la Anderlecht: două în campionat și câte unul în Europa League și Cupa Belgiei

"Încerc să-mi ridic nivelul de joc. Am alergat mult și am încercat să-mi ajut și colegii din apărare. Dar nu eu sunt important. Nu contează decât victoria echipei"
Nicolae Stanciu, mijlocaș Anderlecht

"Te simți bine când fanii îți strigă numele. Suporterii sunt minunați. Sprijinul lor ne dă curaj, încredere. Sunt mereu mulți la meciuri, și acasă, și în deplasare"
Nicolae Stanciu, mijlocaș Anderlecht

Teo, 5 meciuri la rând cu gol

Atacantul polonez Lukasz Teodorczyk e ca un automat la Anderlecht. Are 12 goluri în 16 meciuri în toate competițiile (8 reușite în ProLeague), punctând și în ultimele 5 partide. Miercuri, a înscris cu un șut din unghi, propulsând mingea sub transversală. Teo l-ar putea înlocui pe accidentatul Milik în atacul Poloniei la București, pe 11 noiembrie. Dacă forul de la Varșovia nu îl suspendă: vârful a băut în cantonamentul "naționalei", după 3-2 cu Danemarca.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (10)
brandremist
brandremist  •  29 Octombrie 2016, 17:40
Postat de redshow pe 28 Octombrie 2016, 10:46

Stanciu e jucator de moral. Or sa isi frece belgienii mainile de bucurie cand incepe sa- si dea drumul la joc. Pacat ca , judecand dupa tatuaje pare genul de jucator care nu va face fata faimei si banilor ( gen Mutu)

Nu îmi amintesc să fi văzut mulți jucători de fotbal, în Liga noastră, fără tatuaje. Chiar și tânărul luat de la UTA are niște aripi pe gât. Așa-i moda și-n afară. Nu tatuajele sunt problema lui, ci stăpânirea de sine. La interviuri e încrezător, chiar arogant, în amicaluri se descurcă bine, dar când e într-un meci cu miză mare și se pune presiune pe el, se pierde cu firea. Când va reuși să-și controleze nervii, atunci va juca bine. Între timp poate-și dă seama și antrenorul care-i poziția lui.

1205078192900086
Violeta Bujoreanu  •  29 Octombrie 2016, 09:48

Ce frumos erau aliniati.... discilpina nu gluma!!! Citez din unele cantece din galeria Rapidului...`Daca nu strigati, n-o sa mai mancati`.

radu876
radu876  •  28 Octombrie 2016, 12:33

scifo avea 17 ani cand a jucat acele 10 meciuri fara gol

Vezi toate comentariile (10)
Comentează