INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

Drumurile făcute din cauza războiului din Ucraina au lăsat urme în cazul lui Mircea Lucescu: „M-am trezit cu probleme de șold, de genunchi”

Mircea Lucescu (77 de ani) a vorbit despre dificultățile întâmpinate la Dinamo Kiev din momentul declanșării invaziei Rusiei în Ucraina.
Mircea Lucescu (77 de ani) a vorbit despre dificultățile întâmpinate la Dinamo Kiev din momentul declanșării invaziei Rusiei în Ucraina.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 decembrie 2022 18:51 / Actualizat miercuri, 28 decembrie 2022 21:30

Mircea Lucescu (77 de ani) a vorbit despre dificultățile întâmpinate la Dinamo Kiev din momentul declanșării invaziei Rusiei în Ucraina. 

Luna februarie a anului 2022 a adus un război teribil pe teritoriul Ucrainei. Mircea Lucescu a fost prins de evenimente la Kiev, antrenând-o pe campioana Dinamo. „Il Luce” spune că nu s-a temut nicio clipă, dar că drumurile efectuate în condiții dificile au lăsat urme. 

Mircea Lucescu, la finalul unui 2022 de coșmar

„A fost destul de bine în pregătire. Am fost în Elveția, am continuat acolo cu meciurile pentru pace. Am revenit și nu am avut unde să ne ducem. Am găsit un loc la Lvov, am început pregătirea pentru preliminariile Champions League. Am fost tot timpul pe drum, numai în autocar.

Nu am suportat prea bine toate drumurile. M-am trezit cu ușoare probleme de șold, de genunchi. E greu, eu am suportat mai greu. Pentru jucători e mai ușor, sunt mai tineri. Dar a trebuit să o facem.

Fotbalul ajută mult. Dacă s-ar fi oprit, ar fi fost și mai grea situația. Sigur, oamenii au probleme mult mai grave, dar îi mai ajută să uite. Toate meciurile sunt transmise la televizor. De asta se și joacă în zile diferite, pentru a da posibilitatea telespectatorilor să vadă mai multe meciuri.

Alarma ne anunță uneori trebuie să întrerupem jocul sau antrenamentul. Foarte greu, foarte dificil de jucat în aceste condiții. Am jucat și fără public, o situație anormală. Suporterii sunt cei care dau ritmul partidelor. Angajamentul jucătorilor depinde în mare măsură de sprijinul lor”, a spus Mircea Lucescu la „Fotbal Club” de la Digi Sport. 

Dinamo Kiev a avut și șansa că în ultimii ani a câștigat aproape 100 de milioane de euro doar din participarea în cupele europene. A putut să își acopere toate cheltuielile legate de fotbal. Celelalte echipe au conducători cu posibilități. Sunt plătiți. În perioada de întrerupere au primit 60% din salarii
- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

VIDEO. Cum a iertat Mircea Lucescu o vedetă de la Șahtior Donețk: „99% din antrenori ar fi făcut mai rău”

FCSB - Barcelona la București? Se pregătește un nou turneu de senzație
TURNEU
FCSB - Barcelona la București? Se pregătește un nou turneu de senzație

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Antrenorul unei formații legendare din Europa propune schimbări revoluționare de regulament: „Am fost mereu în favoarea progresului”

Ronaldo caută angajați pentru vila de 30.000.000 € » Ce salarii vor avea majordomul și bucătarul lui Cristiano

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (6)
costeltudor
costeltudor  •  29 Decembrie 2022, 18:22

Mare maestre , goana după bani NU duce la nimic bun !!!

danut.petnaise
danut.petnaise  •  29 Decembrie 2022, 17:50

Nea Mirciulică, nu de la drumuri te doare șalele, ci de la vârstă. Ai totuși 80 de ani.

MIRCEAVULCANESCU
MIRCEAVULCANESCU  •  29 Decembrie 2022, 08:40

Sunt multe exagerări vis a vis de Lucescu. el are o educație cit de cit onesta faceta pe cind tot primea grade la clubul Dinamo. La fel ca și Cornel FInul băgat pe la Drept etc. Toate bune și la locul lor. Mi-am dat seama însă pe parcurs cine este acest Lucescu. Zgârcit un om care nu ca ar fi cumpătat dar extrem de zgârcit ce și-a lăsat clubul sa moara plus atitea și atitea. Pai acum citiva ani raspndea unui jurnalist chiar de la GSP. RO. dacă va antrena națională României - era în timpul alegerilor de la FRF cistigate de Burleanu în dauna lui LUpescu etc. A spus ca este batrin ca .... ca... la nici o saptamina pleca la turci sa ii antreneze. Cum vine asta? Îmi aduc aminte și de cele ce spunea Craciunescu la Fotbal Club Tv considerind ca LUcescu ar fi face bine și de moral sa isi încheie cariera la națională României. NU s-a intimplat așa. Apoi a plecat după ce a fost făcut varza de jurnaliștii turci care mergeau la conferințele de presa cu Lucescu doar 2 minute pentru ca a gafat a promis a fost plătit și nu și-a onorat cele promise. A plecat unde altundeva decit tot prin zona pe la UCraineni pentru banii multi primiți de la niște amatori. Pai întreb și eu oare citi antrenori din România nu ar face fata pe acolo pe unde a fost distinsul dacă ai șef de club proprietar ce arunca cu banii în stingă și în dreapta? Iti aduce ce jucatori vrei nu? Olaroiu la fel plus Răzvan Lucescu care nu vor antrena în țară niciodată> NU vor face fata pentru ca nu sunt bani. SI banul ii fac

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close