INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ŞAHTIOR

Mircea Lucescu: "Momentele ca jucător sînt unice. Cînd eşti antrenor nici nu mai poţi să te bucuri"

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 decembrie 2010 00:00

Mircea Lucescu, antrenorul Şahtiorului, a explicat la GSP TV ascensiunea echipei sale pe plan naţional, dar şi internaţional.

"Trebuie să cunoşti foarte bine ce poate să îţi ofere sportul. Trebuie să te gîndeşti la ambele feţe ale monedei. Mulţi nu iau în considerare înfrîngerea, nu sînt pregătiţi să şi piardă. Eu cred că Şahtior e considerată echipa cu cea mai spectaculoasă schimbare la faţă din fotbalul internaţional. A fost o răsturnare de valori în Ucraina.

Pînă acum şase ani, Dinamo Kiev cîştiga tot, dar acum s-a răsturnat acest raport, chiar şi cel al suporterilor. Toate astea arată că tot ce s-a făcut aici a fost bine gîndit, am făcut mulţi paşi înainte", a spus Mircea Lucescu la GSP TV.

"Ca anrenor nu mai ai puterea să te bucuri"
Acesta a vorbit şi despre diferenţa dintre satisfacţiile ca antrenor şi ca jucător: "Nimic nu poate egala satisfacţiile obţinute ca jucător. Nici măcar atunci cînd eşti antrenor. Ca jucător, sînt momente unice. Desigur, te bucuri, dar atunci cînd vine succesul, vine o relaxare totală. Nu mai poţi nici să te bucuri. Ca jucător îţi vine să faci şi tumbe.

Fotbalul este frumos pentru că nu se repetă, mereu e diferit. Trebuie să iei decizii la fiecare secundă. Cel mai greu moment e atunci cînd trebuie să te laşi. Din fericire pentru mine, eu trei ani am fost antrenor-jucător, aşa că mă obişnuisem deja"

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (13)
ucluj2011
ucluj2011  •  01 Ianuarie 2011, 08:52

Mircea Lucescu , cu siguranta cel mai bun antrenor romin de la Stefan Covaci incoace. Forza U

diss
diss  •  01 Ianuarie 2011, 07:25

D-le Lucescu1 "La multi ani!". Pentru ca nu va mai puteti bucura de nimic si in special de victoriile fotbalistice imi permit sa va dau cateva sfaturi: 1.Uitai de rivaliatatea cu Steaua! E simplu :Steaua are performante mult mai mari ca Dinamo! 2.Lasati-l pe Razvanel sa se descurce singur! Are 40 de ani si o "contributie" insemnata la "ascensiunea" fotbalului romanesc! 3.Acceptati ca si alti antrenori stiu tot atat de mult ca dvs. Aplicati 50% din astea si ve-t

vasilescumarian78
vasilescumarian78  •  31 Decembrie 2010, 19:53

nea mircea, ce bine ar fi sa revii la noi. cata nevoie avem de tine

Vezi toate comentariile (13)
Comentează