INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SERIE A

Echipa unui român e „revelația” startului de sezon în Serie A » Neînvinsă în primele 4 etape

Rareș Burnete / Sursă foto: Imago Images
Rareș Burnete / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 17 septembrie 2023 19:16 / Actualizat duminica, 17 septembrie 2023 20:22

Lecce, formația la care evoluează românul Rareș Burnete (19 ani), e marea „revelație” a startului de sezon din Serie A. Gruparea din regiunea Apulia ocupă locul al cincilea și e neînvinsă în primele patru etape. Duminică, Lecce a remizat „afară” cu Monza, 1-1. 

Pregătită de Roberto D'Aversa, omul care i-a antrenat pe Man și Mihăilă la Parma, Lecce a luat pe surprindere pe toată lumea în acest start de sezon. 

„Lupii” au două victorii și două remize în primele patru runde și se pot lăuda și cu o victorie de prestigiu în prima etapă, reușită în fața lui Lazio. Meci în care atacantul român Rareș Burnete a evoluat opt minute și a reușit un assist!.

Rareș Burnete, o singură apariție în actualul campionat

Au fost singurele minute bifate de Burnete în cele patru partide ale lui Lecce din startul de campionat. În rest, vârful de 19 ani a fost de fiecare dată rezervă neutilizată, cum s-a întâmplat și împotriva lui Monza

El venea după acțiunea naționalei de „tineret”, unde a prins 23 de minute în eșecul naționalei lui Pancu împotriva Albaniei, 2-3.

Burnete e din 2021 în curtea lui Lecce, iar în precedentele sezoane a evoluat pentru formația „Primavera” a lui Lecce. Anul trecut, „bestia” de 1.85 m. a fost golgeter la echipa care a câștigat campionatul de tineret al Italiei, cu 20 de goluri înscrise.

Burnete și alți trei români, campioni cu Lecce Primavera

Portarul Alexandru Borbei, fundașul Răzvan Pășcălău, mijlocașul Cătălin Vulturar și atacantul Rareș Burnete au câștigat în iunie campionatul rezervat echipelor U19, cea mai importantă competiție juvenilă din fotbalul italian, învingând în finală Fiorentina cu 1-0. Cu patru români în lot, echipa secundă a clubului a primit supranumele de „Lecce Romena”. 

Doar Burnete a bifat minute pentru Lecce în actuala ediție din Serie A. 

VIDEO Românii de la Lecce, campioni la Primavera!

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

VIDEO Radu Drăgușin i-a cucerit pe italieni: „Excepțional! L-a îmblânzit pe Osimhen, golgheterul campionatului”

VIDEO Șumudică, show în Turcia: „I don't have «baghet, magic baghet». Cine nu e pregătit rămâne afară!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează