INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Loţi la Bruges? » Campion în 2009 cu Standard, Boloni e curtat de o mare rivală flamandă

Boloni se aprinde mereu în timpul meciurilor, protestînd vehement la deciziile arbitrilor // Foto: Reuters
Boloni se aprinde mereu în timpul meciurilor, protestînd vehement la deciziile arbitrilor // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 07 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 06 noiembrie 2012 20:59

Antrenorul în vîrstă de 59 de ani, sub contract pînă în 2013 cu Al Khor (Qatar), l-ar putea înlocui pe Georges Leekens, demis duminică.

Un zvon circulă insistent printre jurnaliştii belgieni. FC Bruges, care tocmai s-a despărţit de Georges Leekens, îl are pe listă, printre favoriţi, pe Boloni. Acesta ar trebui să demisioneze însă de la clubul qatariot Al Khor. Are contract pînă vara viitoare.

Loţi (59 de ani), campion cu Standard Liege, unde a antrenat între 2008 şi 2010, a spus o dată: "Mi-ar plăcea să mă întorc în Belgia şi să fiu pe banca lui FC Bruges". O declaraţie ce a dat şi mai multă putere variantei cu Boloni tehnician la gruparea flamandă.

Şi îl mai leagă ceva de fanii negru-albaştrilor. Pe 14 decembrie 2008, cînd Standard a învins în meci direct cu 4-1 în deplasare, pe "Jan Breydel", Boloni a fost eliminat şi a urcat în tribună, chiar printre suporterii adversarilor. A fost fluierat, apoi l-au acceptat, după ce antrenorul a îmbrăţişat un susţinător al gazdelor, prinzîndu-şi la gît fularul lui Bruges.

1,2 milioane de euro este salariul lui Boloni la Al Khor

800 de mii de euro ar primi anual Loţi la FC Bruges

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
plischi
plischi  •  07 Noiembrie 2012, 07:37

ar fi chiar haioasa o rivalitate rednic-boloni, care ne-ar aminti de vechile batalii dinamo-steaua...

forumeer
forumeer  •  07 Noiembrie 2012, 03:09

Interesant, sper sa fie adevarat, iar Boloni sa accepte. Ar fi un duel demn de urmarit intre Club Brugge-ul lui Boloni si Standardul lui Rednic! Club Brugge e o echipa bunicica ce ajunge mereu in grupele competitiilor europene. Acum mai mult timp era chiar o formatie de temut in Europa.

svejk
svejk  •  07 Noiembrie 2012, 02:59

Stimabile nu mai da cu parul daca tot nu te pricepi se scrie si Bruges si Brugge. Bruges se scrie in franceza si in romana, iar Brugge in flamanda. Belgia este o tara bilingva, ambele denumiri sunt acceptate.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează