INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ŞAHTIOR - DINAMO KIEV, MÎINE, 19:00, DOLCE 1

Luce îi pune-n gardă! » Mircea Lucescu, în faţa derby-ului cu Dinamo Kiev: "Titlul e obligatoriu!"

Articol de - Publicat sambata, 03 august 2013 00:00 / Actualizat vineri, 02 august 2013 20:21

Antrenorul lui Şahtior anunţă: "Marii noştri rivali s-au întărit, au adus jucători buni, experimentaţi, vor să ne bată. Dar noi creştem tineri, progresăm în joc, cîştigăm trofee"


După 3 etape, Lucescu e deja pe locul 1. Chiar şi cu o echipă mult schimbată, fără Fernandinho, Mhitarian şi Raţ, esenţiali sezonul trecut, dar cu 6 brazilieni titulari, e pregătit să mai bată o dată pe Dinamo Kiev în derbyul Ucrainei.

- Încă o victorie în faţa Kievului?
- Stai, că nu e aşa uşor. Dinamo s-a schimbat mult, a făcut eforturi mari, şi-a adus jucători, toţi experimentaţi, înalţi, masivi, transferă ca să aibă imediat rezultate. Vrea să ne învingă, va fi supermotivată contra noastră.

"Ei sînt masivi. Noi, tehnici"
- Şahtior?
- Noi am luat tineri, mici de înălţime, foarte tehnici. O să le răspundem cu viteză, combinaţii, agresivitate, entuziasm. Ei sînt tari la faze fixe, noi sîntem buni la joc.

- Cît înseamnă plecările lui Fernandinho, Mhitarian şi Raţ?
- Înseamnă enorm. Şi să nu-l uităm pe Willian, al cărui transfer din iarnă se resimte de-abia acum. E o modificare completă şi la Şahtior. Dar obiectivele rămîn aceleaşi. Creştem puşti, progresăm în joc, cîştigăm trofee. Titlul e obligatoriu.

67 de milioane de euro a investit Şahtior în 5 jucători, exact cît a primit pentru Fernandinho (Man. City) şi Mhitarian (Dortmund)

"Tot ce cîştigăm reinvestim în echipă"
- Aţi transferat încă 3 brazilieni. Vine şi Bernard, pentru 25 de milioane?
- Îl aştept cît de curînd! Asta arată că fotbalul nu e o afacere pentru Ahmetov la Şahtior. Cu banii obţinuţi din transferuri a cumpărat alţi jucători!

"Sufletul meu e dat tinerilor"
- După transferul la Man. City, Fernandinho a spus că " Mircea Lucescu m-a învăţat tot".
- Ştie că investesc foarte mult în tineri, sufletul meu e dat tinerilor. Pentru că sînt deschişi, te ascultă, vor să înveţe. Pe cei mai în vîrstă e mai dificil să-i schimbi, ei pun antrenorii sub semnul întrebării.

Transferuri Şahtior
Nume Club Sumă
1. Bernard Atletico Mineiro 25*
2. Fred Internacional 15
3. Fernando Gremio 11
4. Wellington Nem Fluminense 9
5. Facundo Velez 7
* Sumele sînt exprimate în milioane de euro

20,8 ani este media de vîrstă a celor 5 fotbalişti transferaţi de Şahtior în această vară

11 brazilieni are Mircea Lucescu în lot la Doneţk: 8 mijlocaşi, 2 atacanţi şi un apărător

Transferuri Dinamo Kiev
Nume Club Sumă
1-2 Mbokani Anderlecht 11*
Belhanda Montpellier 11
3. Lens PSV Eindhoven 10
4. Dragovici FC Basel 9
5. Tremoulinas Bordeaux 6,5
* Sumele sînt exprimate în milioane de euro

47,5 milioane de euro a plătit Dinamo Kiev pentru cele 5 achiziţii din intersezon

24,8 ani este media de vîrstă a jucătorilor străini cumpăraţi de Kiev în vară

"Răzvan e în Ecuador"
Întrebat despre fiul lui, Mircea Lucescu a dezvăluit că "Răzvan e în Ecuador. A plecat pentru înmormîntarea fostului său atacant, Christian Benitez. E un moment dureros pentru el, e foarte trist". Antrenorul lui El Jaish (Qatar) a fost alături de soţia jucătorului în avionul care a transportat sicriul lui Benitez, decedat luni dimineaţă din cauza unei peritonite ce i-a provocat un stop cardiorespirator.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
tigruzzu
tigruzzu  •  03 August 2013, 02:33
Postat de tigruzzu pe 03 August 2013, 02:31

Din păcate, Bernard cred că va alege să dea curs unei oferte mai mici: de la FC Porto. Nasol, că eu țin și cu Sporting Lisabona... Și, na!, mă rog, și așa era greu cu FC Porto. FZR!

Cel puțin așa scrie presa de pe aici, ”O Jogo”, ”Record” și ”A Bola”...

tigruzzu
tigruzzu  •  03 August 2013, 02:31

Din păcate, Bernard cred că va alege să dea curs unei oferte mai mici: de la FC Porto. Nasol, că eu țin și cu Sporting Lisabona... Și, na!, mă rog, și așa era greu cu FC Porto. FZR!

dreamer123
dreamer123  •  03 August 2013, 02:09

nu are sanse kievul nici anul asta...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează