INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ŞAHTIOR

Mircea Lucescu visează la o vedetă de Mondial pentru Şahtior: Robinho sau Suarez!

Articol de - Publicat joi, 15 iulie 2010 00:00

Antrenorul român are nevoie de un atacant de top pentru a ajunge în "optimile" Ligii şi patronul Ahmetov a făcut deja o ofertă de 25 de milioane de euro pentru brazilianul lui City.

A cîştigat tot ceea era posibil în Ucraina şi a cucerit Cupa UEFA. Mircea Lucescu mai are un singur obiectiv cu Şahtior. Să treacă, în premieră, şi de grupele Champions League. Pentru a-şi îndeplini visul şi a se lupta cu greii Europei, îi trebuie însă un atacant de clasă. Antrenorul român şi-a conturat deja două ţinte, care au ajuns şi-n atenţia lui Rinat Ahmetov.

"Avem nevoie de un jucător de top şi îmi plac gusturile fanilor, care îi vor pe Robinho şi pe Suarez. Pe tema asta am şi început discuţiile cu Lucescu. Imediat ce îmi va cere, o să facem o achiziţie, însă aştept să văd planul de bătaie. Ţintim foarte sus", confirmă patronul.

Miliardarul ucrainean a trecut imediat la fapte. Conform tabloidului "Daily Mail", Şahtior a trimis luni o ofertă oficială de 25 de milioane de euro lui Manchester City pentru Robinho. Brazilianul de 26 de ani trebuie să revină în Anglia după împrumutul la Santos doar pentru a-şi căuta o nouă destinaţie, neavînd loc în echipa lui Roberto Mancini nici în sezonul viitor.

Dacă va eşua pe pista Robinho, Şahtior se va orienta spre Luis Suarez. Uruguayanul de 23 de ani, remarcat la recentul Mondial, ar vrea să plece de la Ajax şi provocarea de a juca în Ligă ar fi un atu important pentru echipa din Doneţk în lupta cu cluburile din Anglia.

42,5 milioane de euro a costat transferul lui Robinho de la Real Madrid la Manchester City, cea mai scumpă mutare din Anglia în vara lui 2008

Două goluri la Mondial
Robinho a reuşit să înscrie de două ori în Africa de Sud, în "optimea" cu Chile (3-0) şi în "sfertul" cu Olanda (1-2). Atacantul brazilian a fost principalul realizator al lui Manchester City în primul sezon, cu 14 goluri, dar a pierdut echipa după o accidentare de 3 luni, plecînd în ianuarie din cauza neînţelegerilor cu italianul Mancini. Şi-a revenit la Santos, pentru care a marcat 19 goluri în 17 meciuri, convingîndu-l astfel pe Carlos Dunga să-l ia la Mondiale.

Cîştigă 8,9 milioane!
Un obstacol important în realizarea transferului ar putea fi salariul lui Robinho. La City, brazilianul cîştigă 171.000 de euro săptămînal, adică 8,9 milioane pe an. Tocmai din motive financiare nu a mai rămas la Santos, care i-a achitat cu mari întîrzieri procentul convenit din salariu. Şahtior nu-i poate da aceşti bani şi dacă jucătorul acceptă să vină, dar nu-şi scade pretenţiile, n-are decît soluţia împrumutului şi a împărţirii contractului cu cei de la Man. City.

Salvator cu Ghana
Luis Suarez a continuat la Mondial sezonul extraordinar de la Ajax, pentru care a dat 49 de goluri în toate competiţiile, fiind ales cel mai bun jucător în Eredivisie. Gol cu Mexic în grupe, apoi "dublă" cu Coreea de Sud în "optimi" (2-1) şi henţul de pe linia porţii cu Ghana, din ultimele secunde ale prelungirilor, cu care la 1-1 şi-a salvat echipa, intrînd în istoria CM pentru "Mîna lui Dumnezeu şi a Fecioarei Maria". A luat "roşu", ratînd semifinala cu Olanda.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
pele_brazilia
pele_brazilia  •  15 Iulie 2010, 03:03

stie batranu ce face ca are bani patronu

666piturca
666piturca  •  15 Iulie 2010, 02:31

Saracu' Il Muxe... Auzi una, Robinho! Auzi doua, Suarez!!! Iar delieaza tataie...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează