INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Mutu = 13 milioane + Perrotta

Articol de - Publicat sambata, 05 iulie 2008 00:00

AS Roma îl vrea cu orice preţ pe atacantul român, oferindu-i-l Fiorentinei la schimb pe mijlocaşul de 30 de ani.

Vară fierbinte pentru Mutu. În timp ce atacantul român se re­laxează în America alături de familie, Fiorentina nu ştie dacă va conta pe el în sezonul viitor. Amî­narea succesivă a discuţiei fi­na­le pentru prelungirea con­trac­tului i-a permis Romei să facă presiuni şi propuneri tentante.

Mai întîi, asupra jucătorului. Ştiind că Mutu ar putea avea de achi­tat 12 milioane de euro lui Chel­sea, “giallorossii” îl ademenesc cu un salariu de 2,5 milioane de euro şi bo­nusuri. Apoi, au trecut şi la club. Ştiind că Fiorentina i-a fixat “cla­uza de transfer” la 25 de mi­li­oa­ne de euro, Roma încearcă să scadă din preţ şi să includă în tranzacţia pen­tru român şi jucători la schimb.

După ce a lansat varianta Brighi şi 15 milioane, ieri a supralicitat: Per­rotta, cotat la cel puţin 10 mi­li­oane, plus o sumă între 10 şi 13 mi­li­oane. Informaţia a fost lansată pe copertă de Corriere dello Sport: “Mutu, ce intrigă! Dacă îl vrea pe român, Roma trebuie să facă sa­cri­f­i­cii”. Il Tempo întăreşte: “Mutu, cu orice preţ! O afacere complicată, în­să nu imposibilă. Prandelli l-a cerut pe mijlocaşul de 31 de ani, pe care l-a antrenat în lunile petrecute la Ro­ma”. La Nazione avertizează: “In­te­re­sul timid al «gial­lo­rossilor» s-a transformat într-un atac, căruia Fiorentina îi rezistă tot mai greu”.

Perrotta nemulţumit

Speculaţiile presei italiene se ba­zea­ză şi pe situaţia lui Simone Per­rot­ta (foto). Inter­na­ţio­na­lul care îm­pli­neş­te 31 de ani în septembrie are con­tract cu AS Roma pînă în 2010 şi cîş­ti­gă 1,6 milioane. A solicitat însă mă­rirea salariului şi deocamdată a fost refuzat. Chiar dacă e om de bază în echipa lui Luciano Spalletti, Perrotta nu ar respinge un transfer la Fio­ren­tina, care i-ar oferi o sumă mai mică, maximum 1,5 milioane pe sezon, dar un contract pînă în 2011 ori 2012.

Revine pe 15 iulie?

Vacanţa lui Mutu se prelungeşte, chiar cu o săptămînă! “Corriere dello Sport” susţine că golgeterul Fio­ren­ti­nei ar reveni în Italia abia pe 15 iu­li­e şi ar merge direct în can­to­na­men­tul de la Castelrotto (Bolzano), fără a mai participa la primele an­tre­namente de la Florenţa. De-aici şi impresia ziariştilor peninsulari că ro­mânul vrea să cîştige timp, aş­tep­tînd derularea tratativelor cu Roma, înainte de a merge cu impresarul Alessandro Moggi să discute cu conducerea Viola.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează