INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

Mircea Lucescu descrie "şcoala braziliană formată la Şahtior": "Vreau mintea voastră, nu picioarele!"

Mircea Lucescu şi-a amintit şi de propria carieră de jucător:
Mircea Lucescu şi-a amintit şi de propria carieră de jucător: "Eram tehnic, atras de careu. Era ceva de brazilian în stilul meu" // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 01 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 30 aprilie 2013 21:43

Antrenorul dezvăluie cum i-a transformat pe jucătorii carioca: "Am apelat la inteligenţa lor, dar niciodată nu le-am afectat personalitatea".

Mircea Lucescu, 67 de ani, a acordat recent un interviu revistei France Football, în care vorbeşte despre magnetul pentru Brazilia şi pentru jucătorii carioca. "Am descoperit această ţară în anii '60-'70. Am stat chiar o lună la un turneu cu echipa naţională. Şi am fost atras de tot ce înseamnă Brazilia".

Iar o dată ajuns la Şahtior, în 2004, a mizat totul pe filiera braziliană: "O piaţă inepuizabilă, plină de mari talente. Am construit jocul la Doneţk în jurul lor. Împreună cu ei am creat cea mai bună echipă din estul Europei, sîntem brazilienii continentului". Care este ţinta lui Lucescu: "Să controlăm meciul, să păstrăm mingea şi să provocăm ocaziile de gol. Sînt foarte mîndru de ce am realizat aici".

Cum i-a transformat pe sud-americani? "I-am luat de tineri, i-am învăţat, i-am ajutat să crească, să gîndească profesionist, am apelat la inteligenţa lor, dar niciodată nu le-am afectat personalitatea. Le-am cerut: «Am nevoie de mintea voastră, nu de picioare!». Ceea ce se întîmplă în iarbă e consecinţa muncii invizibile. Am construit folosind fiecare ingredient cu o acurateţe maximă. Ca în farmacie".

"Am descoperit esenţa fiecărui brazilian: fotbal, samba, plajă şi sex. Viaţa lor gravitează în jurul acestor lucruri" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
romeverest
romeverest  •  01 Mai 2013, 12:06

De unde pana unde Sahtior este cea mai buna echipa din estul Europei.....numai mintea lui Lucescu ne poate spune !!!! Singura realizare notabila a acestei echipe este castigarea Cupei Uefa !! Lucescu uita, poate intentionat, ca mai exista o echipa din estul Europei, respectiv Zenit Sankt Petesburg, cu care Lucescu a avut mari probleme in grupele Champions Legue, care in 2007/2008 a castigat Cupa Uefa si Super Cupa Uefa !!!!

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  01 Mai 2013, 08:28

Mai bine erati nemtii estului ...ca acestia joaca finala ...

luciano86
luciano86  •  01 Mai 2013, 03:07

si religie... :))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează