INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

Marica, operat de urgenţă! Ratează Ungaria? » Atacantul naţionalei ar putea sta şase săptămîni

Marica, o imagine a suferinţei. A doua accidentare importantă suferită în acest sezon la Schalke // Foto: Guliver/GettyImages
Marica, o imagine a suferinţei. A doua accidentare importantă suferită în acest sezon la Schalke // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 31 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 30 ianuarie 2013 22:13

Atacantul de 27 de ani începe azi tratamentul. În cazul în care recuperarea atinge termenul maxim îi mai rămîn 8 zile pînă la meciul cu maghiarii, din preliminariile CM 2014.

Fără Ciprian Marica împotriva Ungariei, pe 22 martie, şi probabil a Olandei, patru zile mai tîrziu?! E o ipoteză pe care selecţionerul Victor Piţurcă trebuie s-o ia foarte serios în calcul. Marţi după-amiază, atacantul a părăsit brusc antrenamentul lui Schalke: probleme la meniscul lateral al genunchiului drept.

Încă de la efectuarea rezonanţei magnetice a devenit limpede că intervenţia chirurgicală nu poate fi evitată. Şi ieri dimineaţă, la o clinică specializată din Augsburg, "tricolorul" era deja pe masa de operaţie a profesorului Ulrich Boenisch. Totul a decurs fără probleme, dar greul abia de acum începe.

Marica, 27 de ani, intră azi în programul de recuperare şi începe lupta cu timpul. Medicii estimează că el îşi va putea relua pregătirile în patru pînă la şase săptămîni. Dacă se ajunge la perioada maximă, îi rămîn practic 8 zile pînă la primul meci din "preliminarii" al anului, de la Budapesta. Interval de timp prea scurt pentru a se pune la punct cu pregătirea. Iar Piţurcă trebuie să ia în calcul alte variante.

Stabilizează articulaţia
Meniscul e un ţesut elastic ce acţionează ca absorbant al şocului dintre formaţiunile osoase superioare şi inferioare ale membrelor inferioare şi stabilizează articulatia, distribuind greutatea în mod egal asupra genunchiului. Fiecare genunchi are două meniscuri în forma literei C. Unul lateral, situat în porţiunea externă a genunchiului, altul medial, aflat în porţiunea internă.

555808-genunchiul.jpg

Vindecat de femeia-vraci
Marica suferise ultima accidentare serioasă în septembrie 2012, la meciul cu Andorra (4-0). O leziune la aductorii piciorului drept pe care a "rezolvat-o" în 4 zile, la clinica Marijanei Kovacevici din Serbia. Fizioterapeut de meserie, şcolită în SUA, aceasta foloseşte placentă umană şi de cal, bogată în celule stem, ce pot înlocui celelalte tipuri de ţesut: nervos, muscular, osos.

"Nu am veşti prea bune. O problemă cu meniscul mă va ţine departe de gazon o perioadă, sper eu cît mai scurtă. De joi încep recuperarea" (Ciprian Marica, atacant Schalke 04)

50 de zile mai sînt pînă la meciul din preliminariile CM 2014 cu Ungaria şi 54 pînă la returul cu Olanda

2 e numărul golurilor înscrise de Marica în acest sezon de Bundesliga, în 9 apariţii. Mai are 3 reuşite în Cupa Germaniei

2 milioane de euro anual cîştigă Marica la Schalke, conform acordului pe 2 ani scadent în vară

555823-accidentari.jpg

OPINIE de Aurelian Botezatu » Curat ghinion!

Leziunea la menisc a picat cum nu se poate mai rău pentru Marica. Şi nu doar din perspectiva "naţionalei". La Schalke, după un tur de campionat anemic, 7 apariţii/1 gol, tocmai prinsese primul unsprezece.

Susţinut de noul antrenor, Jens Keller, cu care a lucrat şi la Stuttgart, "tricolorul" a fost titularizat în atac şi a marcat un gol cu Hannover, în prima etapă a returului. Iar în următoarea, la Augsburg, Keller a modificat sistemul de joc pentru a-i face loc alături de senatorul de drept, Huntelaar, revenit după suspendare.

Altfel spus, Marica avea uşile deschise pentru a-i convinge pe şefi să-l păstreze încă un an, pînă-n 2014, conform unei clauze din contract pe care Schalke trebuie s-o activeze pînă pe 31 aprilie. Dar a venit această accidentare şi totul e acum în aer.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
giry
giry  •  31 Ianuarie 2013, 11:57

m.niculae,tucudean,grozav,avem selectioner gaseste el ceva

had3s89
had3s89  •  31 Ianuarie 2013, 10:08
Postat de iulybalog pe 31 Ianuarie 2013, 01:45

Nu joaca Marica? Super, in sfirsit o sa avem si noi o sansa sa cistigam!

fara marica suntem morti. cine vrei sa joace? stancu, rusescu? ma faci sa rad, trebuie viteza si tehnica, marica e de departe cel mai bun atacant. la nationala o baga mereu in poarta!

iulybalog
iulybalog  •  31 Ianuarie 2013, 01:45

Nu joaca Marica? Super, in sfirsit o sa avem si noi o sansa sa cistigam!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează