INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  HERTHA BERLIN

Max Nicu era să ia bătaie de la un coechipier

Max Nicu, Nicu, Romania
Max Nicu, Nicu, Romania

Articol de - Publicat marti, 27 aprilie 2010 00:00

Nicu l-a scos din sărite pe portarul Herthei, Drobny, după ce s-a aşezat pe locul soţiei acestuia în tribună şi n-a vrut să-l elibereze

Maximilian Nicu merge din rău în mai rău. Ca şi cum nu era de ajuns că în ultimul timp nu mai prinde nici banca de rezerve la ultima clasată Hertha, acum are probleme şi cu colegii de echipă. Mai precis cu portarul Jaroslav Drobny, care la antrenamentul de duminică l-a ameninţat chiar cu bătaia!

Potrivit cotidianului Bild, scînteia scandalului s-a aprins, de fapt,  o zi mai devreme, la meciul de campionat cu Schalke 04 (0-1). Neconvocat de antrenorul Friedhelm Funkel, Nicu, 27 de ani, s-a dus în tribuna VIP şi s-a aşezat pe un fotoliu găsit liber. Era al nevestei goalkeeperului ceh, Katerina, care a întîrziat  şi a pierdut debutul partidei.

Cînd doamna Drobny şi-a făcut apariţia, revendicînd locul, surpriză mare! Românul a îngroşat obrazul şi n-a vrut să se ridice. Nimic nu l-a putut convinge să i-l cedeze. Katerina i-a taxat lipsa de cavalerism plîngîndu-se soţului, acasă, şi de aici tot circul de duminică. 

Drobny era deja "capsat"
Nu că asta ar fi o scuză pentru Max Nicu. Dar pe Drobny îl lăsaseră de mult nervii cînd a dat cu ochii de el. Imediat după 0-1 cu Schalke, rezultat ce aproape a parafat retrogradarea echipei, portarul ceh i-a pus la zid pe toţi: conducători, antrenori, coechipieri. De altfel, el a şi fost amendat cu 5.000 de euro.  

ASCENSIUNEA ŞI DECĂDEREA LUI NICU
14 februarie 2009
Max Nicu devine lider cu Hertha în Bundesliga după 2-1 cu Bayern. La finalul sezonului, berlinezii aveau să termine pe locul 3

17 martie 2009
Nicu primeşte cetăţenia română şi e convocat de selecţionerul Victor Piţurcă pentru "dubla" cu Serbia (2-3) şi cu Austria (1-2). Va debuta pe 1 aprilie, la Viena

23 aprilie 2010
Max nu mai are loc nici pe bancă la Hertha, care pierde cu Schalke (0-1) şi e ca şi retrogradată. A fost al 5-lea meci consecutiv pe care românul l-a văzut din tribună

Un an de coşmar
Incidentul al cărui protagonist a fost Max Nicu în week-end vine pe fondul tensiunii nemaipomenite care domneşte pe acest final de campionat la Hertha. Pentru mijlocaşul român, iminenta retrogradare a echipei e doar vîrful unui aisberg. Spre deosebire de sezonul trecut, cînd a jucat la titlu şi a debutat în "naţionala" României, acum a adunat o sumedenie de frustrări. La începutul anului i-a dat bătăi de cap spatele, cauză din care a şi pierdut startul returului. Înlocuirea antrenorului Favre, omul care l-a pus cel mai bine în valoare, a fost o altă lovitură. Pe succesorul acestuia, Friedhelm Funkel, n-a reuşit să-l convingă, a ajuns rapid pe bancă şi de acolo în tribună. Iar curînd va evolua din nou în liga a doua, pe care credea că a lăsat-o definitiv în urmă în 2008, cînd Hertha îl transferase de la SV Wehen.

2008-2009
28 de meciuri (două goluri) a bifat Max Nicu în Bundesliga în stagiunea 2008-2009

3,72, adică "bine", a fost media notelor sale în Kicker sportmagazin

2009-2010
15 partide (un gol) a jucat Max Nicu pînă acum în acest sezon din Bundesliga

4,75, adică "foarte slab", e media notelor sale în Kicker sportmagazin

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (5)
 •  27 Aprilie 2010, 09:27

Si inca ceva: daca era titular, era jos in teren si nu avea cum sa ocupe fotoliul doamnei Dobny! Nu? Dar se pune intrebarea: cum/ necum l-au "crescut", daca NU se scoala cand vine o DOAMNA, fie si numai de fotbalist...Pai si ciobanul, coborat din varf de munte (pana si Fecala-jiji), s-ar fi sculat sa faca loc unei doamne- sa zicem in tramvai... FOOOAAARTE ciudata treaba...s-or fi ars niste sigurante...deh! lupta contra retrogradarii. Cine stie.

 •  27 Aprilie 2010, 09:07

Vlad, pai "amprenta"/ NE-"amprenta" pusa pe el de mioritici... El totusi a fost "crescut" de parinti (cam 26 de ani) acolo in Grmany. Si nu cred ca parintii l-au "crescut" in "spiritul" dela noi din Romania. Cam asa glasuiau antrecut prin martie toate ziarele, televiziunile. Sti tu tam-tamul cu juramantul la ambasada din Berlin..

 •  27 Aprilie 2010, 08:35

Cluj,pai ce sa se intample,a fost convocat la nationala Romaniei,ne-am pus noi "amprenta" pe el.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează