INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STUTTGART

Marea provocare » Antrenorul lui Stuttgart i-a fixat lui Alexandru Maxim normă de goluri din lovituri libere

Articol de - Publicat sambata, 02 august 2014 00:00 / Actualizat vineri, 01 august 2014 22:11

Un reporter Bild i-a testat pe cei doi specialişti ai şvabilor la faze fixe: ”Dacă Maxim şi Didavi şutează cum îşi propun, nu contează cine e în poartă: eu, Neuer sau o halbă. Mingea se va opri în aţe”


"Picioarele lui Maxim şi Didavi sînt armele secrete ale Stuttgartului". Nu e doar concluzia tabloidului Bild, ci şi a noului antrenor al şvabilor, Armin Veh. După ce românul a marcat de două ori pentru VfB din lovituri libere directe în amicalele acestei veri, iar colegul Didavi o dată, Veh le-a fixat normă: "Vreau de la voi cel puţin 20 de astfel de goluri sezonul viitor!".

Un reporter Bild, fost portar la vremea junioratului, i-a testat deunăzi pe cei doi specialişti ai Stuttgartului la faze fixe. El între buturi, ei la 20 de metri, cu zid în faţă. "Mi-a fost aproape imposibil să apăr ceva. Maxim execută «directele» cu mult efect peste zid. Nu-ţi rămîne decît să speri că balonul va trece cumva pe lîngă stîlpul porţii", a mărturisit, impresionat, jurnalistul.

Concluzia lui: "Dacă Maxim şi Didavi şutează cum îşi propun, nu contează cine se află în poartă: eu, Neuer sau o halbă de bere. Mingea se va opri în aţe".


"Loviturile libere trebuie exersate pînă devin un automatism. Eu îmi dau seama dacă am tras bine încă din momentul în care lovesc mingea"
Alexandru Maxim, mijlocaş Stuttgart

8 goluri şi 13 assisturi a bifat Maxim într-un sezon şi jumătate la Stuttgart. Nici un gol din lovitură liberă însă

4 reuşite, două din lovituri libere directe, are românul în amicalele şvabilor din intersezon

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
legoolas
legoolas  •  03 August 2014, 20:15
Postat de radookoo pe 02 August 2014, 14:21

Maxim are cel mai mare potential dintre jucatorii romani de azi,si si inteligenta fotbalistica pe masura,va ajunge departe,mai greu,dar va ajunge mai sus,nu m-as mira sa castige Liga Campionilor in jurul varstei de 30 de ani!

Asta odata si dupa parerea mea, a avut inspiratia sa aleaga Bundesliga, acolo unde contezi tu ca jucator, ca potential, nu ca in alte tari: Spania, Italia ...

radookoo
radookoo  •  02 August 2014, 14:21

Maxim are cel mai mare potential dintre jucatorii romani de azi,si si inteligenta fotbalistica pe masura,va ajunge departe,mai greu,dar va ajunge mai sus,nu m-as mira sa castige Liga Campionilor in jurul varstei de 30 de ani!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează