INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  NAŢIONALA

Marica spune că randamentul său la "naţională" a scăzut şi pentru că depinde de coechipieri: "N-avem încă echipa ideală"

Articol de , - Publicat duminica, 20 iunie 2010 00:00

Ciprian Marica spune că la lot a aflat că patronii din România tratează jucătorii ca pe sclavi.


- Ce "naţională" vor vedea suporterii în preliminariile Euro 2012?

- Răzvan Lucescu caută soluţii să formeze o echipă competitivă. Să sperăm că vom găsi formula cea mai potrivită şi vom duce România acolo unde îşi doresc fanii. Vom lupta să cîştigăm fiecare meci. 

- Crezi că Răzvan a vrut să vă motiveze cînd a zis că vă veţi lupta cu toată lumea din ţară?
- Răzvan e mai în temă. El e aici, resimte mai mult atacurile. Sînt oameni care au interese, ceea ce e normal pentru că fiecare preşedinte de club vrea să aibă cît mai mulţi jucători la lot şi să joace. Pînă la urmă, antrenorul decide şi răspunde!

- Faptul că fraţii Victor şi Ioan Becali încearcă să-l schimbe pe Răzvan cu Hagi vă afectează?
- N-am auzit asta! Am învăţat să respect părerea fiecăruia.

"Fără unii patroni se poate"
- Tot mai mulţi jucători de la lot spun că nu vor să mai audă de campionatul intern.
- Fotbaliştilor nu le mai face plăcere să mai joace în România pentru că nu sînt respectaţi şi sînt trataţi foarte urît. Ei muncesc pentru banii pe care-i cîştigă, mai bine sau mai puţin bine, dar respectul ar trebui să fie reciproc. Atît timp cît pretinzi respect, trebuie să oferi respect. Altfel, de aceea fac şi jucătorii ce fac!

- Poţi să detaliezi?
- Potrivit mentalităţii din România, patronii tratează  jucătorii ca nişte sclavi sau subordonaţi. După părerea mea, e prea mult, unii fără alţi n-ar exista. Mai mult, fără un anume patron se poate, ar exista altul, pe cînd jucătorul pleacă în altă parte şi n-ar avea nici o problemă. Şi, de de cele mai multe ori e mai greu să-l înlocuieşti. 

- Tu ai avut astfel de probleme cît ai jucat la Dinamo?
- Nu, am plecat prea de mic din ţară. Am însă prieteni la Dinamo şi la lot care îmi povestesc cum sînt trataţi la cluburile din România.

"Nu reuşeşte nimeni de unul singur!"
- S-a schimbat stilul de joc fără Mutu?
- Stilul de joc s-a schimbat de cînd a plecat nea Piţi. Răzvan încearcă altă tactică.

- Fără Mutu, şi randamentul tău parcă a mai scăzut.
- Echipa naţională nu găseşte formula ideală, asta e clar. Iar un atacant nu poate să joace de unul singur. Oricît de bun ar fi, el are nevoie de ajutorul echipei. Dacă angrenajul nu merge, nici atacantul nu prea are cum să marcheze.

2 este numărul golurilor marcate de Marica în 9 partide în care a evoluat preliminariile CM 2010, cînd România s-a clasat a 5-a în grupă, doar înaintea feroezilor

"Răzvan îşi aranjează lucrurile cum crede de cuviinţă, însă eu cred că Adrian Mutu e un jucător care ar fi meritat să fie la echipa naţională!"
CIPRIAN MARICA

"Dacă aş şti care au fost cauzele decăderii de după Euro 2008, poate acum eram la Mondiale. Probabil lipsa de motivaţie, dar nu cred!"
CIPRIAN MARICA

"Va fi un duel interesant între Dinamo, cu Andone, şi Steaua, cu Piţurcă. Nu mare ar fi mirarea însă dacă Vaslui ar lua titlul cu Lopez Caro"  
CIPRIAN MARICA

"Cristi Tănase a demonstrat, la un moment dat, că e jucător de naţională, sper să şi confirme"
CIPRIAN MARICA

"Am încredere în Lobonţ, ştiu că e un portar de valoare"
CIPRIAN MARICA

Suferă de pubalgie
Absenţa lui Marica la ultima acţiune a "naţionalei", turneul de trei meciuri amicale din Ucraina şi Austria, a fost provocată de o pubalgie. Jucătorul lui Stuttfgart  mărturiseşte: "Mă sîcîie problema asta de 7-8 luni. Am avut o vacanţă destul de lungă şi nu sînt refăcut complet. Mai resimt dureri. Fac injecţi, tratament. Nu iau în calcul operaţia pentru că implică multe complicaţii"

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
dorins
dorins  •  20 Iunie 2010, 02:58

sincer, marica este un fotbalist de divizia A ca valoare, nu mai mult. impresarii lui incearca sa-l umfle mai mare decat este.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează