INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

Mircea Lucescu a luat şi Cupa: 2-0 cu Dinamo Kiev » Samba do Şahtior

Mircea Lucescu sărbătoreşte al doilea event de cînd a preluat Şahtiorul Foto: Agerpres
Mircea Lucescu sărbătoreşte al doilea event de cînd a preluat Şahtiorul Foto: Agerpres

Articol de - Publicat joi, 26 mai 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 25 mai 2011 22:57

Brazilienii Eduardo şi Luiz Adriano au marcat golurile ”minerilor” într-o repriză secundă incendiară. Ambele echipe au terminat în inferioritate

Un sezon 2010-2011 de excepţie merita un final pe măsură. Iar Mircea Lucescu l-a avut. După o prezenţă în premieră în "sferturile" Ligii şi titlul de campion, tehnicianul român şi-a adjudecat aseară cu Şahtior şi Cupa Ucrainei: 2-0 în finala cu marea rivală Dinamo Kiev.

Triumful s-a conturat însă destul de greu. Joc confuz, puţine faze de poartă, ocazii şi mai puţine. Aşa a arătat prima repriză a finalei. Şahtior a fost vizibil pusă în dificultate de apărarea atentă şi bine organizată a dinamoviştilor. Iar sclipirile brazilienilor săi, Fernandinho, Jadson, Eduardo, Willian şi Adriano, s-au lăsat aşteptate. Primul şut pe poartă al partidei a venit abia în minutul 19, opera lui Gusev, iar cea dintîi ocazie i-a aparţinut lui Şevcenko: lovitură de cap, din 10 metri, parată de Piatov (22). Abia înaintea pauzei s-au văzut şi oamenii lui Mircea Lucescu periculos în faţa porţii adverse, la voleul lui Willian, boxat de Şovkovski.

Deşi nemulţumit, "Luce" n-a mutat la pauză. Dar oamenii săi au ieşit complet schimbaţi de la cabine. Uşor, uşor, Şahtior şi-a luat viteză, combinaţiile au căpătat contur, iar golul a venit logic: centrare Srna, Luiz Adriano a întors pentru Eduardo şi braziliano-croatul a reluat la colţul lung: 0-1. Era minutul 64. Cale liberă spre al doilea trofeu al sezonului? Încă nu, fiindcă "minerii" şi-au făcut singuri viaţa grea. Eduardo, care mai avea un "galben", a nesocotit o decizie a arbitrului şi l-a încasat şi pe-al doilea: eliminare!

Finalul? Incendiar. Milevski a fost la un pas de 1-1 (bară), iar cîteva secunde mai tîrziu s-a făcut într-adevăr egalitate, dar la numărul de jucători din teren, prin eliminarea lui Betao. Şoc în tabăra lui Dinamo, speculat prompt de Luiz Adriano: 2-0. Şi aşa s-a terminat.

Raţ, pe bancă
Mircea Lucescu a rămas fidel trendului adoptat în ultimele etape ale campionatului şi nu l-a titularizat pe Răzvan Raţ. Mai rău, nici în timpul partidei nu l-a băgat în seamă, astfel că "tricolorului" nu i-a rămas decît să le ţină pumnii colegilor de pe bancă.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează