INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA

Moldo explică motivele eșecului cu Auxerre: "Nu pot să fac ceea ce vreau"

Viorel Moldovan, agitat, la antrenamentul lui Auxerre
Viorel Moldovan, agitat, la antrenamentul lui Auxerre

Articol de - Publicat sambata, 24 septembrie 2016 00:00

L'Equipe susține că există deja tensiune între Moldovan și președintele lui Auxerre. Antrenorul explică: "Am cerut anumiți jucători. Mi s-a spus că nu sunt bani". E aproape de retrogradare!

E tot mai rău pentru Viorel Moldovan la Auxerre. Locul 17, chiar deasupra zonei retrogradării, cu o singură victorie și 4 înfrângeri după opt etape.

"Mă adaptez. Mă agăț!"

Antrenorul, 44 de ani, aterizat vara trecută la un club afectat de problemele financiare, cu buget mic și obligat să vândă cei mai buni jucători, încearcă să compună un puzzle fără a avea toate piesele potrivite.

"I-au plecat 14 fotbaliști și i-au venit opt. De aceea, și această tensiune în relația cu președintele Guy Cotret", dezvăluie L'Equipe. Moldo are o explicație: "Am cerut un anumit profil, pe care nu-l aveam aici, în lot. Mi s-a spus că nu sunt bani, așa că a trebuit să mă adaptez. Mă agăț, cum fac și băieții. N-am nimic să le reproșez. Sunt sigur că dau maximum".

Teste permanente

Reporterul de la L'Equipe a observat că, în 8 runde, fostul secund al "tricolorilor" a folosit 8 formule de start diferite. Apelând la 23 de jucători, record în actuala stagiune de Ligue 2. "Nu știu niciodată ce formație va începe meciul a doua zi. Am testat toate sistemele. Ah, nu! Fără 3-5-2, pentru că nu am oameni de bandă. Fără alte transferuri, nu pot să fac ceea ce vreau".

"Nu-i știu pe viitorii proprietari, e afacerea președintelui"

Auxerre va fi preluată în curând de ORG Packaging, o societate chineză ce produce ambalaje alimentare, urmând să injecteze la AJ Auxerre minimum două milioane de euro până la jumătatea lunii noiembrie. "Nu-i știu pe viitorii proprietari, e afacerea președintelui. Eu am alte lucruri care mă preocupă în acest moment", a declarat Moldovan în L'Equipe.

23,3ani este media de vârstă a lotului de la Auxerre, cea mai mică din primele două ligi franceze

12.000.000 € este bugetul clubului AJ Auxerre în actuala stagiune, al 8-lea din Ligue 2

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
sherlock
sherlock  •  24 Septembrie 2016, 10:50
Postat de fibra pe 24 Septembrie 2016, 09:06

Au pierdut ieri acasa si cu Le Havre 0-1. Acum sunt pe locul 19 la egalitate de puncte cu locul 20, ultimul. Obiectivul era promovarea.

Ăsta se pricepe să antreneze cum mă pricep eu să construiesc avioane. Da nu cred că mai apucă s-o retrogradeze pe Auxerre.

juv3ntin
juv3ntin  •  24 Septembrie 2016, 09:07

asta si miriuta ce se plangeau incontinuu de cat de *** e romania...na. ce-ai facut viorele?...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fibra
fibra  •  24 Septembrie 2016, 09:06

Au pierdut ieri acasa si cu Le Havre 0-1. Acum sunt pe locul 19 la egalitate de puncte cu locul 20, ultimul. Obiectivul era promovarea.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează