INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

Maxim de la minim!? » ”Tricolorul” a fost prezentat la Stuttgart, dar drumul lui spre Bundesliga ar începe de la echipa a doua

Maxim bate palma cu managerul șvabilor, Fredi Bobici // Foto: Bild - Stuttgart +1   FOTO
Maxim bate palma cu managerul șvabilor, Fredi Bobici // Foto: Bild - Stuttgart

Articol de - Publicat vineri, 01 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 31 ianuarie 2013 20:50

Clubul plănuieşte o integrare pe termen lung a fostului mijlocaş de la Panduri, 22 de ani, şi intenţionează să-l ”rodeze” mai întîi la formaţia din liga a 3-a.

Alexandru Maxim s-a întors aseară în cantonamentul echipei naţionale de la Estepona. Fericit. La capătul unui veritabil maraton, demarat joi, cu 5 ore de vizită medicală, şi încheiat ieri la prînz, cu prezentarea oficială, mijlocaşul de 22 de ani a devenit jucătorul Stuttgartului pînă-n 2017. Greul însă de-abia acum începe.

Potrivit unor surse apropiate clubului, antrenorul Bruno Labbadia îi pregăteşte o integrare pe termen lung. Iar pe 7 februarie, cînd va reveni la Stuttgart, după amicalul cu Australia, românul ar urma să fie trimis la echipa secundă, din liga a 3-a.

Acolo îşi va face "ucenicia", cum se spune, înainte de a fi inclus în programul primei echipe. Conducerea a luat în calcul faptul că Maxim n-a efectuat pregătirea de iarnă cu VfB şi, fiind şi un jucător foarte tînăr, e mai potrivit ca adaptarea lui la rigorile Bundesligii să se facă treptat, fără presiune. La fel a procedat Stuttgartul şi cu o altă recentă achiziţie, Federico Macheda, luat de la Manchester United.

"Dacă Maxim va fi trimis la echipa a doua, probabil că va petrece acolo o perioadă scurtă. O etapă, două, nu mai mult" (Jens Nagler, specialistul Bild pe VfB Stuttgart)

"Luîndu-l pe Maxim am cîştigat un jucător tehnic şi bine şcolit, ce poate juca pe mai multe posturi în linia mediană. Poate creşte foarte mult" ( Fredi Bobici, manager VfB Stuttgart)

"Sper ca Maxim să reuşească la Stuttgart. E un jucător tînăr, trebuie avută răbdare cu el. Dacă VfB va şti să-l şlefuiască va cîştiga un jucător pe termen lung" (Ciprian Marica, atacant Schalke 04)

"Cei de la Stuttgart au mari aşteptări de la mine. Ştiau toate poziţiile pe care am jucat. Chiar mi-au arătat imagini cu mine. Două ore am vorbit cu antrenorul Labbadia" (Alexandru Maxim, mijlocaş VfB Stuttgart)

4 ani şi jumătate, pînă-n 2017, e durata contractului lui Maxim la şvabi

240.000 de euro anual, plus premii, e salariul "tricolorului" la VfB

1,5 milioane euro va încasa Pandurii Tg. Jiu pentru Maxim de la Stuttgart

OPINIE de Aurelian Botezatu » Moştenire grea

Sătmăreanu II, Răduciou, Ganea, Sergiu Radu, Marica. Toţi au trecut pe la Stuttgart înaintea lui Alex Maxim. Dar, poate cu excepţia primului, nici unul n-a convins cu adevărat la şvabi.

Cei mai longevivi, "Ganezul" şi Marica au ieşit în faţă mai degrabă prin conflictele cu antrenorii, ultimului fiindu-i reziliat contractul, în 2011, din cauza unui diferend cu Labbadia. Acelaşi Labbadia care acum şi-a dat girul pentru achiziţionarea lui Maxim!

Dacă tehnicianul n-a ţinut cont în luarea deciziei de experienţele anterioare ale clubului cu români, suporterii o vor face. Garantat! În cazul în care mijlocaşul se va integra repede şi va da satisfacţie, îi vor ridica statuie la Stuttgart. Altfel, pe forumuri, el va fi expediat rapid la capitolul "alţi bani aruncaţi pe fereastră".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (53)
thumbzilla
thumbzilla  •  26 Februarie 2013, 00:22
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

si orice om isi doreste sa fie orice,numai olean nu :))

hofer
hofer  •  01 Februarie 2013, 22:47

Hahaha, in ziarul Bild se spune ca 1,2 milionen este salariul anual.

ndanio
ndanio  •  01 Februarie 2013, 17:57

Mare transfer. Direct in liga a 3-a germana. Super... Sa speram ca nu urmeaza un imprumut la Magdeburg. Groaznica combinatie pentru baieti ca Maxim, care viseaza cai verzi pe pereti. Sper sa nu calce pe urmele lui Sanmartean.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează
Close